Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Καλαμάτα : H συνέντευξη των Γιάννη Κουτραφούρη και Κώστα Πολίτη


Καλαμάτα : H συνέντευξη των Γιάννη Κουτραφούρη και Κώστα Πολίτη

Το Τουρνουά Χριστουγέννων παίδων ΄΄ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ΄΄ συμπλήρωσε φέτος 27 χρόνια ζωής και πλέον έχει καθιερωθεί στο Ελληνικό Μπάσκετ και αποτελεί θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Αποχαιρετώντας τους νεαρούς αθλητές από όλη την Ελλάδα, νιώθουμε την ανάγκη για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, διαδραματίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος, ειδικά δε στην Χώρα μας που το μπάσκετ έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και καθρεπτίζει την παραγωγική διαδικασία, στην πορεία εξέλιξης και προόδου του Ελληνικού Μπάσκετ.

Σε μια εποχή που το Ελληνικό Μπάσκετ, έχει κερδίσει την διεθνή καταξίωση και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Αθλήματος, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Καλαμάτα, η Μεσσηνία αποτελεί πλέον σταθμό και σημείο αναφοράς για την παραγωγική διαδικασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το 1982 η E.O.K., ο Πέτρος Καπαγέρωφ & οι Συνεργάτες του, οραματίστηκαν και τα επόμενα χρόνια υλοποίησαν το πρόγραμμα Ανάπτυξης του Ελληνικού Μπάσκετ. Εμείς κάνοντας θεσμό την κορυφαία του Εκδήλωση, το Τουρνουά Χριστουγέννων για την πόλη της Καλαμάτας, απλά βαδίζουμε στα βήματά τους και συνεχίζουμε το έργο τους.

Για 27η χρονιά και 10η συνεχόμενη στην Καλαμάτα, από 26 – 30 Δεκεμβρίου 2008, διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία το φετινό Τουρνουά, στο οποίο πήραν μέρος 96 επιλεγμένοι αθλητές από όλη την Ελλάδα. Με διάθεση, πάθος και αγάπη και το κυριότερο εξαιρετικό ταλέντο, οι νεαροί αθλητές έδειξαν, γιατί το μπάσκετ έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Η Ε.Ο.Κ. και η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ευχαριστούν, τον Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ., κ. Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα, και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, κ. Γιάννη Ηλιόπουλο, για την αγάπη με την οποία έχουν περιβάλει το Θεσμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την δέσμευσή τους, ότι και τα επόμενα χρόνια το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ θα χτίζεται από 26-30 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα.

Στα πλαίσια εκδηλώσεων του Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων ΄΄ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ΄΄, διεξήχθη το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας ΄΄ΤΕΝΤΑ΄΄, Σεμινάριο Προπονητών, με κεντρικό ομιλητή τον Ομοσπονδιακό προπονητή, κ. Νίκο Τούφα και με θέμα «Pick and Roll & αντιμετώπισή του» .

Το Σεμινάριο άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του κ. Κώστα Πολίτη (Τεχνικού υπευθύνου του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ.). Επίσης, εκτός από την ανάλυση τεχνικών θεμάτων, οι Περιφερειακοί Προπονητές των Ενώσεων & Τοπικών Προπονητών της Ε.Ο.Κ., καθώς και Τοπικοί Παράγοντες των Σωματείων της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π., είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τροποποιήσεις των κανονισμών παιδιάς, από τον διαιτητή της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, κ. Κυριάκο Ταβουλαρέα.

Το χρονικό διάστημα 26-30 Δεκεμβρίου 2008 , στην Καλαμάτα διεξήχθη Προπονητικό Camp της Εθνικής ομάδας Παίδων, υπό τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών Προπονητών, Γιώργου Δοξάκη και Χρήστου Χριστοδούλου.

Η τελετή λήξης του Τουρνουά περιλάμβανε σύντομους χαιρετισμούς των κ.κ., Γιάννη Κουτραφούρη (Προέδρου Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. & Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης Ε.Ο.Κ.), Παναγιώτη Νίκα (Δημάρχου Καλαμάτας), Γιάννη Ηλιόπουλου, Προέδρου του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας., Βαγγέλη Λυμπεράτου, Γ. Γραμματέα της ΕΣΚΑΝΑ & μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ. και Κώστα Πολίτη, Τεχνικού Υπευθύνου του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ.

Το 27ο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων ‘’ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ΄΄ έληξε με μια όμορφη και ιδιαίτερα ζεστή δεξίωση, την οποία παρέθεσε η Οργανωτική Επιτροπή προς τιμή όλων όσων συμμετείχαν, Προπονητών – Διοικητικών Παραγόντων, μελών της Ε.Ο.Κ., Τοπικών Φορέων αλλά και προσώπων που υπηρετούν το Άθλημα στη Κεντρική & Νότια Πελοπόννησο.

Επίσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στο Άθλημα, στους κ.κ. Γιάννη Ηλιόπουλο, Διεθνή Διαιτητή & Πρόεδρο Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, Πρόεδρο Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ., Βαγγέλη Λυμπεράτο, Γ. Γραμματέα της ΕΣΚΑΝΑ., Αντώνη Χρηστέα, Ομοσπονδιακό Προπονητή, Κώστα Πολίτη, Τεχνικό Υπεύθύνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ., Παναγιώτη Τσαγκρώνη, Γ. Γραμματέα της Ε.Ο.Κ., Δημήτρη Δράκο, Νομάρχη Μεσσηνίας κσι Παναγιώτη Νίκα, Δημάρχο Καλαμάτας.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

ΓΚΕΛΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΕΚΑΣΑΜΑΘ.) : 1ος ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ
ΑΜΠΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ (ΕΚΑΣΧ.) : 1ος ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΣΚΑ) : ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ 1.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ :

1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΚΑΣΘ)
2) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΕΣΚΑΚ)
3) ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΣΚΑ)
4) ΧΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΕΣΚΑΝΑ)
5) ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΕΣΚΑ)

ALL STAR 1 (ΚΟΚΚΙΝΑ) - ALL STAR 2 (ΠΡΑΣΙΝΑ) 48-78

Δεκάλεπτα 5-17,10-27,16-18,17-16
Διαιτητές: Κυριακόπουλος, Κούτρος
ALL STAR 1(Σειραγάκης, Σαμαράς):Δελίδης, Τσινόπουλος 10, Μποχωρίδης 3(1), Βαρνάβας 6, Ζαμπετάκης 6, Σταυράκης, Κεφαλληνός, Θεοδώρου, Κεφαλάς 6, Ψύρρας 6, Κακλαμανάκης 8, Διαμαντάκος 3.
ALL STAR 2(Ψυχογιός, Σαββόπουλος):Αγγέλου 8, Αμπάρας 4, Μητσιάλος 14, Λεπτοκαρίδης, Εκιζόγλου 8, Κεσκενίδης 10(2), Πατσαρούχας 4, Σταυρίδης 4, Σλαφτσάκης 14, Μητροπαπάς 6, Οικονομόπουλος 6, Τσόντζος

ALL STAR – ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (47-84)

Δεκάλεπτα 9-24, 11-23, 13-22, 14-15.
Διαιτητές : Νικολακέα - Κυριακόπουλος
ALL STAR(Τούφας, Αβδάλας): Πρωτούλης, Καλογιαννίδης, Παράσχος, Καραμολέγκος, Παπαπέτρου, Παπαρέγκας, Γκέλλιος, Χάνιας, Σιολόγκας, Γιανναράς, Αναγνωστόπουλος, Δημακόπουλος.
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ(Δοξάκης, Χριστοδούλου):Γρυπάρης, Ζουμπός, Δεμερτζής , Μαρούγκας, Καμάρας, Τσιλούλης, Βλάχος, Μαλούνας, Μελισσαράτος, Παπαδέας, Μαραγκός, Πέτσας, Μάραντος, Δεληγιώργης, Δέτσικας.

Οι πόντοι που πέτυχαν οι τέσσερεις Κρητικοί αθλητές στο 27ο Τουρνουά Χριστουγέννων αγοριών «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» στην Καλαμάτα (συνολικά και σε κάθε αγώνα) είναι οι παρακάτω :

Ζαμπετάκης Λυτέρης 64 (5) : 13(1), 14(2), 4, 7(1), 20(1), 6
Μπρους Βαν Ντε Βιλτ 7 (1) : 4, 3(1)
Σκαραντωνάκης Χαράλαμπος 15 : 4, 6, 3, 2
Καρακωνσταντάκης Κυριάκος 31 (6) : 4, 8(2), 5(1), 7(2), 7(1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: