Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Α1 - Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 18-10-08
Κολοσσός - Παναθηναικός 66-92
Πανελλήνιος - Ολύμπια Λάρισσας 82-60
Ολυμπιακός - Αρης 74-57
ΑΕΛ - ΑΕΚ 63-62

Κυριακή 19-10-08
Πανιώνιος - Καβάλα ... αναβολή
Τρικαλα - ΠΑΟΚ 66-77
Μαρούσι - Αιγάλεω 66-72

-----------------------------------------------------------------------------
Πηγή : www.basketblog.gr

ΑΕΛ - ΑΕΚ 63-62

Ξεκίνημα με το δεξί για την ΑΕΛ, η οποία στην πρεμιέρα της (δεν έπαιξε την πρώτη αγωνιστική ελέω Καβάλας) στο φετινό πρωτάθλημα νίκησε μετά από ένα δραματικό παιχνίδι την ΑΕΚ με 63-62. Το ροζ φύλλο στους "βυσσινί" έδωσε ο Φράνσις με γκολ φάουλ που πέτυχε 28’’ πριν το φινάλε, αφού ο Τόμπσον αστόχησε σε δύσκολο λέι απ στην εκπνοή του αγώνα.
Η "Ένωση" ουσιαστικά "αυτοκτόνησε" αφού στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου δέχθηκε σερί 13-0 και από +8 (53-45) βρέθηκε στο -5 (53-58). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται την πρωτοπορία στο σκορ.

Οι "βυσσινί" στηρίχθηκαν στο ξεκίνημα στους Μέχια και Φράνσις ενώ από την άλλη πλευρά ο Νέμεθ ήταν εντυπωσιακός έξω από τη γραμμή του τριπόντου (3/3). Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, με την ΑΕΚ να προηγείται με 21-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βελτιώθηκε αμυντικά και πήγε να επιβάλει τον ρυθμό της ωστόσο τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε στην επίθεση αλλά και οι διαδοχικοί πόντοι του Τσαϊρέλη διατήρησαν την ΑΕΛ σε απόσταση "αναπνοής". Η "Ένωση" πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το ελάχιστο προβάδισμα (34-33) μετά τις δύο βολές που πέτυχε ο Μπράιαντ σε νεκρό χρόνο.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη με όπλο το περιφερειακό σου αλλά και την καλή τους άμυνα μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι και σταδιακά ανέβασαν τη διαφορά. Οι "κιτρινόμαυροι" με τρίποντο του Παπανικολάου προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 5 (45-40), και λίγο αργότερα με 8 πόντους (48-42) μετά το τρίποντο του Τόμπσον, ο οποίος στην εκπνοή της τρίτης περιόδου πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο αρκετά πίσω από το κέντρο. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 53-45 ωστόσο στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου έπαθε "μπλακ άουτ" και επέτρεψε στους γηπεδούχους να "τρέξουν" σερί 13-0 που από -8 να βρεθούν στο +5 (58-53). Ο "δικέφαλος" αντέδρασε και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (60-60 στο 39’) με τρίποντο του πολύ καλού Νέμεθ. Καλός για την ΑΕΚ ήταν και ο Τόμπσον που όμως αποδείχθηκε μοιραίος αφού αστόχησε σε δύσκολο λέι απ στην εκπνοή του αγώνα, ο οποίος έμελλε να κριθεί στο γκολ φάουλ του Φράνσις 28’’ πριν τη λήξη (63-62).


Τα δεκάλεπτα: 20-21, 33-34, 45-53, 63-62.
ΑΕΛ (Αλεξανδρής): Ματαλόν, Μέχια 11 (2), Παπακώστας, Καραδολάμης 4, Αποστολίδης 10, Μπρόζος, Παπανικολάου, Τσαϊρέλης 10, Καραβανάς 2, Λάππας 5 (1), Φράνσις 21 (1).
ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος, Παπανικολάου 5 (1), Τόμπσον 14 (2), Χατζής 5 (1), Ταπούτος, Δορκοφίκης 3 (1), Κίκερπιλ 2, Μπράιαντ 10, Άντερσεν 2, Νέμεθ 19 (5).


Πανελλήνιος - Ολύμπια Λάρισσας 82-60

Με όπλο του την περσινή συνταγή (Άντονι Γκράντι) ο Πανελλήνιος δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε σαν σε προπόνηση της Ολύμπιας με 82-60. Οι "πορτοκαλί" στην προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στα Τρίκαλα, παρά την όχι και τόσο ικανοποιητική εμφάνιση μπορεί να πήραν τη νίκη ωστόσο η σημερινή τους (κακή) παρουσία, αυτή τη φορά, τους κόστισε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα (3-10 στο 6') και με εξαιρετική λειτουργία στην άμυνα κατάφερε να οδηγήσει τους αντιπάλους της σε αδιέξοδο στον επιθετικό τομέα, αφού σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι στο 7' για να πάρει στη συνέχεια μπρος ο Ραντένοβιτς. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά κι από τον τραυματισμό του Μάριου Μπατή (διάστρεμμα στο 14') που αναγκάστηκε να αφήσει το παρκέ, δεν κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Άντονι Γκραντι μπορεί να άργησε αλλά αφυπνίστηκε και με εφτά διαδοχικούς πόντους (17’ 38-27) ξεκίνησε την αντεπίθεση της ομάδας του. Το δεύτερο ημίχρονο μετετράπη σε παράσταση για... τρεις ρόλους αφού οι Γκράντι, Ραντένοβιτς και Γκόλεματς άρχισαν να "χορεύουν" την άμυνα της Ολύμπιας, η οποία από κει και πέρα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην επίθεση και την κυκλοφορία της μπάλας.

Tα δεκάλεπτα: 15-15, 42-33, 57-42, 82-60
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος): Όστοϊτς 9, Παπαμακάριος 6 (1), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 2, Κομποδιέτας 2, Νιούλεϊ 3 (1), Πέτρουλας, Νάτζφεϊ 9, Στεργίου 4, Γκράντι 20 (2), Γκόλεματς 17 (1), Ραντένοβιτς 17.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ 11 (1), Κινγκ 17 (4), Σούλτζε 5, Σπανός 2, Σιγκούνας 2, Τόμας 8, Γιαννουλάκος 2, Μπατής, Αριγκμπάμπου 2, Κολώκας 7 (1), Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ 4.


Ολυμπιακός - Αρης 74-57

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Άρη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με 74-57 με τον Τζος Τσίλντρες να φωνάζει "παρών" την κρίσιμη στιγμή να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη.
Ο Αμερικανός σταρ τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Πρίντεζης και Παπαλουκάς. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Μπάρλος και Ηλιάδης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά στον επιθετικό τομέα με αποτέλεσμα οι άμυνες και η αστοχία να... κλέβουν την παράσταση. Χαρακτηριστικό είναι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 10-8, ενώ τα λάθη και για τις δύο ομάδες ήταν πολλά καθώς η κάθε μια μετρούσε από τέσσερα. Η εικόνα του παιχνιδιού βελτιώθηκε σαφώς στη δεύτερη περίοδο όπου η αστοχία και οι καλές άμυνες δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έδωσε άλλον... αέρα με την είσοδό του και οι γηπεδούχοι πήραν τα ινία του παιχνιδιού, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (32-24) όπου και πίεσαν σε όλο το γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, κράτησαν μέχρι το τέλος μια διαφορά των 8-10 πόντων και έφτασε στη νίκη. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως εκεί που ο Άρης με τους Νίκο Μπάρλο και Σάββα Ηλιάδη προσπάθησε να αντιδράσει και να γυρίσει το παιχνίδι, ο Τζος Τσίλντρες πήρε το παιχνίδι πάνω του και διατήρησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Ο Αμερικανός φόργουορντ μπορεί να μην ήταν θεαματικός, ωστόσο ήταν ουσιαστικός την κατάλληλη στιγμή με αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα με 74-57.

Τα δεκάλεπτα: 10-8, 32-24, 50-42, 74-57.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πελεκάνος, Τσίλντρες 19, Βούισιτς 7, Τεόντοσιτς 4, Χαλπερίν 7, Γκριρ 9 (2), Πρίντεζης 13, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ, Σχορτσιανίτης 8.
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Κλαρκ 10 (1), Μάρσαλ 8, Τσαλδάρης 2, Νέλσον 6, Σέκουλιτς 8, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 12 (2), Παπανικολάου, Αγαδάκος, Μπάρλος 11 (2).


Κολοσσός - Παναθηναικός 66-92

Η παράδοση που έχει δημιουργηθεί και θέλει τον Παναθηναϊκό να βγάζει εξωπραγματικά σκορ όταν βρίσκει απέναντι του τον Κολοσσό, συνεχίστηκε και σήμερα στη Ρόδο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, όπου το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε ένα ματς "παράσταση για ένα ρόλο" έφτασε στο επιβλητικό 92-66, περνώντας σαν... σίφουνας από το "Βενετόκλειο".
Μια απλή ματιά στο ταμπλό στο φινάλε του ημιχρόνου μπορούσε να πείσει και τον πλέον αδαή ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να κάνει μια καλή "προπόνηση" απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Το 29-53, σκορ με το οποίο το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκλεισε προηγούμενο το ημίχρονο ήταν απλά η επιβεβαίωση της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου. Οι 12 πόντοι του Σάσα Βασίλιεβιτς δεν έφταναν ούτε για... ζήτω στους Ροδίτες, που βρέθηκαν να χάνουν με 11-27 στο πρώτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια έχασαν το παρκέ κάτω από τα πόδια τους. Ο Γιασικεβίτσιους είχε κέφια, μια από τα ίδια και ο Διαμαντίδης και μόνο αυτό το ντουέτο πρόσφερε 21 πόντους στους "πράσινους", οι οποίοι είχαν σε πολύ καλή μέρα και τους Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Φώτση, οι οποίοι ήρθαν να συνεισφέρουν άλλους 22 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο...

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς συνέχισε να αποδίδει σε υψηλές... στροφές, με τον Στράτο Πέρπερογλου να παίρνει στα χέρια του την σκυτάλη του πρωταγωνιστικού ρόλου. Το σκορ στο 30ο λεπτό είχε διαμορφωθεί σε 49-73, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να ανοίγουν τον ρυθμό και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ξεδιπλώνει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις το πλούσιο ταλέντο του.

Για τους Ροδίτες προσπάθησαν να το παλέψουν λίγο ο Σμιθ και ο Τσέρανιτς, οι οποίοι μετά κόπων και... βασάνων έβρισκαν αραιά και που κάποιους διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την διαφορά στο σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα και να φτάσει στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Μουζάκης - Σπυρίδωνος - Παναγιώτου
Τα δεκάλεπτα: 11-27, 29-53, 49-73, 66-92
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάρις 2, Παντελιάδης, Παπανικολόπουλος 8 (2), Βασίλιεβιτς 12 (2), Τζόκο, Αυγενικός, Ασημακόπουλος 9 (1), Σμιθ 10, Χαρίσης 4, Τσάμης 12, Σταυρόπουλος, Τσέρανιτς 9.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 4, Βεργίνης, Περπέρογλου 15 (1), Μπατίστ 8, Φώτσης 7 (1), Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 15 (3), Πέκοβιτς 12, Γιασικεβίτσιους 15 (2).

Τρικαλα - ΠΑΟΚ 66-77

Έχοντας περισσότερες λύσεις από τα Τρίκαλα, τους Κένι Γκρέγκορι και Κέιζελ Ουέσον σε μεγάλη μέρα και τον Κώστα Βασιλειάδη "καυτό" στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εκτός έδρας του συγκροτήματος του Γιάννη Χριστόπουλου με 77-66. Σε παράσταση για δύο... ρόλους εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στα Τρίκαλα, αφού ο Πρόδρομος Νικολαΐδης για τους γηπεδούχους και ο Κένι Γκρέγκορι για τους φιλοξενούμενους έκλεψαν την παράσταση. Ο Έλληνας άσος ολοκλήρωσε το πρώτο εικοσάλεπτο με 12 πόντους και 2/3 τρίποντα, ενώ ο Αμερικανός άσος του ΠΑΟΚ σημείωσε 14 πόντους με 7/9 δίποντα.

Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (26-26), με τους Θεσσαλούς να αντισταθμίζουν την κακή επιθετικά ημέρα των Γκάρντνερ (3π.), Έιβερι (5π.) με τους δέκα τρεις πόντους των Μπόγδανου, Χαριτόπουλου (θετικός στο ντεμπούτο του). Ο Μάσι ήταν και πάλι καλός, δίνοντας πολλές μάχες μέσα στην ρακέτα απέναντι στους Τομάσεβιτς, Ουέσον, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο πρόσφεραν από κοινού 14 πόντους.

Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με 43-42, με το ντέρμπι να συνεχίζεται και στο τρίτο δεκάλεπτο, παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ (με μπροστάρη στον Ουέσον) να πάρει μια μικρή διαφορά και να αποσπαστεί λίγο στο σκορ. Το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου κρατούσε όμως "γερά" (55-55 στο 26ο), με τον Έιβερι να "ξυπνάει" και τους Μπόγδανο, Μάσι να συνεχίζουν να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη όμως επέμενε και τελικά κατάφερε να βρει τον... δρόμο για να αποσπαστεί στο σκορ και να βάλει τις βάσεις για την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα.

Με τον Κώστα Βασιλειάδη να εκτελεί από την περιφέρεια, τον Γρέγκορι να είναι "ασταμάτητος" και τον Κέιζελ Ουέσον να είναι ανίκητος μέσα στις δύο ρακέτες, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν αρχικά με 69-59, για να φτάσουν τελικά με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση.

Διαιτητές οι: Παπαδημητρίου - Γκόντας - Αφεντουλίδης
Τα δεκάλεπτα: 26-26, 43-42, 55-59, 66-77
ΤΡΙΚΑΛΑ (Χριστόπουλος): Λεπενιώτης, Γκάρντνερ 3 (1), Νικολαΐδης 14 (2), Παπαχρήστος, Κατσαρές, Μπόγδανος 15 (3), Κακλαμάνος 3 (1), Μάσι 11, Τζιγκάνοβιτς, Έιβερι 8 (1), Χαριτόπουλος 12.
ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης): Ουέσον 17, Καυκής, Χαρίσης 5, Βασιλειάδης 14 (3), Κυρίτσης 6, Τσιάρας, Ντιαρά 3 (1), Γκρέγκορι 22 (2), Τομάσεβιτς 10.

Μαρούσι - Αιγάλεω 66-72

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν εντός προγράμματος, όχι όμως και εντός έδρας από το Αιγάλεω. Το "Σίτι" βρίσκονταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο στα τελευταία λεπτά ο Κρις Μπρέισι πήρε το παιχνίδι πάνω του και έδωσε στο Αιγάλεω μια πολύτιμη νίκη απέναντι στο Μαρούσι με 72-66. Πέρα από τον Αμερικανό με κοινοτικό διαβατήριο παίκτη, πολύ καλοί ήταν και οι Γκόλντουαϊρ και Μαγκουνής, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Πάντιους και Κις.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι από ότι στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο το Μαρούσι ήταν η ομάδα που πήρε το πάνω χέρι από την το πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά με τον Πάντιους να είναι ορεξάτος και να δίνει λύσεις επιθετικά.
Από την άλλη το "Σίτι" δεν ήταν καλό στον αμυντικό τομέα με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να προηγηθεί με 26-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Αιγάλεω βελτιώθηκε πολύ αμυντικά, παρά το γεγονός πως ο Κις έβρισκε λύσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στον επιθετικό τομέα με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώσει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο +9 (38-29).

Το δεύτερο ημίχρονο, συνεχίστηκε στο ίδιο μήκος κύματος, καθώς ο Νικολάι Πάντιους κρατούσε το Μαρούσι σε απόσταση ασφαλείας από τους φιλοξενούμενους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σπύρου Μαγκουνή. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως ο Κρις Μπρέισι πήρε προσπάθειες και μείωσε για την ομάδα του ακόμη και στους τρεις πόντους (56-53), ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι το πάνω χέρι.
Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν πάντως και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 66-66 και πέρασε μάλιστα μπροστά με 68-66. έτσι την πιο κρίσιμη στιγμή, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε τη νίκη απέναντι στο Μαρούσι με 72-66.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 38-29, 53-43, 66-72.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 10 (2), Κις 11 (2), Χαραλαμπίδης 6 (1), Πάντιους 15 (2), Κουμπούρας 3 (1), Μευροειδής 5, Μαυρικεφαλίδης, Καλάθης 8, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου 4.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Σκουρτόπουλος): Κρίστιτς 4, Σούλης 8, Γκόλντγουαϊρ 14 (1), Πάτερσον 2, Χόχλερ, Μαγκουνής 10, Αγγελόπουλος Ν. 9, Μπρέισι 16 (2), Καλλινικίδης 7, Αγγελόπουλος Δ., Γκιζογιάννης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: