Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΝΒΑ - Δεύτερη αγωνιστική

Πηγή : www.superbasket.gr

Οι Λέικερς δεν συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στους Κλίπερς τους οποίους και διέλυσαν με 117-79 πετυχαίνοντας τη δεύτερή τους νίκη. Ηταν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της δεύτερης ημέρας του ΝΒΑ, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μερίδα του λέοντος, με πιο χαρακτηριστική την επικράτηση των Σανς στο Σαν Αντόνιο. Ο Κώστας Κουφός δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Γιούτα επί του Ντένβερ.

ΓΟΥΪΖΑΡΝΤΣ – ΝΕΤΣ: 85-95

Χωρίς τον Γκίλμπερτ Αρίνας οι Γουΐζαρντς είναι αδύναμοι και οι Νετς το εκμεταλλεύτηκαν πετυχαίνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Ο Βινς Κάρτερ, τον οποίο οι συμπαίκτες του ανέδειξαν αρχηγό της ομάδας, ήταν ο κορυφαίος των Νετς, με 21 πόντους, αλλά κι ένα καθοριστικό καλάθι ένα λεπτό πριν τη λήξη, όταν έδωσε στο Νιου Τζέρσεϊ διαφορά 8 πόντων (90-82).

ΜΑΤΖΙΚ – ΧΟΚΣ: 85-99

Οι Χοκς μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησαν διαφορά 13 πόντων (26-13) από την πρώτη περίοδο και «καθάρισαν» τον αγώνα, με τον Τζο Τζόνσον να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και να πετυχαίνει 9 καθοριστικούς πόντους στην τέταρτη περίοδο. Η Μάτζικ ξεκίνησε με ήττα το πρωτάθλημα, μόλις για δεύτερη φορά τα εννιά τελευταία χρόνια, αυτό όμως που προβλημάτισε περισσότερο ήταν η εντός έδρας αποτυχία, από τη στιγμή που πέρσι η ομάδα του Ορλάντο και παρά το γεγονός ότι τελείωσε με 55 νίκες την κανονική περίοδο, είχε καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας.

ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΦΣ – ΚΙΝΓΚΣ: 98-96

Οι Κινγκς είχαν τρεις ευκαιρίες για να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, είτε και να το κερδίσουν ακόμη, αλλά δύο φορές ο Κέβιν Μάρτιν κι άλλη μία ο Τζον Σάλμονς αστόχησαν. Η Μινεσότα πήρε τη νίκη, στο εξαιρετικό ντεμπούτο του ρούκι Κέβιν Λαβ, που τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

ΠΙΣΤΟΝΣ – ΠΕΪΣΕΡΣ: 100-94

Ο Αντόνιο Γκρέιντζερ ήταν καταπληκτικός. Πέτυχε 33 πόντους, αλλά οι Πίστονς ήταν καλύτεροι και είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο επιτυχημένο ντεμπούτο του Μάικλ Κάρι στον πάγκο της ομάδας.

ΝΙΚΣ – ΧΙΤ: 120-115

Η εντυπωσιακή εμφάνιση των Κρόφορντ, Ράντολφ και Τσάντλερ, έδωσε στον Μάικ Νταντόνι την ευκαιρία να ξεκινήσει με νίκη την καριέρα του στους Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης, επικράτησε με 120-115 των Χιτ, παρά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ντουέιν Γουέιντ.

ΣΙΞΕΡΣ – ΡΑΠΤΟΡΣ: 84-95

Με ήττα ξεκίνησε την θητεία του στους Σίξερς ο Ελτον Μπραντ. Παρά την καλή του εμφάνιση, οι Σίξερς ηττήθηκαν από τους Ράπτορς, που είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Κρις Μπος, ενώ και ο Ζερμέιν Ο’Νίλ ξεκίνησε εντυπωσιακά στην ομάδα του Τορόντο.

ΣΠΕΡΣ – ΣΑΝΣ: 98-103

Πάρκερ και Νάνκαν πέτυχαν από 32 πόντους και συνολικά τους 64 από τους 98 των Σπερς, που ηττήθηκαν όμως μέσα στο Σαν Αντόνιο από το καλύτερο Φίνιξ. Είναι προφανές ότι ο Μανού Τζινόμπιλι λείπει από την ομάδα του Πόποβιτς, που δεν είχε και τον Ομπέρτο που παρουσίασε αρρυθμία στην καρδιά! Οι Σανς είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Νας να οργανώνει και να εκτελεί και τους Στάνταμίαρ, Ο’Νίλ να κερδίζουν τις μάχες κάτω από τα καλάθια.

ΚΛΙΠΕΡΣ – ΛΕΪΚΕΡΣ: 79-117

Ανετη επικράτηση για τους Λέικερς σατο τοπικό ντέρμπι με τους Κλίπερς.

ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΧΟΡΝΕΤΣ: 103-108

Με σπουδαίο τον Κρις Πολ, οι Χόρνετς πέρασαν από το Γκόλντεν Στέιτ, ξεκινώντας και το φετινό πρωτάθλημα με θετικό τρόπο. Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς πέτυχε 16 πόντους.

ΤΖΑΖ – ΝΑΓΚΕΤΣ: 98-94

Με νίκη ξεκίνησαν οι Τζαζ του Κώστα Κουφού, αλλά ο Ελληνας σέντερ είδε όλο το παιχνίδι από τον πάγκο.

ΡΟΚΕΤΣ – ΓΚΡΙΖΛΙΣ: 82-71

Γιάο και Αρτέστ ήταν οι κορυφαίοι για τους Ρόκετς που μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα, απέναντι στο αδύναμο Μέμφις. Καλό το ντεμπούτο και για τον Μαρκ Γκασόλ με 12 πόντους κι άλλα τόσα ριμπάουντ.

ΘΑΝΤΕΡ – ΜΠΑΚΣ: 87-98

Με ήττα ξεκίνησε την παρουσία της στο ΝΒΑ η Οκλαχόμα. Οι Μπακς ήταν καλύτεροι με τους Ρεντ, Τζέφερσον και Βιλανουέβα να πραγματοποιούν εξαιρετικό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: