Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Παναγιώτης Μπαρλάς : "Δεν πάμε για να χάσουμε με την ΑΕΚ! "

Ο Παναγιώτης Μπαρλάς , ο σούπερ σταρ της χθεσινής ημέρας με τα 7 τρίποντα στον αγώνα ΟΦΗ - ICBS που έχουν κάνει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, μίλησε σήμερα στον Ant1 Radio (95.8 FM) και στην εκπομπή "Το Μπάσκετ στην Κρήτη" και αναφερόμενος στον αγώνα με την ΑΕΚ είπε ότι "είναι τιμή για τον ΟΦΗ να φιλοξενεί μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας ευατό". (Όλη η συνέντευξη του Παναγιώτη Μπαρλά παρατίθεται στην διπλανή στήλη του site - blog)

Από το site "www.basketblog.gr" αναδημοσιεύομε άρθρο του Γιώργου Νικολάου που αναφέρεται στον Παναγιώτη Μπαρλά και το μεγάλο αγώνα της επόμενης Τετάρτης του ΟΦΗ με την ΑΕΚ στο ΒΑΚ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Μη κάνετε λόγο για το παρελθόν. Το βαριέται! Πείτε του για το μέλλον. Δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει όνειρα! Επεσε κάτω. Σηκώθηκε όρθιος. Κι ας μην μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στα παρκέ δριμύτερος. Ο Παναγιώτης Μπαρλάς, αρχηγός της παγκόσμιας Εθνικής Εφήβων του 1995, τέθηκε νοκ-άουτ εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού (σε ένα καταραμένο ματς της Πάτρας) και δεν έκανε στην ΑΕΚ την καριέρα που επιθυμούσε. Την ερχόμενη Τετάρτη (29/10) βρίσκει την "Ένωση" μπροστά του. Ως αντίπαλο.

Αυτός με τη φανέλα του ΟΦΗ της Β' Εθνικής! Στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος. Θα βρει μπροστά του και τον Νίκο Χατζή. Μαζί έκαναν όνειρα τότε. Το καλοκαίρι του 1995. Ηταν το πρώτο "χρυσό μωρό" που ζήτησε ο Βλάντο Τζούροβιτς από τον αείμνηστο Μιχάλη Λεφάκη, πολύ πριν "να σωθούν" τα λεφτά και χρειαστεί η άμεση παρέμβαση του Γιάννη Φιλίππου.

Επιδιώξαμε να "δυναμιτίσουμε" το κλίμα, αλλά ο Παναγιώτης μας ξέρει -όπως κι εμείς εκείνον- σαν την "κάλπικη δεκάρα". Πολλά χρόνια γνωστοί, καθότι προερχόμενοι κι από την ίδια "μάνα γη", την ακαρνανική γη. "Μην περιμένεις από μένα να σου πω, ότι θα κερδίσουμε την ΑΕΚ. Ξέρω πού το πας. Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Όχι, τίποτε άλλο, αλλά μην κάτσει και χάσουμε με καμία μεγάλη διαφορά και έπειτα με πάρουν με τις... πέτρες", μου εξηγήθηκε και συμπλήρωσε: "Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Κι εμείς είμαστε δύο κατηγορίες κάτω. Είναι χαώδης η απόσταση".

Η "εμπρηστική" ερώτηση που του κάναμε ήταν: "Πόσα τρίποντα θα βάλεις στην ΑΕΚ;". Βλέπετε, στο ματς πρόκρισης με το ICBS, ο Παναγιώτης, πέτυχε επτά! Ο Παναγιώτης ξεκαθάρισε, ωστόσο, και... μεταξύ μας, αυτό περιμέναμε να ακούσουμε: "Δεν πάμε για να χάσουμε! Θέλαμε πολύ και για την πόλη, που είχε μάθει στο παρελθόν σε "μεγάλες πιένες", και για τον κόσμο μας, να παίξουμε ένα ματς με μία ομάδα της Α1. Είχαμε μάθει από τη κλήρωση, ότι αν προχωρούσαμε θα πέφταμε πάνω στην ΑΕΚ. Τί καλύτερο; Θα μπούμε στο γήπεδο, λοιπόν, για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε δεν μπορώ να το ξέρω".

Για τον ίδιο (τον Παναγιώτη) δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντίπαλος της ΑΕΚ. "Και με τον Πανιώνιο και με τον Σπόρτιγκ είχα παίξει αντίπαλος της. Συνεπώς, έχω πάρει τη... κρυάδα! Επιπλέον, έχω μεγαλώσει αρκετά για να επηρεάζομαι από τέτοιες συγκυρίες. Το ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Πάντως, δεν υπάρχει κανένα άγχος. Για μας θα είναι γιορτή ο αγώνας. 'Ο,τι πάρουμε από το ματς θα είναι προς όφελος των παικτών και των ανθρώπων του ΟΦΗ", μας είπε.

Υπάρχουν παίκτες της ΑΕΚ που θα τεθούν "υπό επιτήρηση";
Ο Παναγιώτης τόνισε: "Γι' αυτό είπα νωρίτερα, ότι δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Εντάξει. Η ΑΕΚ δεν είναι απολύτως έτοιμη. Την έχω παρακολουθήσει! Ενδεχομένως, να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός, αλλά παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης. Εχει παίκτες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε... σκοτώσουν. Ενας από τους Χατζή, Παπανικολάου, Ταπούτο να βρεθεί στην ημέρα του, τελείωσες. Από κει και πέρα, επι μέρους θέματα τακτικής είναι δουλειά του προπονητή μας και ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για το ματς".

Για τη ζωή του Παναγιώτη στη Κρήτη; "Κι εγώ είμαι νέος εδώ", μας είπε: "Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Ολα είναι καλά προς το παρόν. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα είναι και στη συνέχεια. Εγώ βλέπω πάντα με αισιοδοξία το μέλλον, όπως ξέρεις. Ο κόσμος είναι κοντά μας. Μας έχει αγκαλιάσει κι απ' αυτό αντλούμε δύναμη. Το "Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο" είναι γεμάτο όποτε παίζουμε. Περίπου οκτακόσια άτομα δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνει και με την ΑΕΚ. Μόνο που έχω την βεβαιότητα ότι θα είναι άλλος τόσος κόσμος έξω από το γήπεδο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: