Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Κώστας Τζιβελέκας - πρόεδος Δάφνης :

"Το καλοκαίρι καταργήθηκε κάθε έννοια του αθλητισμού, κάθε έννοια του ευ αγωνίζεσθε, κάθε προσπάθεια των παικτών, των προπονητών, των δικών μου".

"Παλιότερα ο Μανόλης Παπακαλίατης είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να φέρει το άθλημα σε διαφορετικά επίπεδα, μιλούσε τίμια και παλικαρίσια και όμως τους σιχάθηκε και αυτός και τα παράτησε και έφυγε"

"Δεν υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, ο
Συμεωνίδης, είναι και δήμαρχος σε μια πόλη της Θεσσαλονίκης, έρχεται μόνο και μόνο να κάνει την κλήρωση, δεν το έχουμε δει σε ένα γήπεδο της Α2, να έρθει να δει 5 διαιτητές"

"Το παιχνίδι στην Πάτρα το Σάββατο ήταν ένα παραδοσιακό ντέρμπι και έπρεπε να είχε προστατευτεί κα να θωρακιστεί με διαφορετικό τρόπο. Και όλα αυτά έγιναν παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Ταγκρώνη, που δεν έχει πάρει θέσει μέχρι σήμερα με όλα αυτά που καταγγείλαμε και βέβαια ούτε την ημέρα του αγώνα, που έγιναν όλα αυτά τα τραγελαφικά πράγματα σε ένα γήπεδο μπάσκετ"

"Πρέπει να βγαίνουν στην δημοσιότητα όλα όσα γίνονται μήπως και υπάρξει λίγο φιλότιμο και
να προστατέψουμε τουλάχιστο τον αγώνα των παικτών και των προσπαθειών και στο τέλος – τέλος και το αυτό το άθλημα το μπάσκετ"

"Υπάρχει μεγάλος ατζέντης παικτών και είναι κοινό μυστικό ότι ελέγχει μιας από τις ομάδες της Α2 και εκτός από αυτό έχει και μια διασπορά παικτών σε πολλές ομάδες της Α2 και βέβαια τα ευκόλως εννοούνται από εκεί και πέρα"

Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε ο πρόεδρος της Δάφνης Κώστας Τζιβελέκας για όλους και για όλα στην εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” και στον Athletic Radio 104.2 fm. Στην συνέχεια παραθέτουμε την συνέντευξη – καταπέλτη του :

“Το καλοκαίρι καταργήθηκε κάθε έννοια του αθλητισμού, κάθε έννοια του ευ αγωνίζεσθε, κάθε προσπάθεια των παικτών, των προπονητών, των δικών μου. Κερδίσαμε αυτό που μας άξιζε στο παρκέ και στους αγωνιστικούς χώρους και με διάφορες δολοπλοκίες για ψηφοθηρικούς λόγους και με κάποια σκοτεινά σενάρια και διαβουλεύσεις τελικά φθάσανε να ανεβάσουνε μια επαρχιακή ομάδα η οποία όπως φαίνεται και μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει την αξιοπιστία που περιμένανε. Το Πανόραμα που του άξιζε να ανέβει και έτυχε να έχει τα οικονομικά προβλήματα, του είχαν υποσχεθεί να το πληρώσουν, οι Καβαλιώτες δεν έχουν πληρώσει κανένα και η ίδια η ομάδα της Καβάλας αλλάζει τους ξένους κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα με μια συχνότητα για να μην τους πληρώνει, δηλαδή συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα.

Βρίσκομε 15 χρόνια στο χώρο του μπάσκετ και παλιότερα ήταν και ο Μανόλης Παπακαλίατης, που είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να φέρει το άθλημα σε διαφορετικά επίπεδα, που μιλούσε τίμια και παλικαρίσια και τους σιχάθηκε και αυτός και τα παράτησε και έφυγε. Υπάρχουν διάφορα σενάρια και προσωπικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται κατά καιρούς και φθάνουμε στο σημείο να μην παίζει ρόλο αν θα αγνισθείς και θα φθάσεις πρώτος μέσα στο παρκέ και έτσι καταργείται κάθε έννοια του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν στέρεες βάσεις από την διοίκηση, το πρόβλημα είναι κεντρικό, δεν λειτουργεί τίποτα, όλα είναι πρόχειρα. Δεν υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, ο Συμεωνίδης, είναι και δήμαρχος σε μια πόλη της Θεσσαλονίκης, έρχεται μόνο και μόνο να κάνει την κλήρωση, δεν το έχουμε δει σε ένα γήπεδο της Α2, να έρθει να δει 5 διαιτητές, να προστατέψουμε αυτό το προϊόν που λέγεται μπάσκετ και έτσι δημιουργούνται αυτές οι καταστάσεις που δεν είναι ωραίο για το άθλημα.

Πρέπει να υπάρχουν οικονομικά εχέγγυα όσων αναλαμβάνουν ομάδες, να υπάρχει ένα πλαφόν στις κατηγορίες που να μπορεί να το αντιμετωπίσει κάθε ομάδα και να μπαίνουν και εγγυητικές για να μην γινόμαστε ρεζίλι κάθε χρόνο με το να ξεκινάνε κάθε χρόνο 16 ομάδες και να καταλήγουν 13, κάτι το οποίο επιφέρει και αλλοίωση του πρωταθλήματος, αφού όταν σταματάνε ομάδες στην μέση του πρωταθλήματος δημιουργούντα μεγάλα προβλήματα με τις ομάδες που έχουν ήδη παίξει κάποια παιχνίδια και στην συνέχεια αποχωρούν.

Μετά το παιχνίδι στην Πάτρα (σ.σ. Απόλλων Πάτρας – Δάφνη 72-67 , Σάββατο 14-2-09) προβήκαμε σε σκληρές ανακοινώσεις γιατί βιώσαμε καταστάσεις τραμπουκισμού και αλητείας. Στο 1ο δεκάλεπτο φίλαθλοι μας προπηλάκισαν, έσπασαν το πλαστικό πίσω από τον πάγκο που καθόμαστε, πέσανε καφέδες, κέρματα, έγινε πανικός, ενώ ήταν μόνο 4 – 5 αστυνομικοί, έγινε ένας πανζουρλισμός. Ήταν ένα παραδοσιακό ντέρμπι και έπρεπε να είχε προστατευτεί κα να θωρακιστεί με διαφορετικό τρόπο. Και όλα αυτά έγιναν παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Ταγκρώνη, που δεν έχει πάρει θέσει μέχρι σήμερα με όλα αυτά που καταγγείλαμε και βέβαια ούτε την ημέρα του αγώνα, που έγιναν όλα αυτά τα τραγελαφικά πράγματα σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Πρέπει να βγαίνουν στην δημοσιότητα όλα όσα γίνονται μήπως και υπάρξει λίγο φιλότιμο και να προστατέψουμε τουλάχιστο τον αγώνα των παικτών και των προσπαθειών και στο τέλος – τέλος και το αυτό το άθλημα το μπάσκετ.

Υπάρχει μεγάλος ατζέντης παικτών και είναι κοινό μυστικό ότι ελέγχει μιας από τις ομάδες της Α2 και εκτός από αυτό έχει και μια διασπορά παικτών σε πολλές ομάδες της Α2 και βέβαια τα ευκόλως εννοούνται από εκεί και πέρα. Υπάρχει μια ασυδοσία και κοροϊδία και θα έπρεπε η Ελληνική Ομοσπονδία να έχει πάρει θέση. Εγώ έχω ξεκινήσει την προσπάθεια μου, όμως επειδή υπάρχουν συναλλαγές προέδρων με τον αντζέτη αυτό και κάποια στιγμή χρειάζονται την βοήθεια του, αναγκάζονται και κάνουν και αυτοί τα στραβά μάτια, αυτό όμως είναι ένα λάθος που κάποια στιγμή θα το πληρώσουν. Θα επιδιώξω να γίνει μια συνάντηση με τους προέδρους των ομάδων της Α2 εκ νέου ώστε να βάλουμε τα πράγματα λίγο πιο ζωντανά, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει αυτή την στιγμή να είναι διαφορετική και πιο μεστή η αντίδραση που πρέπει να έχουμε εμείς σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Είμαι στο χώρο 15 χρόνια, έχω βιώσει πολλά και έχω στοιχεία που μπορούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα, αλλά δεν θέλω να τα δημοσιοποιήσω γιατί θα κάνουν κακό στο μπάσκετ και δεν θέλω να το κάνω αυτό αφού εγώ αγαπάω το άθλημα. Πιστεύω ότι αυτοί που έπρεπε να πάρουν το μήνυμα το έχουν πάρει.

Δεν αμφισβητώ την τιμιότητα του Μιχάλη Μαχαιριανάκη, τον ξέρω πολλά χρόνια, είναι ένα πολύ καλό παιδί. Όμως στην Πάτρα δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και δεν το περίμενα αυτό. Πιστεύω ότι φοβήθηκε και για να τελειώσει το παιχνίδι, μας χρέωσε τεχνικές ποινές και δίδοντας κάποια επιπλέον σφυρίγματα δεν μας προστάτεψε. Με την εμπειρία και το ήθος που έχει έπρεπε να σταθεί πιο αντάξιος των περιστάσεων και για αυτό βγάλαμε μια πικρία στο πρόσωπο του. Ίσως να επηρέασε και το γεγονός ότι ο κ. Τσαγκρώνης 3’ πριν αρχίσει το παιχνίδι πήγε στην σέντρα και μίλησε στους διαιτητές, γεγονός που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Αυτό δείχνει επίδειξη δύναμη και πίεσης στους διαιτητές εκείνη την στιγμή.

Ο ΑΓΟΡ τα τελευταία χρόνια με τις προσπάθειες των παραγόντων έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο και έχει βγάλει ένα πολύ καλό χαρακτήρα. Με προσπάθεια και αγάπη για αυτό που κάνουν είμαι σίγουρος ότι αργά η γρήγορα θα επιστρέψει στην Α1.

Το πρωτάθλημα στην Α2 έχει ακόμα πολύ δρόμο, εμείς παραμένουμε μέσα στα φαβορί, το Περιστέρι έχει το προβάδισμα γιατί έχει πολύ καλή ομάδα με βάθος και βέβαια ο Ηλυσιακός και ο Ηρακλής έχουν ελπίδες και θα έχουμε ένα αξιόλογο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος αν το αφήσουν να παιχθεί έτσι όπως πρέπει.

Η Δάφνη έχει μια εμπειρία τόσα χρόνια πάνω στα διοικητικά και τα οικονομικά, προσπαθούμε να βρούμε πόρους και χορηγούς πέρα από την δική μου οικονομική βοήθεια. Έχουμε 350 παιδιά στις υποδομές και όλα τα τμήματα μας λειτουργούν με ζήλο και μεράκι και πιστεύουμε τα επόμενα χρόνια θα βγουν κάποιοι παίκτες από τις υποδομές μας όπως ο Κερασοβίτης που αγωνίζεται σήμερα και είναι από τα σπλάχνα της Δάφνης και άλλοι παίκτες που έχουν φύγει σε άλλες ομάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: