Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Γιώργος Πρίντεζης: «Το όνειρο έγινε πραγματικότητα»


Λίγο πριν την ανακοίνωση από τον Παναγιώτη Γιαννάκη της δωδεκάδας των παικτών που θα λάβουν μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε την παρακάτω συνέντευξη στο επίσημο site της ΕΟΚ :
Είναι νέος, αλλά αισθάνεται ήδη… παλιός! Το περιβάλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν από την πρώτη στιγμή οικείο για τον Γιώργο Πρίντεζη, με δεδομένο ότι το ερυθρόλευκο στοιχείο είναι έντονο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον φόργουορντ Ολυμπιακού, που φέτος κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του να λάβει μέρος σε προετοιμασία της Εθνικής, η πιο σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στην επίσημη αγαπημένη όλοι ομιλούν ελληνικά!
- Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς στα δεδομένα της Εθνικής;
«Από αγωνιστικής πλευράς η κατάσταση μου είναι σχετικά γνώριμη, με δεδομένο ότι δουλέψαμε πέρυσι με τον κόουτς στον Ολυμπιακό, ενώ είναι μέλη της ομάδας και αρκετοί συμπαίκτες μου. Είναι, όμως, εκπληκτικό το συναίσθημα να προπονείσαι και να παίζεις δίπλα σε τόσο μεγάλους παίκτες, που επιπλέον μιλάνε όλοι ελληνικά. Είναι κάτι το ξεχωριστό. Πριν από 2-3 χρόνια η Εθνική ομάδα μου φαινόταν ένα μακρινό όνειρο. Δεν πίστευα και μάλιστα τόσο σύντομα ότι θα γινόταν πραγματικότητα…».
- Ποιος σε βοήθησε περισσότερο από όλους να εγκλιματιστείς;
«Είναι γεγονός ότι η παρουσία των συμπαικτών μου με βοήθησε αρκετά. Όμως, γενικά όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει πολύ και το κλίμα που υπάρχει είναι εξαιρετικό».
- Ως νέος δέχεσαι τα «καψώνια» των συμπαικτών σου;
«Καψώνια δεν μου κάνουν, όμως, στο πρώτο μου παιχνίδι με την φανέλα της Εθνικής στο τουρνουά Supercup στην Γερμανία, με αντίπαλο την Σλοβενία, δεν δέχθηκα απλά το καθιερωμένο μπουγέλο, αλλά και δύο-τρία μπουκάλια στο κεφάλι»!
- Υπάρχει περίπτωση να μετανιώσεις αν σε πρώτη φάση δεν είσαι στην 12άδα, για το γεγονός ότι ανέβαλες το ταξίδι στις ΗΠΑ για χάρη της Εθνικής;
«Δεν έχει καμία σχέση το Σάμερ λιγκ με την Εθνική. Είναι δύο τελείως ξεχωριστά πράγματα. Για την ακρίβεια, η Εθνική είναι πάνω από όλα. Φυσικά και δεν έχω μετανιώσει».
- Σε «προβληματίζει» το γεγονός ότι ο Λίβανος, τον οποίο αντιμετωπίζεται στην πρεμιέρα, είναι μια ομάδα σχετικά άγνωστη;
«Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για το ματς με τον Λίβανο. Φαντάζομαι ότι αυτό θα συμβεί μια μέρα πριν. Θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε υπομονή δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η ομάδα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στο τουρνουά «Ακρόπολις - Eurobank».
- Πως ένιωσες όταν αγωνίστηκες στο τουρνουά «Ακρόπολις - Eurobank» για πρώτη φορά με την ομάδα των Ανδρών μπροστά στο ελληνικό κοινό;
«Αισθάνεσαι ξεχωριστά όταν αγωνίζεσαι με την φανέλα της Εθνικής μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους. Είχα παίξει και με τα μικρότερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα τους Έφηβους, τους Παίδες, τους Νέους, αλλά οι Άνδρες είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Νιώθεις όταν παίζεις σε αυτή την ομάδα ότι έχουν ανταμειφθεί οι κόποι σου»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: