Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Εθνική Γυναικών : νίκη επί της Τσεχίας και ελπίδες για πρόκριση !


πηγή : www.basketblog.gr

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. η Εθνική ομάδα των γυναικών επικράτησε της Τσεχίας με 62-45. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παίζοντας καλή άμυνα και με κυρίαρχο όπλο τα τρίποντα (9/22 έναντι 2/16 του αντιπάλου), πήρε μία σημαντική νίκη, που της δίνει ελπίδες για να περάσει στην επόμενη φάση.

Η... καλή μέρα από το "πρωί" φάνηκε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική προηγήθηκε από το ξεκίνημα στο σκορ και με εξαίρεση το 3-4 (στο 2') δεν είδε σε καμία άλλη περίπτωση την... πλάτη της Τσεχίας. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Εθνική να προηγείται με 16-11. Στη δεύτερη περίοδο τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα ανέβασαν στροφές και παίζοντας πολύ καλή άμυνα ανάγκασαν τις αντιπάλους να υποπέσουν σε 11 λάθη. Έτσι η Εθνική σημείωσε ένα επιμέρους σκορ 11-3 κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και 12 πόντους (30-18, 19'). Στην επανάληψη η Τσεχία βρήκε ρυθμό και με σερί 7-0 μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 25' (34-34). Όμως χάρη στην Εβίνα Μάλτση η Εθνική απάντησε αμέσως (37-34) για να τελειώσει η περίοδος 42-38. Στη τελευταία περίοδο η Εθνική μπήκε αποφασισμένη, πίεσε και με οργανωμένες επιθέσεις έκανε επιμέρους σκορ 9-3 και πέρασε μπροστά στο 37'με 56-45. Το προβάδισμα αυτό κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος, παίρνοντας τη σπουδαία αυτή νίκη.
Για άλλη μία φορά κορυφαία παίκτρια ήταν η Εβίνα Μάλτση, ενώ πολύ καλές ήταν και η Τούλα Καλέτζου και Ζωή Δημητράκου.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 30-22, 42-38, 62-45.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 5 (1), Δημητράκου 12 (2), Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 6, Μάλτση 24 (5), Παπαμιχαήλ 12, Λίμουρα, Σωτηρίου, Κοσμά 3 (1), Βλάχου.
ΤΣΕΧΙΑ (Βέβερκα): Βέσελα 15 (1), Μανάκοβα, Μπαρτόνοβα, Ζόχνοβα 1, Πέτσκοβα 9 (1), Μπεντνάροβα, Κουλίχοβα 4, Ελχότοβα 4, Βιτέτσκοβα 12.

* Την Δευτέρα η Εθνική αντιμετωπίζει στις 15:15 τη Σλοβακία

Mίσσας: «Είχαμε καρδιά»
Δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας, ο οποίος δήλωσε. «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου που έμεινε συγκεντρωμένη. Παίξαμε απέναντι σε πολύ ψηλές αντιπάλους και σκοπός μας ήταν να κοντρολάρουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλή άμυνα. Καταφέραμε να ελέγξουμε και τους δύο αυτούς τομείς και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Όλοι μιλούσαν για τη διαφορά ύψους αλλά τελικά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να έχεις καρδιά και εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε».

Η Τούλα Καλέντζου είπε με τη σειρά της… «Ήμασταν συγκεντρωμένες καθ όλη τη διάρκεια στην άμυνα και θέλαμε να μην χάσουμε τα ριμπάουντ. Όλα έγιναν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και καταφέραμε να φύγουμε νικήτριες».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Τσεχίας Μίλαν Βέβερκα ανέφερε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η επίθεση αλλά και τα λάθη που κάναμε. Δε μπορέσαμε να σταματήσουμε τη Μάλτση με αποτέλεσμα να μας βάλει 24 πόντους. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: