Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΟΚ αποφασίζει για την 14η ομάδα της Α1.

Πηγή : www.sport24.gr

Ο ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε την Πέμπτη, ωστόσο δεν έβγαλε απόφαση αναφορικά με το ζήτημα της Καβάλας και παρέπεμψε το θέμα στην ΕΟΚ η οποία θα κληθεί να λύσει το ζήτημα.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν πήρε την ευθύνη της απόφασης κάτι που βάσει νόμου δεν δικαιούται να κάνει. Έτσι η ΕΟΚ θα αποφασίσει ποια θα είναι η 14η ομάδα, ωστόσο όπως έχει εξελιχθεί το θέμα καμία ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει αφού έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 και όπως όλα δείχνουν η Α1 θα διεξαχθεί με 13 ομάδες. Μέχρι να υπάρξει εξέλιξη οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί με τη συμμετοχή της Καβάλας θα αναβάλλονται και θα μηδενίζεται η ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνεδρίασης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου και έκανε λόγο για μεθόδευση ενώ τόνισε ότι η ομάδα έχει καταθέση εγγυητική επιστολή. Όταν όμως του ζητήθηκε από τα μέλη του ΔΣ και τους δημοσιογράφους να το αποδείξει με κάποιο τρόπο δεν απάντησε.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: "Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Πέμπτης, αποφάσισαν να αποστείλουν ερώτημα προς την Ομοσπονδία μπάσκετ σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής 14ης ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1, προερχόμενης από το πρωτάθλημα της Α2".

Δεν υπάρχουν σχόλια: