Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

A2 : το μεγάλο παιχνίδι στο Ρέθυμνο.

πηγή : www.basketblog.gr

Το παιχνίδι ανάμεσα στο Ρέθυμνο και το Περιστέρι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2, την ίδια ώρα που Δάφνη, Ηλυσιακός και Ηρακλής αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, καθώς υποδέχονται ΜΕΝΤ, Αίγιο και ICBS αντίστοιχα...

Ρέθυμνο - Περιστέρι
Είναι το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ένα ματς, το οποίο αναμένεται να κρίνει πολλά για τον μέλλον των δύο ομάδων στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Φώτη Τακιανού θέλει μόνο νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αποχαιρετά κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στα... μεγάλα σαλόνια. Από την άλλη, σε περίπτωση νίκης, το Περιστέρι εξασφαλίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την κατάκτηση της μιας εκ των δύο θέσεων, που οδηγούν στην Α1. Στο συγκεκριμένο ματς αναμένεται να τιμηθεί και ο Γιώργος Κούμουλος.
Διαιτητές: Γκούμας - Πουρσανίδης Κ. - Τσούνας.
Ώρα έναρξης 17:30.
Παγκράτι - Νήαρ Ηστ
Οι γηπεδούχοι είναι εξαιρετικά δυνατοί στην έδρα τους και σίγουρα το συγκεκριμένο ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρόκειται για ένα αθηναϊκό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται, πλέον, περίπου στην ίδια αγωνιστική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίζουν να ελπίζουν στην κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης.
Διαιτητές: Καλδίρης - Κατραχούρας - Τεφτίκης.
Ώρα έναρξης
17:30.
Δάφνη - ΜΕΝΤ
Ένα θεωρητικά εύκολο απόγευμα αναμένεται να περάσει αύριο η Δάφνη, που υποδέχεται την τελευταία του βαθμολογικού πίνακα ΜΕΝΤ. Το συγκρότημα του Κώστα Σορώτου δεν έχει άλλα περιθώρια για... στραβοπατήματα και έτσι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κατακτήσει τους δύο βαθμούς. Στον αντίποδα, η ομάδα της Τούμπας κατεβαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη σπουδαία νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής, απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά.
Διαιτητές: Τσούντσουρας - Τζιμογιάννης - Πίγκας.
Ώρα έναρξης 17:30.
Ερμής Λ. - Απόλλων Π.
Την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θα επιδιώξει ο Ερμής Λαγκαδά, που αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πατρών στην έδρα του. Το συγκρότημα του Στράτου Κουκουλεκίδη θέλει τη νίκη, προκειμένου να μπορέσει αρχικά να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να ανέβει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και στόχος τους δεν είναι άλλος από τη νίκη και στο συγκεκριμένο ματς.
Διαιτητές: Σώμος - Κοτσίμπος - Μιχέλης.
Ώρα έναρξης 17:30.
Ηλυσιακός - Αίγιο
Τους δύο βαθμούς της νίκη έχουν στο μυαλό τους στον Ηλυσιακό, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει σε τροχιά ανόδου και να μπορέσει να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει. Οι γηπεδούχοι θα παρουσιαστούν με προβλήματα, καθώς οι Καρύδας και Αθηναίου είναι εξαντλημένοι από την ίωση που τους ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Από την άλλη στο Αίγιο οι παίκτες του συλλόγου είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές που θα αποδυναμώσουν το ρόστερ.
Διαιτητές: Ξενικάκης - Πολυχρονίδης - Επιτροπάκης.
Ώρα έναρξης 17:30.
Πανερυθραϊκός - ΚΑΟΔ
Ο ΚΑΟΔ είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ηρακλή. Αύριο όμως αντιμετωπίζει μια πολύ δυνατή ομάδα, που στην έδρα της γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη. Οι γηπεδούχοι -από την πλευρά τους- θέλουν τη νίκη, καθώς έχουν μείνει πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.
Διαιτητές: Διαμαντής - Δεσλής - Σαλαβός.
Ώρα έναρξης 17:30.
Ηρακλής - ICBS
Είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Οι γηπεδούχοι με νίκη παραμένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της μιας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στα... μεγάλα σαλόνια, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν τους δύο βαθμούς της νίκης, προκειμένου να μπορέσουν να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητές: Αφεντουλίδης - Σταματόπουλος - Μήτσιους.
Ώρα έναρξης
17:30.

Βαθμολογία (σε 16 αγώνες): Περιστέρι 30, Ηλυσιακός 28, Δάφνη 28, Ηρακλής 27, Ρέθυμνο 26, Απόλλωνας Π. 25, Νήαρ Ηστ 25, ΚΑΟΔ 24, Παγκράτι 23, Ερμής Λ. 23, Πανερυθραϊκός 23, ICBS 23, Ολυμπιάδα 21, Αίγιο 21, Ξάνθη 21, ΜΕΝΤ 19.
* Ολυμπιάδα και Ξάνθη έχουν έναν αγώνα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: