Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Οι αγώνες του Σαββάτου


Όπως είχαμε προβλέψει το Σάββατο το πρωί και στον αέρα της εκπομπή μας "Το Μπάσκετ στην Κρήτη" στο Athletic Radio 104.2 FM (μετά από … δημοσιογραφική έρευνα όπως λέει και ο … Μάκης Τριανταφυλλόπουλος), ο ΑΓΟΡ κέρδισε εύκολα στο Ρέθυμνο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην Α2 Ηλυσιακό με 84-68, έχοντας σε όλο το παιχνίδι τον έλεγχο και το προβάδισμα στο σκορ.

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης παραλίγο να είχαμε εκπλήξεις και στα τρία παιχνίδια. Τελικά έστω και δύσκολα κέρδισαν Ηράκλειο και Χερρονάσιος τον Ανδρογέα και τον Κύδωνα αντίστοιχα και παρέμειναν μαζί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με καλύτερο συντελεστή ισοβαθμίας την ομάδα των Μανόλη Δημητριάδη και Βασίλη Ράλλη. Πάντως στον Κύδωνα παραπονιούνται για την αλλαγή της ώρας του σημερινού αγώνα του Τελικού του Πρωταθλήματος Εφήβων (στις 2μμ αντί στις 6:30μμ) αλλά και για την ημέρα διεξαγωγής του (ήθελαν Δευτέρα) αφού ο σημερινός αγώνας δεν επέτρεψε στο προπονητικό τιμ να χρησιμοποιήσει στην Χερσόνησο εφήβους, όπως κάνει συνήθως στα παιχνίδια του. Μάλιστα ο Γιάννης Ηλιάκης τόνισε ότι τα παιδιά έχασαν μια σημαντική εμπειρία και δυστυχώς όπως είπε οι ευκαιρίες συμμετοχής σε αγώνες είναι μετρημένες. Στο Λίντο η ομάδα του Αλέξη Χριστοδούλου αν και με σημαντικές ελλείψεις έδωσε μια μεγάλη (και άνιση) μάχη απέναντι στο Ηράκλειο, καταφέρνοντας μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο να δημιουργήσει έντονους πονοκεφάλους στον Μανόλη Δημητριάδη. Η έκπληξη έγινε τελικά στην Αλικαρνασσό, όπου οι παίκτες του Μανόλη Μαραγκάκη παίζοντας με ψυχή, όπως δήλωσε ο προπονητής της Αναγέννησης, κέρδισαν στην παράταση τον Ηρόδοτο. Πάντως η χθεσινή ημέρα δεν ήταν η ... τυχερή του Μανόλη Καρλάφτη, αφού εκτός από την Ανδρική ομάδα έχασε και η Παιδική στο ΒΑΚ από τον ΟΦΗ.

Μεγάλο ντέρμπι είχαμε στις Γυναίκες στην Αλικαρνασσό όπου ο Εργοτέλης αν και ήταν μπροστά μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έχασε τελικά από το Ηράκλειο. Στις Κορασίδες το Ηράκλειο κέρδισε εύκολα στον Άγιο Νικόλαο με 20-62, ενώ ο Ηρόδοτος πήρε την νίκη στην Αλικαρνασσό με 47-42 επί της Ιεράπετρας.

Στους Παίδες ο ΑΓΟΡ "ζορίστηκε" μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο στο Λίντο από το Ηράκλειο, ενώ ο ΟΦΗ μετά από πολύ καιρό επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας στο ΒΑΚ τον Ηρόδοτο. Η Ιεράπετρα παρόλο που έπαιξε χωρίς το βασικό της ατού τον Βασιλειάδη (τραυματίας) πάλεψε το παιχνίδι χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να πάρει την νίκη από τον Κύδωνα. Τέλος ο Εργοτέλης κέρδισε όπως ανμενόταν εύκολα τον Χερρονάσιο και έτσι τώρα τα πράγματα μπερδεψαν λίγο στην Α’ κατηγορία του Πρωταθλήματος και θα χρειαστεί η τελευταία αγωνιστική τον νέο χρόνο για να δούμε ποιες ομάδες θα συνοδέψουν τον ΑΓΟΡ στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος. Στην Β’ κατηγορία είχαμε ... μισή αγωνιστική αφού η πρωτοπόρος Αναγέννηση κέρδισε άνευ αγώνος την Νεάπολη και ο αγώνας Ακρωτήρι – ΑΟΑΝ αναβλήθηκε. Στα δύο παιχνίδια που έγιναν το Δειλινό κέρδισε εύκολα τον Γιούχτα και ο Ανδρογέας δύσκολα τον Φιλαθλητικό.

Στην Α1 Ανδρών ο Δρόσος … παρατήθηκε από τον ΠΑΟΚ και από το ... μπάσκετ γενικά (όπως ανακοίνωσε) μετά την ήττα (107-97) από τον Παναθηναικό, ο Ολυμπιακός κέρδισε με το εντυπωσιακό 77-111 στα Τρίκαλα και το Μαρούσι πέτυχε το εντυπωσιακό 102-80 επί του Πανελλήνιου. Δύσκολα η ΑΕΚ κέρδισε με 85-83 την Καβάλα, ο Άρης την ΑΕΛ με 83-85 και ο Κολοσσός την Ολύμπια Λαρ. με 68-65

Δεν υπάρχουν σχόλια: