Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Το πανάρομα στην Α2 Ανδρών


Πηγή : www.basketblog.gr

Το 2008 φεύγει, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες, τόσο το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Ειδικά το φετινό είναι πολύ αμφίρροπο, ίσως το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών.

Η φετινή αγωνιστική περίοδος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η Δάφνη προσπαθούσε να βρει το δίκιο της και να αγωνιστεί από φέτος στην Α1, από τη στιγμή που το Πανόραμα δήλωσε αδυναμία και το συγκρότημα του Κώστα Σορώτου ήταν τρίτο στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Η Δάφνη αγωνίστηκε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, επικρατώντας άνετα της Ξάνθης στην πρεμιέρα, και μετά είχαμε τις γνωστές σε όλους διακοπές, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το πρώτο "αίμα"
Με το… καλημέρα ξεκίνησαν οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία των ομάδων. Το Παγκράτι δεν τα κατάφερε (μέσα στην έδρα του) απέναντι στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα ο Σάββας Κατσούνης να αποτελέσει παρελθόν και τη θέση του στην ομάδα να πάρει ο Δημήτρης Λιόγας. Αξιοσημείωτη είναι και η δύσκολη νίκη του Ρεθύμνου κόντρα στο ICBS στην παράταση, όπως και η ήττα της Ολυμπιάδας που ξεκίνησε με πολλά όνειρα, αλλά από την αρχή φάνηκε ότι θα… μείνουν όνειρα.

Όλοι μαζί
Την ίδια ώρα που η Δάφνη συνέχιζε τον αγώνα της προκειμένου να πάρει την θέση της 14ης ομάδας της Α1, η δεύτερη αγωνιστική της Α2 αναβλήθηκε. Έτσι στην 3η αγωνιστική, Δάφνη και Ρέθυμνο αγωνίστηκαν και πάλι στις έδρες τους, με αποτέλεσμα να κάνουν το "2/2". Περιστέρι, Ολυμπιάδα Πατρών, Ηλυσιακός και Ερμής Λαγκαδά συνέχισαν και αυτοί με νίκες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ το Αίγιο από την πλευρά του δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, όπως και ο Απόλλωνας.

Ο… καβγάς
Η αγωνιστική δραστηριότητα συνεχίστηκε και άλλος ένας προπονητής είχε σειρά να αποχωρίσει από την ομάδα του. Ο λόγος για τον Γιάννη Χρισανθόπουλο, ο οποίος μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας του (τρεις ήττες σε τρία παιχνίδια) αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Παύλου. Στην ίδια αγωνιστική είχαμε και τη μεγάλη ένταση στην Πάτρα ανάμεσα στους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Νίκο Οικονόμου όπου μετά το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων της πόλης ήρθαν στα χέρια, ενώ Ηλυσιακός, Ρέθυμνο, Δάφνη και Ερμής Λαγκαδά άρχισαν να ξεχωρίζουν, καθώς το Περιστέρι γνώρισε την πρώτη του ήττα.

Άλλες δύο αλλαγές
Η 5η αγωνιστική ήταν σχετικά ήρεμη με τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα να συνεχίζουν με νίκες και με τον Απόλλωνα Πατρών να ξεκινά νικηφόρο σερί. Μετά το πέρας της επόμενης αγωνιστικής, πάντως. είχαμε άλλες δύο αλλαγές προπονητών, καθώς ΜΕΝΤ και Ηρακλής δεν είχαν την πορεία που θα ήθελαν. Έτσι πρώτα ο Στράτος Κουκουλεκίδης αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Κωνσταντινίδη, ενώ λίγο αργότερα ο Παρασκευάς Μουρατίδης έφυγε από τον πάγκο του Ηρακλή και ο αντικαταστάτης του ήταν ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης. Την ίδια στιγμή Δάφνη, Ηλυσιακός, Ερμής Λαγκαδά και Ρέθυμνο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.

Τσάτρα… Πάτρα ο Απόλλωνας
Στη συνέχεια άρχισε η βαθμολογική και αγωνιστική πτώση της Ολυμπιάδας και του Ερμή. Η ομάδα του Λαγκαδά δεν άντεξε να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, κάτι που έκαναν με συνέπεια Δάφνη, Ηλυσιακός και Περιστέρι. Άλλο ένα θέμα που προκάλεσε έκπληξη ήταν το γεγονός πως από το ρόστερ του Απόλλωνα Πατρών αποχώρισαν από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα πέντε παίκτες.

Ο Γιώργος έμεινε
Το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιώργου Ζευγώλη από τον πάγκο του Ηλυσιακού δεν άφησε τους παίκτες της ομάδας να αποδώσουν το 100% των με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα από το Αίγιο. Ο Έλληνας τεχνικός παρέμεινε τελικά στο πάγκο του συλλόγου και αυτό είχε αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να επικρατήσει στο μεγάλο ντέρμπι της Δάφνης. Ο Γιώργος Ζευγώλης, σίγουρα είναι ένας δυνατός κρίκος στην αλυσίδα που έχει φτιάξει η αθηναϊκή ομάδα.

Ένας στους δύο έφυγε
Φτάσαμε πλέον στην τελευταία αγωνιστική του 2008 όπου "παίχτηκαν" δύο θέσεις προπονητών. Η μία θέση ήταν αυτή του Νίκου Οικονόμου, ο οποίος αντικαταστάθηκε (μετά την ήττα του από την ομάδα της Δάφνης) από τον Δημήτρη Τσολάκη. Η άλλη θέση ήταν αυτή του Φώτη Τακιανού, ο οποίος όμως κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Ηλυσιακού και μπήκε και πάλι στη… μάχη του τίτλου.

Το 2009 αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και να σκεφτεί κανείς ότι στην κατηγορία δεν υπάρχει φέτος η ομάδα που τα τελευταία χρόνια έκανε αίσθηση με την παρουσία της, ο Ιωνικός Λαμίας, που επέμεινε στην απόφασή του για αποχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: