Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ο Στέφανος Δέδας και οι παίκτες του γράφουν χρυσές σελίδες στην ιστορία του ΟΦΗ - Την Τετάρτη 29-10-08 με την ΑΕΚ στο ΒΑΚ !!! Νίκη 80-69 επί του ICBS.

Παναγιώτης Μπαρλάς : 7/8 τρίποντα και 21 πόντοι

Πριμ 3.000€ από τον Βασίλη Ξημέρη



Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης αμέσως μετά τον αγώνα πήγε στα αποδυτήρια και έδωσε πριμ - νίκης 3.000€ στους παίκτες της ομάδας.

(φωτο από "http://irakliokidbasket.blogspot.com/")

(φωτο από "http://irakliokidbasket.blogspot.com/")

(φωτο από "http://irakliokidbasket.blogspot.com/")

(φωτο από "http://irakliokidbasket.blogspot.com/")

(φωτο από "http://irakliokidbasket.blogspot.com/")



Στον κόσμο του ΟΦΗ αφιέρωσαν την νίκη ο Στέφανος Δέδας και οι παίκτες της ομάδας.

Βασίλης Βαγενάς και Στέφανος Δέδας στην συνέντευξη τύπου μετα τον αγώνα με το ICBS.



Διαμαρτυρίες για το εκπληκτικό τρίποντο του Αλέξη Τσακιρίδη (απο την μια μεριά του γηπέδου στην άλλη) στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου που τελικά δεν μέτρησαν οι διαιτητές

Τακιρίδης, Βαγενάς, Σαμουρέλης, Μπαρλάς, Δέδας, Τσέλιος

Ο Παναγιώτης Μπαρλάς πέτυχε 7/8 τρίποντα - 21 πόντους και την επόμενη Τετάρτη θα ξανασυναντηθεί με τον Δημήτρη Παπανικολάου της ΑΕΚ, με τον οποίο το 1995 είχαν κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - ο Παναγιώτης ήταν τότε αρχηγός της Εθνικής -.

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Παναγιώτη Μπαρλά να σημειώνει 7/8 τρίποντα και 21 πόντους (!!!), ο ΟΦΗ κέρδισε το ICBS με 80-69 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, όπου την Τετάρτη 29-10-08 θα αντιμετωπίσει στο ΒΑΚ την ΑΕΚ και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που θα παίξει με ομάδα Α1 κατηγορίας. Και εκτός όλων των άλλων στο τρίτο δεκάλεπτο και οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου (!!!) πριν ολοκληρωθεί, ο Αλέξης Τσακιρίδης παίρνοντας την μπάλα από τον Βαγενά από άουτ, πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο, από την μια μεριά του γηπέδου στην άλλη, το οποίο όμως οι διαιτητές δεν μέτρησαν γιατί είχε ολοκληρωθεί (;) όπως υποστήριξαν ο χρόνος.
Στην συνέντευξη τύπου ο Στέφανος Δέδας και ο Βασίλης Βαγενάς αφιέρωσαν την νίκη στον "εκπληκτικό κόσμο του ΟΦΗ" και τόνισαν ότι τώρα προέχει το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Φλόγα, αφού ο βασικός στόχος είναι η άνοδος στην Α2. Μάλιστα ο Στέφανος Δέδας είπε ότι δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο το παιχνίδι, αφού θεωρούσε ότι το ICBS είναι στα μέτρα της ομάδας του ΟΦΗ. Για την ΑΕΚ χαρακτήρισαν και οι δύο ιστορική για τον ΟΦΗ την συνάντηση του Κυπέλλου της επόμενης Τετάρτης, αφού για πρώτη φορά η ομάδα του Ηρακλείου θα παίξει με ομάδα της Α1 και τόνισαν ότι θα παίξουν χωρίς άγχος κυνηγώντας την νίκη.
Ο Παναγιώτης Μπαρλάς που θα συναντήσει στον αγώνα αυτόν τον συμπαίκτη του στην Εθνική Εφήβων που κατέκτησε το 1995 το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (ο Παναγιώτης ήταν τότε αρχηγός της Εθνικής) δήλωσε αισιόδοξος για την "μονομαχία" με τον αγαπημένο του φίλο.

O ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-0 6' και 58" πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και ήταν συνεχώς μπροστά μέχρι και 5' και 20" πριν την λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου που το σκορ έγινε 27-27. Το ICBS πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 27-30 4' και 42" πριν την λήξη του ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 37-43. Ο ΟΦΗ ξαναπέρασε μπροστά με 54-53 2' και 53" πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και από το σημείο αυτό και μετέπειτα ήταν συνεχώς μπροστά μέχρι το τέλος του αγώνα (80-69). Η διαφορά των 11 πόντων στο τέλος ήταν και η μεγαλύτερη για τον ΟΦΗ στο παιχνίδι.

Αναγέννηση Φλόγας, με την οποία παίζει την Κυριακή ο ΟΦΗ εκτός έδρας - στην Θεσσαλονίκη -, την περυσινή περίοδο τερμάτισε στην 8η θέση της Β' Εθνικής και στο πρωτάθλημα σημείωσε 19 νίκες και 11 ήττες, βάζοντας 2.448 πόντους και δέχθηκε 2.355).

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης αμέσως μετά τον αγώνα πήγε στα αποδυτήρια και εκτός των συγχαρητηρίων έδωσε πριμ - νίκης 3.000€ στους παίκτες της ομάδας.

Δεκάλεπτα : 22-17, 37-43, 65-60, 80-69
Διαιτητές: Ψαριανός – Θεωνάς.

ΟΦΗ
(Δέδας): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς 21 (7), Δελατόλας 4, Τσέλιος 7 (1), Τσακιρίδης 15 (2), Βαγενάς 12 (2), Χουλιάρας 11, Φαρμάκης, Σαμουρέλης 10.

ICBS (Τσουτσουμάνος): Τσέσκοβιτς 11 (1), Κουντουρατζόγλου 3, Ματενίδης 3, Πλιούκας 2, Κούρτης 4, Σιζόπουλος 9, Κούνας 10, Γκρούμπεργκ 5 (1), Μόρφης 4, Νεοφυτίδης 18.

Πηγή : www.basketblog.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδος με τους ΟΦΗ, Ξάνθη, Πανερυθραϊκό, Ηλυσιακό, Ίκαρους Σερρών, Παγκράτι, Ολυμπιάδα και Λαύριο να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή, ενώ ο ΟΦΗ ξεπέρασε και το εμπόδιο του ICBS και πλέον σκέφτεται την ΑΕΚ. Το Λαύριο επικράτησε του Ερμή Λαγκαδά των 9 παικτών, η Ξάνθη ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πιερικού Αρχέλαου, ενώ το Παγκράτι νίκησε τον Αρκαδικό εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα:
ΟΦΗ - ICBS 80-69
Πιερικός Αρχέλαος - Ξάνθη 65-90
Ίκαρος Καλλιθέας - Πανερυθραϊκός 64-85
Ηλυσιακός - Κεραυνός Αιγίου 81-75
Αναγέννηση / Φλόγα - Ίκαροι Σερρών 74-76
Αρκαδικός - Παγκράτι 78-88
Ολυμπιάδα - Ηρακλής 79-75
Λαύριο - Ερμής 80-75


Επόμενη φάση (Τετάρτη 29/10/2008)
Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ
Ηλυσιακός - Ίκαροι Σερρών
Ξάνθη - Παγκράτι
Καβάλα - Ολυμπιάδα Πατρών
ΟΦΗ - ΑΕΚ
Αιγάλεω - Τρίκαλα
ΓΣ Λαυρίου - Ολύμπια Λάρισας
ΑΕΛ - Πανερυθραϊκός

Δεν υπάρχουν σχόλια: