Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.


Τα άδεια γήπεδα

Οι αγώνες μπάσκετ στην Κρήτη παίζονται δυστυχώς σε άδεια γήπεδα ! Ακούσαμε το παράπονο της Ρένα Σαχτιάρη για την μη προσέλευση κόσμου στα Χανιά, παρόλο που η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό στην Α2 Γυναικών και του χρόνου θα είναι στην Α1. Το ΒΑΚ ακόμα και με την ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδος δεν γέμισε, ενώ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής δεν υπάρχει η επιθυμητή προσέλευση κόσμου. Στην Γ’ Εθνική στο Λίντο δεν πηγαίνει κόσμος να δει το Δειλινό. Ακόμα και στην Ιεράπετρα το γήπεδο δεν γεμίζει. Σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καλά και όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να κεντρίσουμε και πάλι το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Κρήτης. Όχι βέβαια πως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι καλύτερα. Βλέπουμε και εκεί ότι παρόλο που έχουμε δύο ομάδες στην Super League παίζουν και αυτές σε άδειο γήπεδο στο Παγκρήτιο.

Το θέαμα

Ο πρόεδρος βέβαια της ΠΑΕ Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης, μας είχε πει ότι ο κόσμος για να γεμίσει τα γήπεδα πρέπει οι ομάδες να του προσφέρουν θέαμα και έφερε για παράδειγμα την ομάδα του ΠΑΟΚ, που φέτος συγκεντρώνει αρκετούς φιλάθλους στο γήπεδο.

Η προσπάθεια

Εμάς πάντως εκείνο που μας στεναχωρεί είναι ότι η προσπάθεια των παικτών – προπονητών – παραγόντων των ομάδων δεν βρίσκει την αντίστοιχη ανταπόκριση. Είναι πολύ άσχημο να παίζεις σε άδειες εξέδρες και βέβαια με αυτά τα δεδομένα πώς να βρεις μετά χορηγούς ; Ποιος θα δώσει χρήματα αφού θα ξέρει ότι αυτά δεν θα έχουν καμία ανταποδοτικότητα. Και έτσι μόνο όσοι έχουν κάποια υποχρέωση σε κάποιον από τους εμπλεκόμενους σε μια ομάδα δίνουν κάτι και αυτό βέβαια με το σταγονόμετρο.

Το σύστημα

Οι άνθρωποι της Ιεράπετρας προσπαθούν να πορευτούν "έξω από το σύστημα" και φαίνεται ότι αυτό το πληρώνουν. Θυμόμαστε τους κεραυνούς που είχε ρίξει ο Γιάννης Ασπραδάκης για τους "Μανατζαραίους". Την Κυριακή είχαμε γράψει για το "επιστημονικό χειρουργείο της Νίκαιας" και για το απίστευτο ρεκόρ που έγινε στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα όπου ο "ψηλός της ομάδας", ο Χριστοδούλου, βρέθηκε με 3 φάουλ. Μετά από όλα αυτά η διοίκηση της Ιεράπετρας εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει : “ Η διοίκηση του ΑΟ ΙEΡΑΠΕΤΡΑ, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει σε όσους αγαπούν το μπάσκετ, τους τραγικούς από κάθε άποψη διαιτητές του αγώνα Ιωνικός Νικαίας -ΑΟ Ιεράπετρα. Η συγκεκριμένη διαιτησία ήταν ο τελευταίος κρίκος μιας σειράς «περίεργων» για την ομάδα μας διαιτησιών τις τελευταίες αγωνιστικές. Δηλώνουμε πάντως προς όλους, και ειδικά σε όσους πιστεύουν όπως κι εμείς ότι ο «σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα» ότι ο ΑΟ Ιεράπετρα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί αγωνιζόμενος μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και μόνο μέσα σ αυτές και δε θα μπούμε στη λογική της παρά φύση διαμόρφωσης αποτελεσμάτων. Τέτοιες λογικές μας άφηναν και μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.

Ο Κώστας Πολίτης

Μαζί με την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ) που θα έρθει στο Ηράκλειο το Σάββατο το πρωί και θα παίξει 3 παιχνίδια με την αντίστοιχη της ΕΚΑΣΚ, θα έρθει και ο τεχνικός υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, ο Κώστας Πολίτης. Μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει ζητήσει τουλάχιστο ένα παιχνίδι να γίνει στο Ρέθυμνο ή στο Αρκαλοχώρι, όμως και στις δύο πόλεις υπάρχει το καρναβάλι και έτσι τα 2 παιχνίδια θα γίνουν το Σάββατο (11πμ και7μμ) στο Λίντο και το άλλο την Κυριακή (12:30μμ) στην Αλικαρνασσό.

Το φιλικό

Το Σάββατο το απόγευμα στις 5μμ θα παίξει φιλικό στην Ιεράπετρα το Δειλινό. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο σωματείων σε όλα τα επίπεδα είναι άριστες και σίγουρα σε αυτό σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι πρόεδροι των δύο ομάδων.


Στις υποδομές κάνει θραύση

Μπορεί στην ανδρική ομάδα (Β’ Εθνική) του Ίκαρου Καλλιθέας να υπάρχουν προβλήματα και μουρμούρες μετά τις τελευταίες ήττες (απομακρύνθηκε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Χαριτάτος) στις υποδομές όμως ο σύλλογος κάνει θραύση. Ο Κώστας Κακαργιάς έκανε νέο ρεκόρ πόντων για τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας στον αγώνα (πρωτάθλημα Παίδων ΕΣΚΑΝΑ) απέναντι στον Ερμή Αργυρoούπουλης, 64 πόντους! Έτσι έσπασε το ρεκόρ των 61 πόντων που είχε πετύχει απέναντι στον Μίλωνα. Ο νεαρός γκαρντ είναι αυτός που οδηγεί τον Ίκαρο Καλλιθέας σε τρελή πορεία (είναι αήττητος σε 19 αγώνες) και ο μόνος που απειλεί το... ρεκόρ του!


Δεν υπάρχουν σχόλια: