Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Τάσος Στεφάνου : "Να απαιτούνται εχέγγυα από τους παράγοντες που αναλαμβάνουν ομάδες".


Ο Τάσος Στεφάνου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκούμας μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm για ... όλους και για όλα. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης (ολόκληρη βρίσκεται σε παρακάτω ανάρτηση σε μορφή mp3) που μας παραχώρησε στον Athletic Radio :

"Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά φέτος και αυτό ήταν λογικό για μένα, τώρα όμως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Σε αντίθεση με άλλους εγώ υποστηρίζω ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπεις ξεχωριστά και με σοβαρότητα. Ειδικά στο top-16, με τις καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες, πρέπει να είσαι πάντα στην “τσίτα”, να είσαι σοβαρός και να είσαι συγκεντρωμένος. Και στην Ελλάδα όμως αρχίζει σιγά - σιγά η ψαλίδα να κλείνει. Άρης – Πανελλήνιος – Μαρούσι – Πανιώνιος πηγαίνουν αρκετά καλά και αυτό είναι πολύ καλό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Τις 1.000 νίκες στην Α’ Εθνική και Α1 που συμπληρώσαμε με την νίκη επί του Πανιωνίου τις πανηγυρίσαμε μέχρι που τελείωσε το παιχνίδι. Αμέσως μετά βάλαμε και πάλι κάτω το κεφάλι και δουλεύουμε. Οι πανηγυρισμοί είναι για το τέλος της χρονιάς, όταν κάνουμε ταμείο. Δεν επιτρέπονται πανηγυρισμοί στην μέση της χρονιάς. Ευτυχώς σε εμάς προπονητές, παίκτες και διοίκηση είναι αρκετά λογική πάνω στο θέμα αυτό. Δουλειά και τίποτα άλλο. Χαιρόμαστε τις νίκες, ποτέ όμως δεν καβαλάμε το καλάμι και για αυτό πρωταγωνιστούμε άλλωστε τόσα χρόνια, γιατί είμαστε προσγειωμένοι. Είναι πολύ κακό για την φήμη του Ελληνικού Πρωταθλήματος στην μέση του να φεύγουν παίκτες λόγω οικονομικών προβλημάτων στις ομάδες που παίζουν. Πρέπει οι ομάδες να προγραμματίζουν τα μπάτζετ τους, τα λεφτά τους, μέχρι που μπορεί να φτάσει το χέρι τους. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα κατέβηκε με 15 παίκτες και τώρα φεύγει ο ένας, φεύγει ο άλλος. Αυτό εκτός όλων των άλλων είναι και αλλοίωση του Πρωταθλήματος. Είναι πλέον θέμα του ΕΣΑΚΕ και της Πολιτείας, να απαιτούνται εχέγγυα των παραγόντων που αναλαμβάνουν ομάδες, ώστε να είναι κατοχυρωμένοι και οι παίκτες και οι ομάδες και να μην έχουν στην μέση της σεζόν διαλύσεις και προσφυγές με απλήρωτους παίκτες. Αυτό κτυπάει πολύ άσχημα στο εξωτερικό. Από την μία θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα και από την άλλη αυτές οι καταστάσεις το φέρνουν πολύ πίσω".
Στον Παναθηναϊκό έχουμε μπει στο δρόμος μας, τα παιδιάς στην ομάδα δουλεύουν και πιστεύω ότι και φέτος στην Α1 θα έχουμε το πάνω χέρι. Θεωρώ το μικρό Δημακόπουλο μεγάλο ταλέντο, έχει πιο πολύ μυαλό από τον πατέρα του και θα βγει ψηλά αν δουλέψει και μέχρι στιγμή δείχνει ότι διάθεση για δουλειά. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως πολεμάμε, προσπαθούμε, ευελπιστούμε και νομίζω ότι θα πάμε καλά. Μας ενδιαφέρει και εκεί η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγάλες και νομίζω ότι με τα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά παιχνίδια (Παρτιζάν και Μάλαγα) και με τον Πανιώνιο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, δείξαμε που μπορούν να φθάσουμε.
Ο Καζλάουσκας είναι ένας φτασμένος προπονητής, δοκιμασμένος, σοβαρός άνθρωπος. Ο χρόνος θα δείξει αν θα κωλύσει στην Εθνική Ομάδα. Εύχομαι να πάει καλά γιατί δεν θα είναι καλό μόνο για αυτόν, θα είναι καλό και για εμάς. Λίγο – πολύ ξέρει την Ελληνική νοοτροπία, θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλο ξένο προπονητή για να προσαρμοστεί. Θα είναι πολύ πιο εύκολο από οποιονδήποτε άλλο ξένο που θα ερχόταν.
Παρακολουθώ και αγαπώ πολύ το Κρητικό μπάσκετ. Στον ΑΓΟΡ ίσως να μην έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις στην αρχή της χρονιά για να επανέλθει στην Α1. Αν όμως δεν γίνει αυτό φέτος, που εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει, του χρόνου θα είναι από τα φαβορί. Όμως πιστεύω ότι και φέτος δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτα, αν και έχει κάνει κάποιες ήττες κλειδιά σε παιχνίδια που έπρεπε να είχε κερδίσει, αλλά η Α2 είναι περίεργο και δύσκολο πρωτάθλημα που έχει συνέχεια εναλλαγές. Η διαφορά βαθμών του πρώτου από τον δέκατο είναι αστεία και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο ενδιαφέρον Πρωτάθλημα είναι η Α2.
Η αλλαγή προπονητών στην μέση της σεζόν, ακόμα και στην Α1 είναι Ελληνικό φαινόμενο. Ο προπονητής είναι αυτός που συνήθως πληρώνει την αποτυχία. Αντί να διώξουν δέκα παίκτες είναι ευκολότερο να διώξουν τον προπονητή. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Γιώργο Μακράκη της Ιεράπετρας, που είναι πολύ καλός προπονητής και η αδυναμία μου σε αυτόν τον χώρο Παρακολουθώ επίσης τον ΟΦΗ σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα στην Β’ Εθνική. Το Δειλινό έχει πάρει καλούς παίκτες, όμως φεύγοντας από την τοπική κατηγορία και μπαίνοντας σε Εθνική κατηγορία δεν είναι απλά τα πράγματα. Άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: