Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ηρόδοτος : Καταγγέλλει την συμπεριφορά των "τζαμπα μάγκες" - ΕΚΑΣΚ : Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Το ΔΣ του τμήματος μπάσκετ του Ηροδότου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, που δείχνει για μια ακόμα φορά ότι το μπάσκετ και οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από αυτό είναι ξένοι και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους απαράδεκτες και αχαρακτήριστες συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω :

"Το ΔΣ του τμήματος μπάσκετ του Ηροδότου καταγγέλλει την άνανδρη συμπεριφορά ορισμένων "φιλάθλων" - τζάμπα μάγκες - οι οποίοι θέλησαν να εκτονωθούν κατά την διάρκεια παιδικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Ηρόδοτος - Κύδων Χανίων το Σάββατο 18-10-08 στο κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη".
Αισθανόμαστε ντροπή και αγανάκτηση γιατί φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε προστασία από την αστυνομική δύναμη σε αγώνα που οι αθλητές ήταν δεκαπεντάχρονα παιδιά.
Ζητάμε συγνώμη από τον κ. Μιχάλη Πετράκη, προπονητή του παιδικού τμήματος μπάσκετ του "Ηράκλειο" ο οποίος ήταν και ο άμεσα θιγόμενος αφού προπηλακίστηκε από τους συγκεκριμένους τραμπούκους
Ζητάμε συγνώμη από τους αθλητές, τον προπονητή και τους συνοδούς της ομάδας του Κύδωνα Χανίων για την απαράδεκτη συμπεριφορά ατόμων που όμως δεν ανήκουν και δεν έχουν καμία σχέση με το τμήμα μπάσκετ του Ηροδότου.
Ζητάμε συγνώμη από τους διαιτητές και από την διοργανώτρια Αρχή ΕΚΑΣΚ, έχοντας όμως την ικανοποίηση ότι μας αναγνώρισαν ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια - με κίνδυνο ακόμη και της σωματικής μας ακεραιότητας - να αποτρέψουμε τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα.
Επιφυλασσόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο που έχουμε στην διάθεση μας έτσι ώστε να προστατέψουμε την εικόνα και την ιστορία του σωματείου μας από τους γνωστούς - άγνωστους ανεγκέφαλους ."

Με ανακοίνωση της η ΕΚΑΣΚ καταδικάζει απερίφραστα τα απαράδεκτα γεγονότα και προκειμένου να προστατεύσει, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, το άθλημα αλλά και όλους όσους το υπηρετούν από διάφορα πόστα, θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Επίσης συμπαρίσταται στον Ηρόδοτο και στην Διοίκηση του που προσπάθησε να αποτρέψει τα επεισόδια, στον Κύδωνα που αναίτια δέχθηκε την απαράδεκτη και κατακριτέα επίθεση, αλλά και στον προπονητή του "Ηράκλειο" Μιχάλη Πετράκη που χτυπήθηκε από φίλαθλο ενώ ήταν θεατής στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: