Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο Χρήστος Μαυρόπουλος MVP της δέκατης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης. Το κοινό ψήφισε τον Λουκά Βαλαμούτσουνο


Δηλώσεις του Χρήστου Μαυρόπουλου - MVP της δέκατης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του χώρου του μπάσκετ ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του MVP (πολυτιμότερου παίκτη) της δέκατης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης. Από τους δημοσιογράφους – αθλητικογράφους ψηφισαν οι Νίκη Μηλιαράκη Γιώργος Σταυριανουδάκης – Αντώνης Παπουτσάκης – Μαρίνος Βασιλάκης – Μηνάς Αλμπαντάκης και ο Κώστας Τριγώνης. Από τους προπονητές οι Γιάννης Ηλιάκης – Νίκος Γαλυφιανάκης – Μανόλης Δημητριάδης – Βασίλης Ράλλης – Γιάννης Κόκκινος – Μανόλης Μαραγκάκης – Αλέξης Χριστοδούλου – Μανόλης Καρλάφτης και οι Σάββας Κατσούνης - Γιάννης Κυριάκογλου. Ψήφισαν ακόμα ο πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΚΑΣΚ Ανδρέας Μαγκανάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης Μιχάλης Μαχαιριανάκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Κρήτης Ορέστης Σμυρνάκης. Τα αποτελέσματα :

1. Μαυρόπουλος Χρήστος 12 (48%) - Χερρονάσιος
2. Λεκάκος Ηλίας 5 (20%) - Εργοτέλης
3. Βαλαμούτσουνος Λουκάς 4 (16%) - Χερρονάσιος
4. Τσακίρης Χαράλαμπος 1 (4%) - Αναγέννηση
5. Γρύλλος Μιχάλης 1 (4%) - Ηράκλειο
6. Παναγιωτάκης Ανδρέας 1 (4%) - Εργοτέλης
7. Ψαθάκης 1 (4%) - Αναγέννηση

Οι φίλοι του "http://kretaworldbasket.blogspot.com/" που ψήφισαν μέσω του ερωτηματολογίου που είχαμε παραθέσει στο site – blog είχαν διαφορετική άποψη σε σχέση με αυτή των επαγγελματιών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Κρήτη. Τα αποτελέσματα στην ψηφοφορία στο site – blog ήταν :

1. Βαλαμούτσουνος Λουκάς 45 (51%) - Χερρονάσιος
2. Μαυρόπουλος Χρήστος 22 (25%)
- Χερρονάσιος
3. Λεκάκος Ηλίας 17 (19%)
- Εργοτέλης
4. Τσακίρης Χαράλαμπος 1 (1%)
- Αναγέννηση
5. Άλλος 3 (3%)

Και στις δύο πάντως ψηφοφορίες πρώτοι βγήκαν παίκτες της ομάδας του Χερρονάσιου, που πέτυχε την μεγάλη νίκη της δέκατης αγωνιστικής στο Λίντο επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και μέχρι τότε αήττητης ομάδας του Ηρακλείου.

Ο Λουκάς Βαλαμούτσουνος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε ότι "όταν κερδίζει η ομάδα κερδίζει γιατί προσπαθούν όλοι οι παίκτες αφού το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Στο παιχνίδι με το Ηράκλειο πήγε όλη η ομάδα πολύ καλά. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ξεχωριστό. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο να μπούμε σαν δεύτερη ομάδα στα play off. Εκεί είναι κάτι διαφορετικό, μια άλλη διαδικασία. Στόχος μας θα είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Για εμένα αξία έχει να ευχαριστιέμαι και να απολαμβάνω κάθε παιχνίδι στο οποίο παίζω Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους".


Ο Χρήστος Μαυρόπουλος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε : "Ευχαριστώ όλους που με ψήφισαν. Δεν ξέρω πόσο μετράει το να είσαι MVP ή να βοηθάς την ομάδα σου και αυτό να επιβραβεύεται, σίγουρα όμως είναι πάντα καλή μια επιβράβευση και για αυτό τους ευχαριστώ όλους. Στο παιχνίδι με το Ηράκλειο είμαστε καλύτεροι, ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλα διαστήματα και ακόμα όταν είμαστε πίσω δεν πανικοβληθήκαμε και κάναμε αυτά που έπρεπε για να κερδίσουμε. Κλείσαμε τα ατού του Ηρακλείου, βγάλαμε τα δικά μας όπλα και έτσι απλά κερδίσαμε. Σε κάθε παιχνίδι η νίκη μετράει το ίδιο. Σίγουρα όταν έχεις να κάνεις με το φαβορί ουσιαστικά του πρωταθλήματος είναι ένα κίνητρο παραπάνω, αλλά πάντα σε κάθε παιχνίδι παίζεις για την νίκη. Δεν μπορείς να παίζεις λίγο ή πολύ για να κερδίζεις, παίζει όσο πρέπει για να κερδίσεις και κάνεις τα πάντα για αυτό. Ηράκλειο, Χερρονάσιος και Εργοτέλης είναι από τις ποιοτικότερες ομάδες, άσχετα αν ο Εργοτέλης δεν το έχει βγάλει ακόμα στο βαθμό που ίσως περίμεναν όλοι. Πέρα από αυτές τις τρεις ομάδες οι υπόλοιπες έχουν μεγάλες διαφορές. Πάντως είναι κρίμα να υπάρχει ένα γκρουπ τριών ομάδων και τεσσάρων κομπάρσων και μετά το χάος. Την απουσία του Μανόλη Σταυρουλάκη την βιώνουμε σε κάθε παιχνίδι γιατί βοηθάει με τον τρόπο του, όμως και τα παιδιά που μπήκανε μέσα δεν άφησαν να φανεί τόσο πολύ η απουσία, θα έλεγα σχεδόν καθόλου, δηλαδή σε αυτό το παιχνίδι υπερκαλύφθηκε η απουσία του Μανόλη. Εμείς δουλεύουμε πάντα παιχνίδι με παιχνίδι, στόχος μας ήταν από την αρχή η τετράδα και φαίνεται ότι αυτό επετεύχθη. Τώρα θα μπούμε σιγά – σιγά στην νοοτροπία των play off και από εκεί πέρα ότι καλύτερο. Δεν θα φοβηθούμε τίποτα και θα προκαλέσουμε την τύχη μας. Ο ΟΦΗ και το Δειλινό παίζουν σε πολύ δύσκολα πρωταθλήματα για την κατηγορία τους . Η πορεία του ΟΦΗ είναι πολύ καλή μέχρι τώρα και το στραβοπάτημα που είχε και ήταν εκτός πλάνων θα το καλύψει, ενώ η άνοδος είναι εφικτή. Το Δειλινό παλεύει, πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος με το κακό ξεκίνημα, αλλά βρίσκει τον δρόμο του σιγά - σιγά. Στα πρωταθλήματα υποδομών έχω δει ορισμένες πολύ καλές ομάδες και έχω εκπλαγεί. Περιμένω σε τέσσερα πέντε χρόνια να αλλάξει το προφίλ του τοπικού και ειδικά των ομάδων που παίζουν στις εθνικές κατηγορίες αφού θα στελεχώνονται πλέον από ντόπιους παίκτες. Υπάρχει πολύ υλικό από κάτω. Όσο αφορά το μέλλον περιμένων να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και να κάνω τον απολογισμό μου και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει για εμένα, αρκεί να έχω υγεία".

(***** Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Μαυρόπουλο για τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του για το site - blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: