Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Δημήτρης Αγγελόπουλος : πρόεδρος Ίκαρου Καλλιθέας.

Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε και ο πρόεδρος του Ίκαρου Καλλιθέας Δημήτρης Αγγελόπουλος (μετά τον πρόεδρο της Δάφνης Κώστα Τζιβελέκα) για όλους και για όλα στην εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” και στον Athletic Radio 104.2 fm. Στην συνέχεια παραθέτουμε την συνέντευξη του :

"Ο στόχος κάθε χρόνο είναι να κάνουμε μια καλή πορεία, να δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη ομάδα, αξιόπιστη πάνω από όλα και να πληρώνονται οι αθλητές και να υπάρχει μια πειθαρχία και ένα διοικητικό σχήμα τέτοιο που να μην στέκεται μόνο στον αγωνιστικό μέρος αλλά και σε άλλου τομείς, όπως πολιτιστικούς, που έχουν σχέση με την κοινωνία της Καλλιθέας και την ευρύτερη περιοχή και να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα σωματεία που παίζουμε και να τα υποδεχόμαστε με σοβαρότητα. Αυτός είναι οι βασικοί μας στόχοι. Αν τώρα έρθει και η άνοδος έχει καλώς.

Εκείνα που μας ενοχλούν δεν είναι τόσο αν η ομάδα ανέβει ή δεν ανέβει κατηγορία , εκείνο που μας ενοχλεί είναι ότι υπάρχει μια τελματωμένη κατάσταση στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ, δεν δέχεται κανένας καμία πρόταση για καμία αλλαγή και με αυτό τον τρόπο δεν χαιρόμαστε τα παιχνίδι που πάμε να παίξουμε και για το οποίο βάζουμε την υγεία μας, τα λεφτά μας και καταθέτουμε και την ψυχή μας για να ευχαριστιόμαστε. Όταν αισθανόμαστε ότι υπάρχουν δεκάδες παράγοντες οι ποίοι μας εμποδίζουν να χαρούμε τότε δεν έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία αποδοχή της οποιοσδήποτε πρότασης έχουμε κάνει στην ΕΟΚ. Ότι και να πούμε είναι ένα τέλμα η κατάσταση. Αυτό γεννά και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν παρακάτω . Εγώ δεν θα σταθώ στο ότι στο 1’ και 50” πριν το τέλος (σ.σ. Ίκαρος Καλλιθέας – Λαύριο 73-74 , Β’ Εθνική 15-2-09) γίνανε 10 διαιτητικά λάθη στην ομάδα που παίζει στην έδρα της και παίζει μια ολόκληρη χρονιά, γιατί αυτό το γεγονός είναι επόμενο της όλης κατάστασης που επικρατεί. Όταν ο διαιτητής ξέρει ότι δεν θα κριθεί άμεσα τότε έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αν δείτε τον ίδιο διαιτητή στην Α2 και στην Α1 θα δείτε ότι υπάρχει μια κολοσσιαία διαφορά. Στην Α1 είναι εκπληκτικά προσεκτικός γιατί υπάρχει η τηλεόραση, υπάρχει ο δημοσιογράφος που θα σχολιάσει κάθε φάση. Στην Α2 ο διαιτητής νομίζει ότι είναι ο άρχοντας, η εξουσία. Αυτό είναι το πρόβλημα στο οποίο πρέπει να μπουν κανόνες, ώστε να πηγαίνουμε κα να χαιρόμαστε το κάθε παιχνίδι, είτε είναι στην Α1 είτε στην Γ’ Εθνική.

Είναι γεγονός σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στο μπάσκετ, ότι όταν δεν υπάρχουν κανόνες υπάρχει σίγουρα καχυποψία και παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία. Όχι μόνο στο μπάσκετ, σε οποιοδήποτε τομέα της κοινωνικής ζωής. Δεν πρέπει να γίνεται τίποτα χωρίς κανόνες. Έχουμε μια κοινωνία που γενικώς είναι διαβλητή. Άρα όσο περισσότερο βάζουμε κανόνες και τους ελέγχουμε τόσο περισσότερο εμποδίζουμε στο να υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν καταστάσεις και λένε ότι ανεβάζουν τον ένα και τον άλλο και να υπάρχουν ομάδες που είναι στοχευόμενες ότι θα ανέβουν κατηγορίες. Ο καθένας μας δυστυχώς είναι με ένα τηλέφωνο για να προστατέψουμε το δημιούργημα που έχουμε κάνει . Πρέπει να είμαστε πάνω από ένα τηλέφωνο να προσπαθούμε για να μην μας αδικήσει ο διαιτητής, η ομοσπονδία και ο καθένας ; Αυτό δεν είναι αθλητισμός πλέον. Μας έχουν αναγκάσει να είμαστε και εμείς μέσα σε αυτό το παιχνίδι, απορροφούμαστε από το ίδιο σύστημα αντί να φέρουμε το μπάσκετ ένα βήμα μπροστά.

Έχουμε κάνει δεκάδες προτάσεις. Έχουμε κάνει πρόταση να υπάρχουν τυποποιημένα συμφωνητικά από την Α2 μέχρι την Γ’ Εθνική για όλους τους παίκτες. Να υπάρχουν εγγυήσεις – εγγυητικές επιταγές - για την πληρωμή των παικτών. Προτάσεις πάνω στο θέμα της ασφάλειας, πάνω στο θέμα των συγχωνεύσεων, στα θέματα της διαιτησίας, για τους παρατηρητές διαιτησίας, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται αυστηρά από το βίντεο του αγώνα, να μετακομίσει η ΚΕΔ και να είναι ανεξάρτητη και όχι κάτω από τον έλεγχο της ΕΟΚ ,να είναι ανεξάρτητο όργανο. Επίσης για τις μεταγραφές, η μεταγραφική περίοδο να μην είναι 10 μέρες αλλά ένας μήνας στο τέλος και να μην περιμένουμε στο τέλος του πρωταθλήματος μέσα σε 5 ημέρες να γίνουν οι μεταγραφές γιατί έτσι γίνονται επιπόλαιες κινήσεις. Επίσης στην Β’ Εθνική να είναι δύο όμιλοι. Με το να σταματάνε κάθε χρόνο στην μέση της χρονιάς ομάδες δεν έχουμε αξιόπιστο πρωτάθλημα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό φορέα για να πιέζει την πολιτική εξουσία, όμως η ΕΟΚ χρησιμοποιεί την εξουσία της γα να λειτουργήσουν οι Εθνικές ομάδες, για να πηγαίνουν οι παράγοντες της σε πανάκριβα ξενοδοχεία. Μιλάμε για τεράστια έξοδα. Η πρόταση για εγγυητικές επιταγές θα κατεβάσει τις τιμές των παικτών στο μισό. Τώρα οι παράγοντες λένε θα σου δώσω τόσα και στο τέλος δεν τα δίνουν. Όταν όμως έχουν δώσει εγγυητική επιταγή τραπέζης θα είναι πολύ προσεκτικοί στο να προτείνουν χρήματα που δεν θα μπορούν να τα καλύψουν. Πολλές ομάδες είναι στα όρια της νευρικής κρίσης λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Σήμερα γίνεται αθλητισμός με την ανοχή και την πληρωμή 50 -60 παραγόντων και 150 από πίσω. Δεν γίνεται όμως ο αθλητισμός να γίνεται απούσης της πολιτείας. Δεν γίνεται να υπάρχουν παράγοντες που να βάζουν δισεκατομμύρια και μάλιστα σε αυτή την οικονομική κρίση και η πολιτεία να είναι απούσα. Η πολιτεία μόνο με την πολιτική πίεση καταλαβαίνει, όμως η Ελληνική Ομοσπονδία δεν θέλει να ασκήσει τέτοια πίεση , αφού δεν την ενδιαφέρει να πάρουν λεφτά τα σωματεία, δεν την ενδιαφέρει αν θα διαλυθούν 50 ομάδες. Εμάς που μας απασχολούν αυτά τα προβλήματα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Για να σωθεί ο Έλληνας παράγοντας πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να πιέσουμε την ΕΟΚ να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι είχαμε αυτοκτονία Έλληνα παράγοντα και βέβαια έχουμε οικονομικές καταστροφές ανθρώπων.

Μετά την ήττα από το Λαύριο είμαστε λίγο απογοητευμένοι, όμως θα κάνουμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος. Τον πρώτο λόγο στην κατηγορία τον έχει ο Αμύντας όπως είναι η κατάσταση και μετά ο ΟΦΗ, ενώ ο Αρκαδικός θα δυσκολευτεί περισσότερο και βέβαια οι Σέρρες. Καλώς ή κακώς η Ελλάδα έχει χωριστεί σε Βορρά και Νότο και για αυτό έχω προτείνει να γίνουν 2 όμιλοι στην Β’ Εθνική. Ο Νότος διοικείται από ανθρώπους που θέλουν να πιστεύουν ότι παίζουν για την φανέλα, για την ομάδα. Στο Βορρά είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και σαν περιφέρεια βλέπουν λίγο πιο συλλογικά την κατάσταση. Με την έννοια αυτή πιστεύω ότι οι Σέρρες θα κερδίσουν τις αδιάφορες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αθήνα θα γίνει σφαγή. Σε 2 εβδομάδες ερχόμαστε στο Ηράκλειο και για εμάς θα είναι μονόδρομος η νίκη αν θέλουμε να ελπίζουμε ακόμα στην άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: