Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Γιώργος Τουλούμης - Αναγέννηση / Φλόγα : "θα διεκδικήσουμε την νίκη στο Ηράκλειο"


Ο προπονητής της Αναγέννησης / Φλόγα Γιώργος Τουλούμης παραχώρησε συνέντευξη στον Σταύρο Λυριντζάκη στην εκπομπή το “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” και στον Athletic Radio, στην οποία αναφέρθηκε στην ομάδα του, την Β’ Εθνική και το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του :

"Όταν λέμε Αναγέννηση / Φλόγα εννοούμε τον πρόεδρο της ομάδας Τέλη Ψάλτου, που έχει δώσει πάρα πολλά. Ουσιαστικά ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια με ένα κορμό νέων παικτών με σκεπτικό να φθάσουμε στην Β’ Εθνική. Πέρυσι για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία χάσαμε την άνοδο στην Α2 την τελευταία αγωνιστική.

Φέτος δυστυχώς δεν πάνε καλά τα πράγματα. Το καλοκαίρι έγιναν κάποια λάθη. Αλλάξαμε πολύ το υλικό. Οι παίκτες δεν βρήκαν την χημεία που χρειάζεται. Με μια – δυο ενισχύσεις θα πηγαίναμε καλύτερα. Εγώ ήθελα να ξεκουραστώ για ένα χρόνο μετά από 5 χρόνια στην ομάδα και 25 συνολικά σαν προπονητής και έτσι δεν ήμουν από την αρχή στην ομάδα.. Όμως όταν ο Χατζηκυριακίδης υπέβαλλε την παραίτηση του ο πρόεδρος μου ζήτησε να αναλάβω ξανά την ομάδα.

Έχουμε τρεις πολύ καλούς στην επίθεση, τους Γρηγοριάδη - Μωυσιάδη - Μπουρδάνο, δεν έχουμε όμως τα σώματα, την δύναμη που χρειάζεται η Β’ Εθνική, αφού δεν φθάνει μόνο η τεχνική σε αυτή την κατηγορία. Είναι όμως και η φετινή χρονιά πολύ άτυχη για εμάς αφού έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η θέση μας δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι, έπρεπε να είμαστε αρκετά πιο ψηλά. Με τον Αρκαδικό στην έδρα του περνούσαμε 4 πόντους 40” πριν το τέλος και όμως χάσαμε. Χάσαμε από τον Δούκα στην έδρα του ενώ είμαστε μπροστά 24 πόντους. Έχουμε πρόβλημα στην άμυνα που δεν μπορούμε παρά την προσπάθεια μας να το λύσουμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο συχνά δεχόμαστε πάνω από 30 πόντους και χάνουμε δικά μας παιχνίδια. Σίγουρα όμως μπορούμε να παίξουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Δεν έχουμε όμως τους έμπειρους παίκτες που θα μπορούν να κάνουν τις 2 – 3 καλές επιθέσεις στο τέλος του αγώνα.

Είμαστε στην επικίνδυνη ζώνη και οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτήν παίζουν την σωτηρία τους και θα δυσκολέψουν πλέον όλες τις ομάδες - αντιπάλους τους στους υπόλοιπους αγώνες. Έχουμε καλή οργάνωση και καλό σύνολο, που όμως δεν έχει αποδώσει αυτό που μπορεί και έχουμε σταθεί και πολύ άτυχοι. Μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο και άλλωστε η αρχική σκέψη και στόχος της διοίκησης της ήταν ο πρωταθλητισμός. Όμως η Β’ Εθνική είναι τόσο παράξενη που αν σου πάνε στραβά 2 – 3 πράγματα σε παίρνει η κάτω βόλτα. Παίζονται πολλά παιχνίδια στο πόντο και αν τα χάσεις πέφτει η ψυχολογία σου. Όταν σε ένα αγώνα αρχίζει να γυρίζει σε βάρος μας ένας παιχνίδι εκεί χάνουμε την ψυχραιμία μας. Δεν έχουμε παίκτες να πάρουν το αγώνα στους ώμους τους και θα μας σηκώσουν. Έχουμε πολλούς επιθετικούς παίκτες και λίγους αμυντικούς. Όμως με αυτούς πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο παιχνίδι με τον ΟΦΗ η ομάδα της Κρήτης ήταν πολύ άστοχη στα σουτ. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που μου αρέσει. Ο ενθουσιασμός και το δέσιμο των παικτών, το καλό κλίμα και ο κόσμος, κάνουν το Ηράκλειο την πιο δύσκολη έδρα στην κατηγορία. Όταν υπάρχει ο ενθουσιασμός μπορεί να πάρεις από ένα παίκτη το 100% των δυνατοτήτων του. Το δυνατό του σημείο είναι το τρίποντο, έχει όμως και έμπειρους παίκτες που ξέρουν να λειτουργούν μέσα στο γήπεδο. Είναι μεγάλη υπόθεση στην Β’ Εθνική να έχεις παίκτες που να ξέρεις ότι θα βγάλουν στο τέλος την επίθεση και την άμυνα, αφού πολλά παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία κρίνονται στο τέλος. Στην ομάδα σίγουρα ξεχωρίζει ο Τσακιρίδης αλλά και οι άλλοι είναι πολύ καλοί. Για να φύγεις νικητής από τον ΟΦΗ πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, να κρατήσεις τον ρυθμό που θέλει και να είσαι τυχερός. Οι Ίκαροι Σερρών το κατόρθωσαν γιατί κράτησαν τον ρυθμό, τους ήθελε η μπάλα, έβαλαν το τελευταίο τρίποντο και κέρδισαν. Εμείς δεν χάνουμε παιχνίδια με μεγάλο σκορ με δύσκολες ομάδες, θα πάμε τον αγώνα σε λίγους πόντους στο τέλος και ίσως εκεί κατορθώσουμε να πάρουμε τις δύο καλές φάσεις, να είμαστε μέσα στο παιχνίδι και έχουμε το καλό αποτέλεσμα, αν και είναι πολύ δύσκολο αφού ο ΟΦΗ προέρχεται από ήττα και δεν έχει περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα.

Στο Λαύριο η απόδοση του ΟΦΗ ήταν μια παρένθεση, μια άσχημη ημέρα. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα είναι μέσα στην τριάδα. Εδώ βέβαια παίζουν ρόλο οι ισοβαθμίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Σαν υλικό ο Αρκαδικός, ο ΟΦΗ, ο Αμύντας που με την νεανική του ομάδα παίζει το καλύτερο μπάσκετ και η Καλλιθέα θα διεκδικήσουν την άνοδο, αφού και η 4η θέση έχει ελπίδες ανόδου. Οι Ίκαροι Σερρών βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αφού με 7 ουσιαστικά παίκτες έχουν πάρει τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Αξίζουν πολλά μπράβο στο Καμαράκη και τους παίκτες τους. Το στυλ που παίζουν, ο ενθουσιασμός και το πάθος τους και το καλό πρόγραμμα που έχουν μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να τους δούμε στο τέλος στην τριάδα, παρά το ότι δεν έχουν το γεμάτο ρόστερ των άλλων ομάδων, όμως οι επτά αυτοί παίκτες ξέρουν τι γυρεύουν μέσα στο γήπεδο.

Εμείς μετά την εκτός προγράμματος ήττα της Κυριακής με την Χαλκίδα κινδυνεύουμε και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θα διεκδικήσουμε την νίκη, αφού και οι άλλες ομάδες που βρίσκονται από κάτω σίγουρα θα τα δώσουν όλα με τις αλλαγές που έχουν κάνει στα ρόστερ τους και σε προπονητές. Στην Κρήτη δεν θα έχουμε τον Ευαγγελινό που έχει σταματήσει, ενώ τα μικροπροβλήματα που είχαν οι Γρηγοριάδης και Μωυσιάδης πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν και Κυριακή θα είναι έτοιμοι και θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας που είναι η νίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: