Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ρέθυμνο : "Πιάσαμε πάτο... Αν συνεχιστεί αυτή η παρωδία πιθανόν να αποχωρήσουμε από την Α2"


Πηγή : www.basketblog.gr

Σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ εξέδωσε το Ρέθυμνο για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε Α1 και Α2 και θέτει τα δικά του ερωτήματα ζητώντας την άμεση απάντηση από την Ομοσπονδία. Επίσης η ομάδα της Κρήτης πιστεύει ότι το Ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της διοικητικής ιστορίας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρεθύμνου:

ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN παρακολουθεί τα τελευταία τεκταινόμενα στο Ελληνικό μπάσκετ με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία.

Παρακολουθήσαμε τον αγώνα και την αγωνία της διοίκησης του Πανοράματος να συγχωνευτεί για να σωθεί και να σώσει (χωρίς όμως να εξοφλήσει τους εργαζόμενους της για τα δεδουλευμένα της περασμένης άκρως επιτυχημένης χρονιάς), παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια των παικτών για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους (με αποτέλεσμα την απεργία στην πρώτη επίσημη αγωνιστική του Κυπέλλου), προβληματιστήκαμε με την διαμάχη των σωματείων για την επίμαχη θέση στην Α1 (με ασαφές και θολό τοπίο δικαιολογητικών και ημερομηνιών) και ανησυχήσαμε με την αποποίηση ευθυνών των θεσμοθετημένων οργάνων του αθλήματος και την κατ’ εξακολούθηση επιλεκτική μεταχείριση με αποτέλεσμα την παραβίαση και παραποίηση των νόμων και των κανονισμών.

Βρισκόμαστε στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι ομάδες που θα αγωνίζονται σ’ αυτό, όπως δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι αγωνιστικές που θα υπολείπονται.

Η ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΕ θέτει τα παρακάτω ερωτήματα προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΕΣΑΚΕ τα οποία ζητούν άμεσες απαντήσεις:

1. Πως αποφασίσατε την αναβολή της αγωνιστικής ανακοινώνοντάς το στο επίσημο site σαν ένα απλό δελτίο τύπου χωρίς να υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση στους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή τις ομάδες;

2. Πως και με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να διαχειριστείτε τα χρήματα μας και τα χρήματα των χορηγών μας ακυρώνοντας αεροπορικά εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων και μεταφορές;

3. Με ποιο κριτήριο ο ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την συμμετοχή ομάδας που δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πώς μετέθεσε τις καταληκτικές ημερομηνίες έχοντας μάλιστα δεχτεί τον εκπρόσωπο της σαν κανονικό μέλος στις συνεδριάσεις;

4. Τι κάνατε για να διαφυλάξετε την υστεροφημία και την αξιοπιστία της διοργάνωσης ώστε να μην οδηγηθούμε στην αναβολή του αγώνα Καβάλα - ΑΕΛ μια μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;

5. Πως δέχεστε τις αποφάσεις της ΕΕΑ από την στιγμή που θεωρείτε ότι είναι αναρμόδια;

6. Σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται η Καβάλα και το Πανόραμα την τρέχουσα περίοδο;

7. Γιατί έπρεπε να οδηγηθούμε σ αυτή την εξέλιξη και δεν φροντίσατε με το θεσμικό σας ρόλο να ξεκαθαρίσετε νωρίτερα το θολό τοπίο που είχε δημιουργηθεί;

8. Με ποια αξιοπιστία νομίζετε ότι μπορούν οι ομάδες να πείσουν τους χορηγούς να υποστηρίξουν και να επενδύσουν στο μπάσκετ με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί;

Καλούμε την Ομοσπονδία και την διοργανώτρια αρχή να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω ερωτήματα και να ενημερώσει επίσημα τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τις ομάδες που αγωνίζονται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, για τις προθέσεις τους όσον αφορά την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Πιστεύουμε ότι το Ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της διοικητικής ιστορίας του, εγκλωβισμένο σε ένα πηγάδι απηρχαιωμένων αντιλήψεων και στεγνό ιδεών.

Το μέλλον του αθλήματος δείχνει ζοφερό και δυσοίωνο.

Είναι καιρός όλοι εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ να απαιτήσουμε τον εκσυγχρονισμό του και την εξωστρέφεια του. Είναι καιρός να ανανεώσουμε τις ιδέες, να θεσπίσουμε κανόνες που θα ισχύουν για όλους, να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία και φροντίσουμε την ανάπτυξη.

Το ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι προσπαθεί να συμβάλλει στην αναβάθμιση του μπάσκετ, προσελκύοντας νέους φίλους που θέλουν να επενδύσουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Το ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN εκφράζοντας την θλίψη και την απογοήτευση του για την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει ερήμην μας οι διάφοροι διοικούντες, θα παρακολουθήσει την συνέχεια αυτού του θεάτρου και επιφυλάσσεται να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του που τυχόν απορρέει από την εσφαλμένη η κακή διαχείριση της διοργάνωσης.

Αν συνεχιστεί αυτή η παρωδία, η ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΕ ενώνοντας τις δυνάμεις της με τις υπόλοιπες ομάδες της Α2, θα εξετάσει ακόμη και την πιθανή αποχώρηση μας από το πρωτάθλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: