Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ξανά στο ρυθμό των πρωταθλημάτων - Το προπονητικό camp της Μικτής Κρήτης.


Μπορεί στον Καζαμία του 2009 να … μοιράσαμε απλόχερα θέσεις, πόντους και τρίποντα, όμως από αύριο μπαίνουμε και πάλι στην σκληρή πραγματικότητα. Το Σαββατοκύριακο οι ομάδες της Κρήτης αγωνίζονται στα Εθνικά Πρωταθλήματα και τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά μετά και την απόφαση του ΠΣΑΚ.

Οι αγώνες λοιπόν της 3ης Ιανουαρίου, σε Α1 και Α2 κατηγορία, θα γίνουν κανονικά, ενώ το σημαντικό νέο είναι πως από του χρόνου ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ οι κοινοτικοί στην Α2 κατηγορία. Ο ΠΣΑΚ πανηγυρίζει -με το δίκιο του- αφού εξασφάλισε 32 νέες θέσεις εργασίας, αλλά ένα ζητούμενο είναι κατά πόσο το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Η ΕΟΚ συμφώνησε σε όλα τα σημεία, εκτός από αυτό που ήταν εμφανές ότι δεν πρόκειται να βρεθεί τόσο σύντομα λύση και αφορά τη μετατροπή των ΚΑΕ που υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία σε ερασιτεχνικά σωματεία. Το καινούριο στοιχείο όσο αφορά την ΕΟΚ είναι η συναίνεση στον αποκλεισμό των κοινοτικών από τη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Κάτι που μπορεί να αυξάνει τη ζήτηση Ελλήνων παικτών, διαμορφώνει όμως μια άλλη εικόνα για την κατηγορία.

Σήμερα Πρωτοχρονιά οι παίκτες των έξι ομάδων της Κρήτης που αγωνίζονται στα Εθνικά Πρωταθλήματα προπονήθηκαν κανονικά. Ο ΑΓΟΡ το Σάββατο έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ερμή Λαγκαδά, που έχει ένα βαθμό λιγότερο στην βαθμολογία με 6 νίκες και 5 ήττες. Αντίθετα ο ΟΦΗ θα κάνει μια ωραία εκδρομή την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο (τελευταίο στην βαθμολογία με 11 ήττες και καμία νίκη) και ο Στέφανος Δέδας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορες λύσεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί ην Κυριακή και στην Ιεράπετρα όπου η ομάδα του Γιώργου Μακράκη υποδέχεται τον Ιπποκράτη Κω που είναι στην προτελευταία θέση με 9 ήττες και 2 νίκες. Αντίθετα στο Λίντο το Δειλινό παίζει με τον Μίλωνα σε ένα πολύ κρίσιμο για το μέλλον του στην Γ’ Εθνική παιχνίδι. Ο Μίλωνας βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας με 6 νίκες και 5 ήττες και έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση του ομίλου. Στην ομάδα των Σάββα Κατσούνη – Γιάννη Κυριάκογλου υπάρχει αισιοδοξία μετά και τα τελευταία αποτελέσματα, όμως το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Στην Α2 Γυναικών ο ΟΑ Χανίων αναμένεται να κερδίσει εύκολα στην έδρα του την Παναγίτσα, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 3 νίκες και 8 ήττες, ενώ αντίθετα τα πράγματα για το Αρκάδι είναι πολύ δύσκολα αφού αγωνίζεται εκτός έδρας με την Αμαρυλλίδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με 7 νίκες και 4 ήττες.

To Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιανουαρίου δεν γίνονται αγώνες στα Πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ. Το Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης συνεχίζεται το Σάββατο 10 Ιανουρίου του 2009 με την δωδέκατη αγωνιστική (β γύρος - πέμπτη αγωνιστική) με του αγώνες :

Κύδων - Ανδρογέας
Εργοτέλης - Χερρονάσιος
Ηράκλειο - Ηρόδοτος
Ρεπό : Αναγέννηση





Το Πρωτάθλημα Παίδων Κρήτης συ
νεχίζεται το Σάββατο 17-1-09 με την τελευταία αγωνιστική του β' γύρου (έβδομη) με τα παιχνίδια :

Α' κατηγορία
Ηρόδοτος - Ιεράπετρα
Χερρονάσιος - ΟΦΗ
Κύδων - Ηράκλειο
ΑΓΟΡ - Εργοτέλης
Β' κατηγορία
Δειλινό - Ακρωτήρι

Φιλαθλητικός - Γιούχτας
ΑΟΑΝ- Νεάπολη
Αναγέννηση - Ανδρογέας


Τ
α 3 φιλικά παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο της Μικτής Κρήτης με την Ένωση Αττικής (ΕΣΚΑ) όπως είναι γνωστό δεν θα γίνουν τελικά και η ΕΚΑΣΚ έχει προγραμματίσει τριήμερο προπονητικό camp, μια mini – προετοιμασία της Μικτής Κρήτης ενόψει των δύσκλολων υποχρεώσεων της στο final – six των Ενώσεων τον Μάιο. Συγκεκριμένα οι προπονήσεις θα γίνουν :

2-1-08 Παρασκευή : 2:30μμ – 4μμ Λίντο
3-1-08
Σάββατο : 9:30μμ – 11πμ και 5μμ – 7μμ Λίντο
4-1-08
Κυριακή : 9:30μμ – 11:30πμ Λίντο

Δεν υπάρχουν σχόλια: