Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Ο Γιάννης Μπουρούσης στο SPORT 24



Ριμπάουντ, κοψίματα, καρφώματα, τρίποντα... Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε πολύ δουλειά στο τουρνουά "Ακρόπολις" κι αναμένεται να έχει ακόμη περισσότερη στο Προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει τη Δευτέρα. Ο διεθνής σέντερ, πάντως, μιλώντας στο SPORT 24 αφήνει εκτός συζήτησης την προσωπική του απόδοση και συγκεντρώνεται μόνο στο Πεκίνο.

Πρώτος αντίπαλος της "επίσημης αγαπημένης" είναι ο Λίβανος μια θεωρητικά αδύναμη ομάδα, που χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή.
"Δεν έχουμε δει τον αντίπαλο μας, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο. Μπορεί θεωρητικά ο Λίβανος να είναι η λιγότερο δυνατή ομάδα του ομίλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εμείς πρέπει να παίξουμε σαράντα λεπτά συγκεντρωμένα και να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς να υποτιμήσουμε κανέναν" ήταν τα πρώτα του λόγια του διεθνούς σέντερ. Είναι κοινή άποψη ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της Εθνικής ήταν άκρως ενθαρυντικά. "Υπάρχει διαφορά στον τρόπο που παίζαμε τώρα με αυτόν που παίζαμε τα τρία τελευταία χρόνια. Παίζουμε πιο γρήγορα και πιο ελεύθερα" παραδέχτηκε ο 25χρονος άσος.
Τα συμπεράσματα από το "Ακρόπολις" μπορεί να ήταν θετικά, αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης προειδοποιεί. <ΕΜ>
"Σε γενικές γραμμές δείξαμε ένα καλό πρόσωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και απόλυτα ικανοποιημένοι. Κάναμε πολλά λάθη, περίπου 15 ανά παιχνίδι και θα πρέπει να μειώσουμε αυτό το νούμερο στα παιχνίδια του Προολυμπιακού τουρνουά. Κι αυτό γιατί τα λάθη σε ένα κρίσιμο παιχνίδι μπορούν να σου στοιχίσουν τη νίκη". Όσο για τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου (εντός) έδρας τουρνουά; "Αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση πέρσι, πρέπει να τα δώσουμε όλα στο Προολυμπιακό τουρνουά. Είμαστε χαρούμενοι που γίνεται στο σπίτι μας και να έχουμε τον κόσμο να μας στηρίζει. Οι φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν πολύ για να πετύχουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε στο Πεκίνο" πρόσθεσε.
Είναι το τέταρτο καλοκαίρι που ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα (σ.σ στην Ιαπωνία το 2006 ήταν από τους τελευταίους που κόπηκαν), αν και φέτος ο ρόλος του μοιάζει τελείως διαφορετικός.
"Ήξερα ότι μετά τις αλλαγές στο ρόστερ θα είχα έναν διαφορετικό ρόλο. Στο χέρι μου είναι να μπω και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει αυτό που θέλει. Τα φιλικά είναι... φιλικά και το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια" εξηγεί για να συνεχίσει: <ΕΜ>"Εγώ προσωπικά δεν στέκομαι στον δικό μου χρόνο συμμετοχής ή αποκλειστικά στη δική μου απόδοση κι έτσι είναι όλα τα παιδιά στην ομάδα. Όλοι ενδιαφέρονται για το πως θα κερδισει η ομάδα και τίποτα παραπάνω". Στο τουρνουά θα βρει απέναντι του ποιοτικούς σέντερ όπως ο Τιάγκο Σπλίτερ, αλλά κι ενδεχομένως οι Κρις Κέιμαν και Σάμιουελ Ντάλεμπερτ. "Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός κι έχει τις δυσκολίες του. Είμαι έτοιμος για όλες τις προκλήσεις και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο παίκτης που θα μαρκάρω" κατέληξε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: