Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Σχόλια ... Προεδρικά.

***** Δύσκολο το Σαββατοκύριακο για τον ... πρόεδρο αφού ήταν γεμάτο αγώνες, όμως οι χίλιοι και πλέον φίλοι που επισκέφθηκαν την σελίδα μας την Κυριακή 19-10-08 δεν αφήνουν περιθώρια ξεκούρασης. Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που επιλέγετε το site - blog μας για να ενημερωθείτε για τα δρώμενα στο χώρο του μπάσκετ στην Κρήτη (και όχι μόνο).

***** Ο κόσμος στο ΒΑΚ ήταν ο ... έκτος παίκτης του ΟΦΗ. Δεν σταμάτησε να ενισχύει την ομάδα του ακόμα και όταν η διαφορά υπέρ του Λαύριου είχε φθάσει στους 19 πόντους (21-40). Το γήπεδο ήταν γεμάτο και σίγουρα ο ΟΦΗ θα χρειαστεί και άλλες ... εξέδρες αν βγεί στην Α2. Καλό θα είναι λοιπόν ο Βασίλης Ξημέρης, σαν Αρχιτέκτονας Μηχανικός, να ετοιμάζει από τώρα τα σχέδια.

***** Το ίδιο όμως έκανε και ο Στέφανος Δέδας στους παίκτες του, μη σταματώντας στιγμή να τους λέει ότι το παιχνίδι μπορεί να κερδηθεί.

***** "Στο δεύτερο ημίχρονο καταστρέψαμε ότι είχαμε κτίσει με κόπο τα δύο πρώτα δεκάλεπτα", δήλωσε μετά τον αγώνα εμφανώς στεναχωρημένος ο προπονητής του Λαυρίου Χρήστος Σερελής και τόνισε ότι στόχος και των δύο ομάδων είναι η άνοδος στην Α2.

***** Έντονα πανηγύρισαν μαζί με τους φιλάθλους την νίκη μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του ΟΦΗ. Μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και με καθοδηγητή τον "αρχηγό" τον Νίκο που έδινε τον παλμό , για περίπου τρία λεπτά μαζί με τον κόσμο στις κερκίδες δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα (οι πολύ ωραίες αυτές στιγμές είναι καταγεγραμμένες στο βίντεο που υπάρχει στην αριστερή πλευρά του site)

***** Στις κερκίδες στο ΒΑΚ εκτός από τον ... μόνιμο φίλαθλο του Μπάσκετ Μανόλη Αλεξάκη (αντιδήμαρχος) καθόταν δίπλα στον Βασίλη Ξημέρη ο Αντώνης Καράτζης, ενώ και πολλά πρώην μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ παρακολούθησαν τον αγώνα.

***** Δύσκολες ώρες πρέπει να πέρασε ο Αλέκος Νεονάκης (κομισάριος) στο Ρέθυμνο στο Κρητικό ντέρμπι της Α2 Γυναικών Αρκάδι - ΟΑ Χανίων. Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση, 5 τεχνικές ποινές στο Αρκάδι και αποβολή του προπονητή της ομάδας Κώστα Πλευράκη (με δύο τεχνικές ποινές) και 10λεπτη διακοπή του αγώνα (6' και 17" πριν τοτ τέλος του τρίτου δεκαλέπτου). Μάλιστα στο φύλλο αγώνα αναγράφηκε ότι απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των διαιτητών.

***** Ο Αλέξης Χριστοδούλου οδηγεί την ομάδα του Ανδρογέα από νίκη σε νίκη, συνδυάζοντας όμως και πολύ καλές εμφανίσεις. Το Σάββατο παίζοντας έξυπνα πήρε την νίκη ... στο πόντο επί του Ηροδότου (68-67) και έχοντας μαζί με την επιτροπή μπάσκετ του συλλόγου δημιουργήσει μια πολύ συμπαγή ομάδα, φαίνεται ότι φέτος η ομάδα του Ανδρογέα θα είναι ο ... φονεύς των γιγάντων.

***** Όμως ο Αλέξης εκτός τον Ανδρογέα έχει (μαζί με τον Νώντα Σκάνδαλο και τον Μανόλη Τζανάκη) οργανώσει και τους Παμπαίδες του Εργοτέλη σε ... Ευρωπαϊκά πρότυπα. Το Σάββατο τα παιδιά της ομάδας παρέλαβαν ... πλήρες σετ αθλητικού εξοπλισμού χορηγία της Alfa Plus SA.

***** Πανευτυχής ήταν την Κυριακή το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δειλινού Ανδρέας Αναγνώστου μετά την ... ιστορική νίκη της ομάδας του στην Κω επί του Ιπποκράτη με 81-76. Βέβαια ο Ανδρέας το Σάββατο κάθισε όπως πάντα στον πάγκο της ομάδας των Παίδων (σαν ... έφορος μαζί με τον Χρόνη Θεοδωρίδη που προπονεί την ομάδα) του Δειλινού (κέρδισε με 72-23 τον ΑΟΑΝ).

***** Αντίθετα ο πρόεδρος της Ιεράπετρας Βαγγέλης Πλεξουσάκης ήταν να πιεί δηλητήριο το Σάββατο το βράδυ μετά την ήττα με 52-50 από τον ΑΓΟΡ για το Πρωτάθλημα Παίδων. Τα παιδιά της Ιεράπετρας έφθασαν πολύ κοντά στην νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου, όμως τελικά δεν γεύτηκαν την χαρά μιας ... ιστορικής όπως έλεγαν νίκης. Βαγγέλη είμαστε σίγουροι με την δουλειά που κάνετε στις ακαδημίες και τις υποδομές πολύ σύντομα μετά τις καλές αποδόσεις θα αρχίσουν να έρχονται και οι νίκες.

***** Το μεγάλο ... στοίχημα του Σαββατοκύριακου τελικά κερδίθηκε. ΕΚΑΣΚ, διαιτητές και κριτές (και φυσικά παίκτες, προπονητές και παράγοντες) κατάφεραν να φέρουν σε πέρας όλους τους αγώνες παρότι δεν είχαν στην διάθεση τους το κλειστό στο Λίντο λόγω των αγώνων της πυγμαχίας, ενώ είχαμε και πολλά δείγματα ... εθελοντισμού. Μπράβο σε όλους που έτρεχαν σαν ... τρελλοί από το ένα γήπεδο στο άλλο (είχαμε και τα Εθνικά πρωταθλήματα) για να προλάβουν. Και για πρώτη φορά την Κυριακή το βράδυ είχαμε συγκεντρώσει όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της ΕΚΑΣΚ στην Κρήτη. Τελικά είχε δίκιο ο Γιώργος Βλατάκης όταν έλεγε ότι όλα είναι θέμα αποφασιτικότητας και κατάργησης των αναβολών για ... ψίλου πήδημα.

***** Αφήσαμε τελευταίο το σχόλιο μας για τα θλιβερά επεισόδια του Σαββάτου στην Αλικαρνασσό από κάποιους, ευτυχώς εκτός του χώρου του μπάσκετ, που βρ
ίσκονται σε άλλο κόσμο και νομίζουν στην νοσηρή φαντασία τους "ότι είμαστε σε ... εμπόλεμη κατάσταση με τα Χανιά". Η φράση του Μανόλη Καρλάφτη "ποιοί είναι αυτοί που ντροπιάζουν την ομάδα μας", η παρέμβαση του Μιχάλη Πετράκη για να μην γίνουν επεισόδια και προπηλακισμοί σε βάρος των μικρών παιδιών από τα Χανιά (παρότι βρήκε ο άνθρωπος τον μπελά του και κινδύνευσε άμεσα η σωματική του ακεραιότητα) και η σύσσωμη καταδίκη της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς των "ανθρώπων αυτών" από όλους, νομίζουμε ότι αποπνέουν το ήθος των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο του μπάσκετ στην Κρήτη. Πρέπει όμως να περιφρουρίσουμε τον χώρο του αθλήματος μας ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα. Η φωτογραφία (που έχουμε και στην αρχή των σχολίων μας) που δείχνει την ... έξοδο από το γήπεδο είναι η απάντηση μας σε όλου αυτούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: