Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Εθνική Γυναικών : διεκδικεί την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας !

Δείτε Βίντεο από τον αγώνα Ελλάδα – Σλοβακία (πατήστε εδώ)

Την πέμπτη θέση του Ευρωμπάσκετ θα διεκδικήσει το Σάββατο η εθνική γυναικών με αντίπαλο την Ιταλία στις 3.45μ.μ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 64-59 της Σλοβακίας μετά από πολύ καλή εμφάνιση αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στη διοργάνωση. Εξαιρετικές για την εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση και η Τούλα Καλέντζου.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα κατακτήσει την πέμπτη θέση εξασφαλίζει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει το 2010 στην Τσεχία όπως επίσης και την παρουσία της στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2011.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 25-32, 47-42, 59-64
Σλοβακία (Τσάτμαν): Μποροβίτσκοβα, Τετεμόντοβα 5 (1), Κουπτσίκοβα 8, Ζίρκοβα 2, Κάρνοκα 2, Βινουσάλοβα 2, Παλούσνα 2, Λάσκοβα 9 (1), Γιουρτσένκοβα 4, Χρίτσκοβα 2, Τζούρσι 23 (2).
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 21 (1), Δημητράκου 1, Χατζηνικολάου 5, Καλτσίδου 8, Μάλτση 23 (4), Παπαμιχαήλ 4, Σωτηρίου, Κοσμά 2.

Μίσσας: "Βρήκαμε λύσεις και στην επίθεση"
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας τόνισε:
«Σε λιγότερο από 20 ώρες παίξαμε δύο παιχνίδια. Μετά την ήττα μας από τη Γαλλία είπαμε ότι δεν θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε με τη Σλοβακία. Η άμυνά μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι και σήμερα καταφέραμε να βρούμε λύσεις και στην επίθεση. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να έχουμε υπομονή στο αυριανό ματς με όποια ομάδα και να παίξουμε».

Η Ολγα Χατζηνικολάου σχολίασε. «Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς γιατί μέσα σε λίγες ώρες έπρεπε να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα και να παλέψουμε για τη νίκη. Αύριο μας δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε την 5η θέση. Το μυαλό μας θα βρίσκεται εκεί».

Η τεχνικός της Σλοβακίας Πόκι Τσάτμαν ανέφερε με τη σειρά της, «Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Πολλοί θα περίμεναν να δουν μία ομάδα κουρασμένη αλλά κάτι τέτοιο δεν είδα. Μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και με την επιθετικότητά της και το πάθος της έφτασε στη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: