Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Έλληνες στους πίνακες των καλύτερων Ευρωπαίων αθλητών και αθλητριών !


πηγή : www.basketblog.gr

Δύο "πράσινοι" βρέθηκαν ανάμεσα στους δώδεκα καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες του 2008 που ανακοίνωσε η FIBA. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης και Νίκολα Πέκοβιτς κατέλαβαν τις θέσεις 10 και 11 αντίστοιχα. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε ο σούπερσταρ της Εθνικής Ισπανίας και παίκτης των Λέικερς Παου Γκαζόλ, τον οποίο ακολούθησε ο Ρούντι Φερνάντεθ και τρίτος αναδείχτηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ραμούνας Σισκάουσκας, Τόνι Πάρκερ, Χινταγιέτ Τούρκογλου, Αντρέι Κιριλένκο, Λούολ Ντενγκ, Άντρις Μπιέντρινς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκολα Πέκοβιτς και Ζόραν Πλάνινιτς.

Μια ακόμη αναγνώριση ήρθε και για τον Κώστα Κουφό ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση στον πίνακα των καλύτερων Ευρωπαίων νεαρών παικτών. Στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε το ανερχόμενο αστέρι του ισπανικού μπάσκετ Ρίκι Ρούμπιο, τον οποίο ακολουθεί ο Ιταλός φόργουορντ Ντανίλο Γκαλινάρι, παίκτης των Νιού Γιορκ Νικς.

Όσον αφορά τις γυναίκες, η ρωσίδα Μαρία Στεπάνοβα επανήλθε στην κορυφή, για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια αφού πέρυσι την θέση της πήρε η Λετονή Ανέτε-Γιέκαμπσον Ζαγκοτά, η οποία αυτή τη φορά αναδείχτηκε δεύτερη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανίδα Αμάγια Βαλντεμόρο. Ο πίνακας περιλαμβάνει και ελληνικό αίμα αφού από αυτόν δεν θα μπορούσε να λείπει η Εβίνα Μάλτση που κατέλαβε την 14η θέση.

Σχετικά με τις νεαρές παίκτριες την πρωτιά κατέκτησε η Γκιντάρε Πετρονίτε με τις Σόνια Πέτροβιτς και Άλμπα Τόρενς να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: