Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Οι πρόεδροι της "Δάφνης" και του "Ίκαρου Καλλιθέας" στον Athletic Radio 104.2 fm

Οι πρόεδροι της "Δάφνης" (Α2) και του "Ίκαρου Καλλιθέας"(Β' Εθνική), Κώστας Τζιβελέκας και Δημήτρης Αγγελόπουλος αντίστοιχα είναι σήμερα καλεσμέν0ι στην ραδιοφωνική εκπομπή "Το Μπάσκετ στην Κρήτη" στον Athletic Radio 104.2 fm (2:30μμ - 4μμ). Οι δύο ισχυροί παράγοντες στον χώρο του μπάσκετ στην Ελλάδα μετά τα παιχνίδια των ομάδων τους το Σαββατικύριακο (Απόλλων Πατρών - Δάφνη 72-67 και Ίκαρος Καλ. - Λάυριο 73-74) εξέδωσαν πολύ σκληρές ανακοινώσεις και μάλιστα ο πρόεδρος της Καλλιθέας Δημήρης Αγγελόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του ! Παραθέτουμε παρακάτω τις ανακοινώσεις των δύο ομάδων.

Ανακοινώσεις Δάφνης

Ο πρόεδρος της Δάφνης κ. Κώστας Τζιβελέκας θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον πρόεδρο του Πελλοπονησιακού μπάσκετ και μελλοντικό πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για την υπέρχη φιλοξενία... Επίσης, για τις πολύτιμες οδηγίες που έδωσε πριν την έναρξη του αγώνα στους διαιτητές, – παρουσία όλων των φιλάθλων – στην σέντρα του αγωνιστικού χώρου. Οι συμβουλές του συνέβαλαν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι... Να ευχαριστήσει ακόμη τους φιλάθλους του Απόλλωνα Πάτρας που για ακόμη μια φορά μας κεράσανε ...καφέδες και πολλά ακόμη πράγματα. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τον κύριο Μαχαιριανάκη, ο οποίος φάνηκε άξιος της καταγωγής του... Με μια πρωτοποριακή ...μαντική μέθοδο, συμπλήρωσε το φύλλο αγώνα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αναφέροντας ότι μετά την διακοπή λόγω των επεισοδίων, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά... Φαίνεται νοιαζόταν για την γρήγορη επιστροφή μας στην Αθήνα και έτσι έβαλε σε λειτουργία τις ...μαντικές του ικανότητες προκειμένου να κλείσει από το ημίχρονο το φύλλο αγώνα... Για τα υπόλοιπα ευχάριστα που συνέβησαν θα εκδώσουμε τη Δευτέρα σχετική ανακοίνωση...

Δεύτερη ανακοίνωση εξέδωσε η Δάφνη, με αφορμή αυτά που συνέβησαν στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών. Οι "κιτρινόμαυροι" μεταξύ άλλων δηλώνουν πως δεν φοβούνται από υπόγειες πρακτικές και ότι είναι αποφασισμένοι να τινάξουν όλο το πρωτάθλημα της Α2 στον αέρα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Τα όσα βιώνουμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, αποτελούν απλά ακόμη ένα κρίκο στην… αλυσίδα της ασυδοσίας, της αλητείας και της μεθόδευσης σκοτεινών κύκλων που λειτουργούν και κινούνται με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα. Μετά την παρωδία του καλοκαιριού, με την ονομασία "Πανόραμα", αυτή τη χρονιά συνεχίζουμε να… απολαμβάνουμε άλλου είδους μεθόδους και παρεμβ
ολές στην προσπάθεια της ομάδας μας να κατακτήσει αυτό που της στέρησαν πέρυσι. Το φετινό… μενού της αλητείας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Σφαγιαστικές διαιτησίες, αλαζονικές συμπεριφορές μελών της ΚΕΔ, συνθήκες τρομοκρατίας σε διάφορα γήπεδα αλλά και ομάδες… δορυφόρους που λειτουργούν με την λογική "όλοι για έναν…". Όλα αυτά υπό την ανεκτικότητα και πολλές φορές υπό την προστασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Α2 και τα γνωρίζει το πανελλήνιο, πλην των αρμοδίων οι οποίοι όφειλαν να έχουν τους ανάλογους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Επειδή λοιπόν ο Α.Ο ΔΑΦΝΗΣ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δεν… μασάει από υπόγειες πρακτικές και ύπουλες μεθόδους και με το αίσθημα της ηθικής δικαίωσης από τα περσινά δρώμενα, θέλει να διατρανώσει προς κάθε κατεύθυνση τα εξής: Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε όλα τα εφόδια, για να τινάξουμε όλο το πρωτάθλημα της Α2 στον αέρα… Μαζί και όλους αυτούς που σακατεύουν συστηματικά τα αισθήματα και την λογική μας…".

Ανακοινώσεις Ίκαρου Καλλιθέας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας του αγώνα με το Λαύριο εξέδωσε ο Ίκαρος Καλλιθέας. Μάλιστα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Αγγελόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του.




Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο πάνω στον Γιαννακόπουλο, όντως θα μπορούσε να δοθεί, αν και θα μπορούσε να μην είχε χρεωθεί, όπως έχουμε δει σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις. Εντούτοις οι διαιτητές Θεωνάς - Ελευθεριάδης και κυρίως ο δεύτερος είχαν φροντίσει σε όλο το προηγούμενο διάστημα να δώσουν τη χείρα βοήθειας που χρειαζόταν το Λαύριο για να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα κι εν τέλει να φθάσει στη νίκη. Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα δικαιολογήσουμε, γιατί αποτελούν ένα φαινόμενο που το έχουμε δει πολλές φορές στη σύντομη ιστορία μας. Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι πως οι δύο διαιτητές σε ένα γήπεδο "εκκλησία", όπου όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά και την περσινή δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, είχαν την… ευαισθησία να γράψουν στο φύλλο αγώνα τη ρίψη στο τελευταίο δευτερολέπτου ενός άδειου μπουκαλιού στο παρκέ. Ναι ήταν λάθος, αλλά πως είναι δυνατόν σε έδρες που γίνονται έκτροπα όλων των ειδών να μη γράφεται τίποτα και στο δικό μας οπού δεν συμβαίνει το παραμικρό, την πρώτη φορά που έγινε ένα λάθος (πολύ μικρής έκτασης) να παρουσιάζεται εκ μέρους των διαιτητών τόσο μεγάλη ευαισθησία; Θυμίζουμε δε πως ο διαιτητής Ελευθεριάδης είχε… χάσει το στιλό του στον αγώνα ανάμεσα στον ΌΦΗ και τις Σέρρες. Επίσης πέρυσι στον αγώνα του Λαυρίου με την ομάδα μας, ξεκάθαρα και δυνατά, μέλος του αντιπάλου τον είχε κατηγορήσει στην έναρξη του αγώνα ότι το παιχνίδι ήταν στημένο υπέρ του Ικάρου. Τότε είχε… κουφαθεί και δεν… άκουσε τίποτε. Ούτε τεχνική ποινή είχε δώσει, ούτε είχε σημειώσει κάτι στο φύλλο αγώνα. Εντούτοις το άδειο μπουκάλι που δεν πείραξε ούτε κουνούπι, έσπευσε σήμερα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης να το σημειώσει. Την ίδια στιγμή η ομάδα μας σε αρκετά παιχνίδια έχει δεχθεί δεκάδες μπουκάλια, αλλά ουδέποτε γράφτηκε (από άλλα ζευγάρια διαιτητών) το παραμικρό. Και φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις αγώνων, όπως για παράδειγμα αυτός ανάμεσα στο Λαύριο και τον ΟΦΗ, οπού τα φύλλα αγώνα έμειναν λευκά, παρά τα όσα είχαν συμβεί. Η έλλειψη ισονομίας είναι ξεκάθαρη και μας έχει εξοργίσει".

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής υπέβαλλε την παραίτηση του από την ομάδα ανδρών του Ικάρου αναφέροντας τα εξής: "Τη δεδομένη στιγμή το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να σηκωθεί και να φύγει, βλέποντας την υποκρισία ορισμένων ανθρώπων που υπάρχουν στο μπάσκετ. Εγώ θα συνεχίσω να στηρίζω οικονομικά την ομάδα, όπως έχω κάνει τόσα χρόνια. Άλλωστε ο Ίκαρος έφθασε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα σωματεία του χώρου, καθώς τόσο εγώ όσο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής ήμασταν πάντα συνεπείς στις εξαγγελίες μας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό. Στη παρούσα φάση, ωστόσο, νιώθω ότι έχω κουραστεί και είναι καλύτερο να αποχωρήσω για να ηρεμήσω. Θα ασχολούμαι με τα τμήματα υποδομής και μόνο σαν… Ρομπέν των Δασών (όπως με είχε χαρακτηρίσει κάποιος ειρωνικά στο παρελθόν) θα ασχοληθώ πάλι με το επαγγελματικό μπάσκετ. Επαναλαμβάνω, πάντως, πως ο Ίκαρος θα συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί, με στόχο την άνοδο του. Αν για την ΕΟΚ απαραίτητη προϋπόθεση για να παίξει μια ομάδα σε επαγγελματικές κατηγορίες είναι να γίνω "νονός" της νύχτας, θα τους απογοητεύσω και θα προτιμήσω την υγιή αποχώρηση μου από τα δρώμενα του επαγγελματικού μπάσκετ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: