Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Θαύμα ! : το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα !


Άρης - Μαρούσι 72-76 (3-6-09 πέμπτο παιχνίδι 2-3) το τέλος


Άρης - Μαρούσι 72-76 (3-6-09 πέμπτο παιχνίδι 2-3) Highlights

πηγή : www.basketblog.gr
Η ομάδα του Αμαρουσίου πήρε το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, καθώς με ηγέτη τον Τζαρόντ Στίβενσον κατάφερε να... αλώσει το "Αλεξάνδρειο" με 76-72 και να κάνει το 3-2 παίρνοντας την τρίτη θέση, παρά το μειονέκτημα έδρας που είχε. Ο Αμερικανός παίκτης ήταν αυτός που με 25 πόντους με 6/9 τρίποντα... εκτέλεσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι κόλλησαν στα τελευταία λεπτά, στην σπουδαία άμυνα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου. Μοιραίος παίκτης για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Κίκι Κλαρκ, ο οποίος αστόχησε σε λέι απ 3.3'' πριν τη λήξη του αγώνα, στην πιο προβλέψιμη επίθεση της χρονιάς (έχει ευθύνη γι' αυτό ο Ματσόν).

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 39-36, 58-50, 72-76.
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Κλαρκ 11 (3), Τσαλδάρης 17 (2), Μπετς 12, Νέλσον 11 (1), Αργυρόπουλος 6 (1), Ηλιάδης, Γκαβέλ 5 (1), Αγαδάκος, Μπάρλος 10 (2).
ΜΑΡΟΥΣΙ
(Μαρκόπουλος): Στίβενσον 25 (6), Κις 5 (1), Χαραλαμπίδης 8 (1), Τουντζιαράκης, Κουμπούρας 2, Στεφανίδης, Διαμαντόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 8, Καϊμακόγλου 19 (2).

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα μοίρασε συγχαρητήρια στον κόσμο του Άρη και τους παίκτες του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον Άρη Βωβό: "Συγχαρητήρια στον κόσμο για την ατμόσφαιρα και την κατάσταση στο γήπεδο. Μακάρι να μπορέσουν κι άλλοι σύλλογοι να έχουν τέτοιο κόσμο. Το θέλουμε κι εμείς και οι παίκτες. Συγχαρητήρια στους αθλητές μου που άντεξαν στην πίεση", τόνισε αρχικά ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε... "Πήραν τρεις βασικές εντολές. Πρώτον, να μείνουν ενωμένοι και συγκεντρωμένοι χωρίς να κοιτάζουν την κερκίδα. Δεύτερον, να παίζουν δυνατά και τρίτον, να μείνουν στον αγώνα ότι κι αν συνέβαινε. O χρόνος θα κυλούσε υπέρ μας και το άγχος θα πήγαινε στον Άρη λόγω έδρας και ψυχολογίας. Στους τρεις τομείς αυτούς οι παίκτες πέτυχαν απόλυτα. Είναι μία μεγάλη νίκη που θέλουμε να αφιερώσουμε στον πρόεδρο ο οποίος παρά τα προβλήματα προσπαθεί να συμπαρασταθεί όσο μπορεί".

Από την πλευρά του ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Τζαρόντ Στίβενσον είπε: "Ήταν όμορφο παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσαμε καλά. Αυτό ήταν σημαντικό γιατί έτσι είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το νίκη στη συνέχεια. Χρησιμοποιήσαμε αυτό το στοιχείο για ν' ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και παρότι μείναμε πίσω με 11 πόντους καταφέραμε ν' αντιδράσουμε. Πιστεύω ότι όλοι ήμασταν ενωμένοι και όλα τα προβλήματα τα χρησιμοποιήσαμε γι' αυτό τον σκοπό".

Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Άρη, Θανάσης Τζεβελέκης ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο: "Συγνώμη από τον καταπληκτικό κόσμο. Eίναι ο μόνος για τον οποίο στενοχωριέμαι πραγματικά. Θα συνεχίσει να μας βοηθάει όπως του αρμόζει και όπως πρέπει".

Ο Αντρέα Ματσόν τόνισε μετά την ήττα της ομάδας του πως: "Στο 3' 21'' ήμασταν μπροστά 3 πόντους και μετά είχαμε κάποια ελεύθερα σουτ στα οποία αστοχήσαμε. Είχαμε επίσης κακή βραδιά στις βολές και τελικά το Μαρούσι άξιζε τη νίκη", ενώ για την μη μη χρησιμοποίηση του Μπρέισι Ράιτ, εξήγησε: "Eίχε ένα πρόβλημα στο γόνατο και τις τελευταίες δύο μέρες δεν έκανε προπόνηση. Πριν το ματς μου είπε ότι δεν ήταν έτοιμος να παίξει. Η διαφορά όμως δεν ήταν αυτός αλλά τα τρελά λάθη που κάναμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: