Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Γιώργος Μακράκης : Στην Ιεράπετρα είμαστε όλοι μια οικογένεια.


πηγή : www.basketblog.gr

Η Ιεράπετρα ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να ενώσει όλες τις δυνάμεις του μπάσκετ της πόλης (παράγοντες και αθλητές) σε ένα σωματείο, το οποίο θα καλλιεργεί αποκλειστικά το μπάσκετ.
Το καλοκαίρι του 2006, με την 18-25/05/2006 απόφαση της ΕΟΚ, όλοι οι αθλητές της Α.Ε. Λυγιά Ιεράπετρας, η οποία μόλις είχε κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα Κρήτης, απορροφήθηκαν από τον Α.Ο. Ιεράπετρας και η ομάδα απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.


Ο Γιώργος Μακράκης είναι ο άνθρωπος που κάθισε στον πάγκο του συλλόγου και βλέπει τώρα την ομάδα του έτσι όπως την ονειρεύονταν.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο basketblog.gr για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, μαζί με τη διοίκηση όπως και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την Ιεράπετρα. Βασικός στόχος της, από τότε που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο που θα ασχολείται μόνο με αυτήν την ομάδα.


"Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος της ομάδας στη Γ' Εθνική κατηγορία. Ο προγραμματισμός μας εξ αρχής ήταν η πόλη μας να γίνει γνωστή μέσω του μπάσκετ και εν μέρει τα καταφέραμε. Έχουμε κάνει καλή προσπάθεια, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην ομάδα μας πολλά παιδιά και αυτό είναι μια πρώτη επιτυχία. Τα παιδιά στις ακαδημίες συνεχώς αυξάνονται και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού γίνεται εξαιρετική δουλειά, η οποία αναγνωρίζεται".

Πρόβλημα η απόσταση

Εν συνεχεία ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ομάδα, η οποία βρίσκεται μακριά από την Αθήνα. "Είναι πολύ δύσκολο για ένα σωματείο της επαρχίας να μπορέσει να κάνει απρόσκοπτα τις κινήσεις που θέλει. Δεν μπορεί να πείσεις εύκολα έναν παίκτη να έρθει στην Ιεράπετρα, αν έχει κάποια άλλη πρόταση από ομάδα της Αθήνας. Ύστερα, θα πρέπει η ομάδα να του βρει σπίτι και όλες τις ανέσεις που χρειάζεται. Έτσι δεν γίνεται να κάνουμε πρωταθλητισμό και όταν λέω πρωταθλητισμό εννοώ να πρωταγωνιστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα και να είναι φαβορί για την κατάκτησή του. Για τον λόγο αυτό μειώσαμε φέτος το μπάτζετ".

Καμία σχέση

Για τη δυσκολία του πρωταθλήματος, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο μεγάλος ο συντελεστής της, τόνισε: "Φέτος είναι απίστευτο! Όσο περνάει ο καιρός τόσο δυσκολεύει το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον στο δικό μας όμιλο. Το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών. Είναι πολύ πιο δύσκολο. Βλέπουμε πολλές ομάδες που ανέβηκαν φέτος να πρωταγωνιστούν και να βρίσκονται πολύ κοντά στον βαθμολογικό πίνακα, η μία με την άλλη. Πιστεύω πως όταν ένας σύλλογος ανεβεί κατηγορία, αν δεν πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα θα πέσει πάλι".

Οικογενειακό κλίμα

Σύμφωνα με τον έμπειρο προπονητή από την Ιεράπετρα λείπει κάτι... Τι είναι αυτό; "Το μόνο που λείπει από αυτή την ομάδα είναι ένας μεγάλος χορηγός. Όλα τα άλλα τα έχει. Αυτή τη στιγμή επικρατεί εξαιρετικό κλίμα. Είμαστε μια οικογένεια εδώ και νομίζω πως αυτό είναι το πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας σύλλογος της επαρχίας. Οι παίκτες βρίσκονται μαζί όλη την ημέρα και η διοίκηση λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει. Βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά και τους βοηθάει στο μέγιστο".

Νέος κόσμος

Τέλος, ο Γιώργος Μακράκης αναφέρθηκε στο μεγάλο κατόρθωμα του συλλόγου μέχρι στιγμής. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως "φτιάχνουμε καινούριο κόσμο. Αυτό είναι το μεγάλο μας επίτευγμα. Φέρνουμε παιδιά στο γήπεδο, τα οποία έρχονται μαζί με τους γονείς τους και γενικά σε κάθε παιχνίδι υπάρχει εορταστικό κλίμα, κάτι που μας βοηθά πάρα πολύ. Κι εμάς, και το μπάσκετ συνολικά. Να αναφέρω πως δεν υπάρχει κάποια ποδοσφαιρική ομάδα να πεις πως είναι οι ίδιοι φίλαθλοι. Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο του μπάσκετ, είναι καθαρά μπασκετικοί φίλαθλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: