Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Τετάρτη 29-10-08 : Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ... ΒΑΚ. Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι στην προπόνηση της Τρίτης - Φίλαθλοι της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο.

Στέφανος Δέδας : θέλουμε να "αισθανθούν" τι σημαίνει να πάιζεις με τον ΟΦΗ στο σπίτι του.

Μεγάλη υποδοχή της αποστολής της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από τους φίλους της.


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008, 5μμ. Μια ιστορική ημέρα και ώρα για την ομάδα του ΟΦΗ και την πόλι του Ηρακλείου. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα υποδέχεται στο ΒΑΚ την "Βασίλισσα του Μπάσκετ", την ΑΕΚ, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΟΦΗ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους 16 του θεσμού και για πρώτη φορά επίσης αντιμετωπίζει ομάδα Α1 κατηγορίας.

Όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες του ΟΦΗ μιλούν για μια "γιορτή της ομάδας", συναισθανόμενοι πλήρως ποια ομάδα υποδέχονται "σπίτι" τους. Ο Στέφανος Δέδας μάλιστα τονίζει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι "που όλοι θέλουμε να το απολαύσουμε, θέλουμε όμως και η ΑΕΚ να αισθανθεί τι σημαίνει να παίζει κάποιος με τον ΟΦΗ στο σπίτι του", υποδηλώντας σαφώς ότι η ομάδα δεν θα καθίσει να αποδεχτεί ... το μοιραίο.

Ο Παναγιώτης Μπαρλάς ήταν παίκτης στην ΑΕΚ για τρεισήμισι χρόνια, συμπαίκτης μάλιστα με τον Νίκο Χατζή, που αύριο θα τον έχει αντίπαλο. Όπως αντίπαλο θα έχει και τον Δημήτρη Παπανικολάου, με τον οποίο (και τον Νίκο Χατζή) είχαν κατακτήσει το 1995 το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Αθήνα. Ο Βασίλης Βαγενάς έχει βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλος με την ΑΕΚ, παίζοντας στην Ολυμπιάδα Πάτρας και τον ΑΓΟΡ. Με την ομάδα Πάτρας έχει δύο νίκες σε πέντε παιχνίδια και αύριο πηγαίνει για την ... τρίτη νίκη. Ο Κώστας Τσέλλιος έχει παίξει ήδη δύο φορές στο παρελθόν με την ΑΕΚ όταν έπαιζε στην ΜΕΝΤ, έχοντας μ.ο 14 πόντους και πηγαίνει αύριο να ... σπάσει το ρόδι.

Για τον Στέφανο Δέδα (σαν πρώτος προπονητής) και τον Αλέξη Τσακιρίδη (σε επίσημο παιχνίδι) αύριο θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουν αντίπαλο ομάδα Α1 κατηγορίας.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ (και όχι μόνο) είναι σίγουρο ότι αύριο θα κατακλύσουν το γήπεδο. Στην τελευταία προπόνηση μάλιστα της Τρίτης περισσότεροι απο εκατό (100) πήγαν στο γήπεδο και ενθάρρυναν την ομάδα.

Μια πολύ μεγάλη λοιπόν στιγμή για τον ΟΦΗ ο αγώνας με την ΑΕΚ. Ας πάμε όλοι στο ΒΑΚ να απολαύσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός και να βοηθήσουμε την ομάδα του Ηρακλείου να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Και βέβαια να υποδεχθούμε με την πρέπουσα τιμή την μεγάλη ΑΕΚ (των Νίκο Χατζή, Δημήτρη Παπανικολάου, Χρήστο Ταπούτο, Περικλή Δορκοφίκη, Κυριακόπουλο, Τόμσον, Κίρκεπιλ, Μράιαντ, Άντερσον, Νέμεθ), που το 1968 στο 80χιλιάνθρωπο Καλλιμάρμαρο, στέφθηκε "βασίλισσα", τίτλος που την ακολουθεί από τότε παντού και για πάντα. Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε τρόπαιο σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ : το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968. Ο τελικός της 4ης Απριλίου 1968 στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Στάδιο (ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας 89-82) πέρασε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ως ο αγώνας μπάσκετ με τους περισσότερους θεατές (80000) στην ιστορία του αθλήματος.

Πηγή : www.basketblog.gr

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου δεν έγινε και... κλειστό Σπόρτιγκ. Το πάθος των οπαδών της ΑΕΚ ξεχείλιζε, όμως, και μετρίασε την πίκρα παικτών και συνοδών για τα όσα έγιναν με τον Πανιώνιο. Οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν στη Μεγαλόνησο, προκειμένου για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ του Παναγιώτη Μπαρλά και ξαφνιάστηκαν ευχάριστα για την υποδοχή που τους επιφυλάχτηκε. Τα συνθήματα αρκετών οπαδών της "Ένωσης" δόνησαν την ατμόσφαιρα, γεγονός που αποτέλεσε επιβράβευση για την εμφάνιση νίκης (ουσιαστικά) της περασμένης Κυριακής στα Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί της ΑΕΚ θα πράξουν κάτι ανάλογο και στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η αποστολή, ενώ αρκετοί εξ αυτών θα συμπαρασταθούν στην ομάδα, αύριο, στο "Βαρδινογιάννειο". Οι παίκτες της ΑΕΚ προπονήθηκαν -λίγο μετά την άφιξη τους στο Ηράκλειο- στο γήπεδο της Αλικαρνασσού κι αυτή την ώρα ετοιμάζονται να δειπνήσουν...

Πηγή : εφ. "Πατρίς"

Ο ΟΦΗ θα γίνει σήμερα η τρίτη ομάδα της Κρήτης που στο Κύπελλο Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Στις 12-1-99 το "Ηράκλειο" υποδέχτηκε την ΑΕΚ και χάνοντας με 89-92 δεν πέρασε στους "8" της διοργάνωσης. Στις 3-10-07 στο Ρέθυμνο ο ΑΓΟΡ έχασε με 78-84 στην 3η αγωνιστική της β' φάσης. Εκτός από αυτό, ο ΟΦΗ με την νίκη του επί του ICBS, για πρώτη φορά στην ιστορία του (ακόμη και ως ΟΦΗ / Ηράκλειο) θα αντιμετωπίσει ομάδα Α1 και για πρώτη φορά περνάει σε β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το 1999 - 2000 είχε φθάσει στην ... βρύση αλλά ηττήθηκε από την ΜΕΝΤ.

Αναλυτικά οι αγώνες του ΟΦΗ στο Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών :

1985 - 86 : Άρης Ν. - ΟΦΗ 107 - 81
1998 - 99 : ΟΦΗ - Άλιμος 59-60
1999-2000 : ΟΦΗ - Αμύντας 75-47 , ΜΕΝΤ - ΟΦΗ 75-65
2000 - 01 : ΟΦΗ - Λιόσια 82-87
2001-02 : Αμύντας - ΟΦΗ 73-72
2002 - 03 : ΟΦΗ - Λάρισα (Α2) 56-77
2004 - 05 : ΟΦΗ/Ηράκλειο-Λιόσια (Α2) 67-56 , Δούκας (Α2)-ΟΦΗ/Ηράκλειο 70-67
2008 - 09 : ΟΦΗ - Αμύντας 75-71 , ΟΦΗ - ICBS 80-69

Με ανακοινωση του ο Ερασιτεχνης ΟΦΗ γνωστοποιεί στους κατοχους διαρκειας της ομαδας μπάσκετ του ΟΦΗ ,ότι «στο παιχνίδι της επομενης Τεταρτης με την ΑΕΚ στο κλειστο γυμναστηριο του ΒΑΚ,θα πρεπει να βρισκονται μιση ωρα πριν την εναρξη της αναμετρησης στο γηπεδο.Και αυτό γιατι μετα τις 4.30μμ (το ματς αρχιζει στις 5μμ) θα διατεθουν τα 500 εισιτηρια που εχουν κυκλοφορησει και τα οποία τιμωνται 10 ευρω. Ο αριθμος των εισιτηριων που θα διατεθεί ελευθερα θα εξαρτηθεί από την παρουσια των κατοχων των εισιτηριων διαρκείας στο γηπεδο». Να σημειωθεί ότι η ομαδα της ΑΕΚ δεν ζητησε εισιτηρια για την αναμετρηση.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών :

16.00 ΑΟ Κολοσσός – ΠΑΟΚ (ET1)
17.00 ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών – Ηλυσιακός ΑΟ
16.00 Ξάνθη ΑΣ – ΑΟ Παγκρατίου
17.00 ΟΦ Ηρακλείου – ΑΕΚ
17.00 Αιγάλεω ΑΟ – ΑΣ Τρίκαλα 2000
17.00 ΓΣ Λαυρίου – Ολύμπια ΓΕ
17.00 Πανερυθραϊκός ΑΣ – ΑΕΛ 1964 ΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: