Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Καλάθης : υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Νικ, ελεύθερος απο το Μαρούσι ο Πατ ! Τον Ζήση θέλει ο Ολυμπιακός ! Ερωτηματικό ο Μπουρούσης !


πηγή : www.basketblog.gr

Επισήμως παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από το μεσημέρι ο Νικ Καλάθης. Ο νεαρός Έλληνας παίκτης πέρασε το πρωί από ιατρικές εξετάσεις και το μεσημέρι πήγε στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, όπου υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός. Ο Καλάθης φεύγει αύριο το πρωί (μαζί με τον αδερφό του) για την Αμερική και θα επιστρέψει βάσει του προγράμματος που του έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.Ο "πιτσιρικάς" έφαγε χθες το βράδυ μαζί με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Ιτούδη, συνοδευόμενος από τον εν Ελλάδι ατζέντη του, Δημήτρη Μπούρα, πήρε μια πρώτη γεύση από τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αλλά και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στις διακοπές.

Η ζωή όμως παίζει τα… δικά της παιχνίδια. Την ώρα που ο αδερφός του υπέγραφε τριετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, ο Πατ Καλάθης κλήθηκε από τη διοίκηση του Αμαρουσίου και έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα των βορείων προαστίων. Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, η σχέση που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά δεν έφτασε ποτέ εκεί που θα μπορούσε, έληξε. Μάλιστα, ο Καλάθης θα φύγει αύριο το πρωί (μαζί με τον αδερφό του για την Αμερική). Ο Πατ Καλάθης θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Τώρα πια έχει και έναν λόγο παραπάνω, αφού εδώ θα βρίσκεται ο αδερφός του. Ο "μεγάλος" ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο, ο "μικρός" ακολούθησε και θα ήταν μάλλον οξύμωρο να γυρίσει ο πρώτος στην Αμερική και να μείνουν χωριστά για δεύτερο χρόνο. Γι’ αυτό και προτεραιότητά του είναι να βρει στη χώρα μας ομάδα, για να συνεχίσει την καριέρα του.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός επενδύει στο μέλλον, ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει το... παρών! Γι’ αυτό και, από τη στιγμή που χάθηκε ο Νικ Καλάθης (σ.σ. οι "ερυθρόλευκοι" τον ήθελαν, αλλά οι "πράσινοι" κινήθηκαν αστραπιαία), στράφηκαν στον Νίκο Ζήση, ο οποίος αποτέλεσε τον υπ’ αριθμόν 1 μεταγραφικό τους στόχο. Όχι ως προς το... μέγεθος, αλλά ως προς τη χρονική στιγμή. Θα αναβιώσει έτσι το ελληνικό δίδυμο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς οι πληροφορίες μας λένε πως ήδη οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση στην περιφέρεια και αυτό είναι οφθαλμοφανές. Δεδομένου, μάλιστα, ότι κινδυνεύει να χάσει περισσότερους από έναν Έλληνες πρωτοκλασάτους (από τους ψηλούς), η ανάγκη για απόκτηση κι άλλων διεθνών είναι επιτακτική. Ο Νίκος Ζήσης δύσκολα θα χωρούσε στον Παναθηναϊκό. Αν, μάλιστα, μείνει (όπως φαίνεται κι όπως έχουμε γράψει από τις ημέρες του... Βερολίνου) ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο διεθνής περιφερειακός μάλλον περίσσευε. Δεν έχει χρόνο και χώρο, ενώ αντίθετα στον Ολυμπιακό θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών. Δεδομένου ότι έχει πάρει απόφαση (το γράψαμε σε ανύποπτο χρόνο) να επιστρέψει στην πατρίδα, το… λιμάνι τον περιμένει κι αυτός έχει "δέσει".

Την ίδια στιγμή αρχίζει και υπάρχει έκδηλη αγωνία για τις απώλειες που θα υπάρχουν στο ελληνικό στοιχείο της ρακέτας. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό (με Γιαννάκη φεύγει 100%, χωρίς Γιαννάκη πάλι το... βελάκι δείχνει έξοδο), ο Γιάννης Μπουρούσης για την ώρα κρατά κλειστά τα χαρτιά του, έχοντας όμως και το μαχαίρι και το καρπούζι. Το συμβόλαιό του έληξε, είναι ένας εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) ψηλών στην Ευρώπη, έχει εξαιρετικά δελεαστικές προσφορές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Ολυμπιακός θα του κάνει ασφαλώς εξαιρετικά βελτιωμένη πρόταση, οπότε δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει να επιλέξει ανάμεσα στο όνειρο του ΝΒΑ και το... πάθος του για να πάρει τίτλο με τον Ολυμπιακό. Κι εδώ υπάρχει ρευστότητα, αν και οι "ερυθρόλευκοι" ποντάρουν στο γεγονός ότι ο Πρίντεζης είναι... πωρωμένος Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: