Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Σχόλια ... Προεδρικά και ... φωτορεπορτάζ.


***** Καλημέρα και καλή εβδομάδα ... Τα νούμερα δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία και ίσως είναι βαρετό να αναφερόμαστε συνεχώς σε αυτά, είναι όμως για μας σημαντικό κα μας γεμίζει κουράγιο και δύναμη, ότι όλο και περισσότεροι νέοι φίλοι επισκέπτονται τις σελίδες του site – blog και ενημερώνονται μέσω αυτού για ότι συμβαίνει στο μπάσκετ στην Κρήτη. Την Κυριακή λοιπόν είχαμε αύξηση κατά 21.5% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ της ημερήσιας επισκεψημότητας στο http://kretaworldbasket.blogspot.com/. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε όλους

***** Στις Εθνικές κατηγορίες το Σαββατοκύριακο είχαμε δύο πολύ σημαντικές νίκες, του ΟΦΗ και του Δειλινού και δύο εύκολες, της Ιεράπετρας και του ΟΑ Χανίων (αυτή σχετικά λιγότερο εύκολη), που όμως διατήρησαν τις δύο ομάδες στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας σε Γ’ Εθνική και Α2 Γυναικών αντίστοιχα. Από τις δύο ήττες, αυτή του ΑΓΟΡ στην Α2 Ανδρών ήταν περισσότερο οδυνηρή, ενώ του Αρκάδι στην Α2 Γυναικών ήταν μάλλον αναμενόμενη.

***** Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τον ΑΓΟΡ, αυτή την φορά από τον Πανερυθραικό με 75-71 εκτός έδρας. Ο Πανερυθραικός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους μουδιασμένους και υπερβολικά αγχωμένους παίκτες της ομάδας του Ρεθύμνου. Ο Φώτης Τακιανός δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ομάδα του και μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "κάναμε 20 λάθη στο παιχνίδι και τα περισσότερα ήταν αβίαστα και παιδαριώδη (βήματα, μεταφορά μπάλας κλπ). Χάσαμε τουλάχιστο πέντε εύκολα λέι απ, ενώ δεχτήκαμε τέσσερεις τάπες σχεδόν από το πουθενά. Αυτά που κάνει η ομάδα δεν έχουν απαντήσεις. Πρώτη φορά στην ζωή μου το βλέπω αυτό, λες και έχουμε κατάρα. Δεν μπορώ να βρω εξήγηση για αυτό που συμβαίνει". Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο Νίκο Σαραντινό (δηλώσεις στην Νέα Κρήτη) η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή και εξετάζει την προσθήκη ενός παίκτη που θα μπορέσει να βοηθήσει εκεί που πονάει η ομάδα (ριμπάουντ). Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να απομακρυνθεί ο Χένιακ και να έρθει στην ομάδα ο Κώστας Πασχάλης (σέντερ 32ετών – 2.08μ)

***** Στις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα στο site - blog ο Αλέξης Τσακιρίδης βιαζόταν να γίνει το παιχνίδι με τον Εύοσμο για να δείξει ο ΟΦΗ ότι η ήττα με τους Ίκαρους Σερρών ήταν μια κακή παρένθεση. Και πράγματι με 4 βολές του Αλέξη στο τέλος του παιχνιδιού ο ΟΦΗ πήρε μια μεγάλη νίκη και τώρα θέλει την Κυριακή με το Σπόρτιγκ στο ΒΑΚ να κλείσει επιτυχημένα την χρονιά. Πολύ καλή εμφάνιση και των Μπαρλά – Παναγάκη , ενώ ο Στέφανος Δέδας αφιέρωσε την νίκη στους συνεργάτες του που τον βοήθησαν όπως είπε αρκετά την δύσκολη αυτή εβδομάδα.

***** Στο Λίντο όλα ξεκίνησαν με τους χειρότερους οιωνούς για το Δειλινό αφού στο 4’ έχανε με 4-18 από το Ψυχικό και μάλιστα στις κερκίδες κάποιοι σχολίαζαν ότι έχασαν την Κυριακή τους ! Όμως η συνέχεια τους αντάμειψε όλους και ζήσαμε μεγάλες στιγμές στο τελευταίο δίλεπτο με τον Καραλή να εκτελεί το Ψυχικό στην εκπνοή του αγώνα, αφού και την μπάλα έκλεψε στην τελευταία επίθεση της ομάδας των Αθηνών (φωτογραφία δεξιά) και πέτυχε το καλάθι της νίκης με λήξη του παιχνιδιού (φωτογραφία αριστερά). Πάντως η εμφάνιση του Δειλινού "... ανέστησε και νεκρούς" αφού ο Ανδρέας Αναγνώστου αν και στο κρεβάτι λόγω ίωσης, στο ημίχρονο μην αντέχοντας άλλο την αγωνία ντύθηκε και ήρθε στο γήπεδο. Σίγουρα και η χρησιμοποίηση έστω και για ένα δίλεπτο του Νίκου Μαιστρέλη στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα (τέλος τρίτου δεκαλέπτου) έχει το δικό της νόημα και περνάει σαφή μηνύματα στους παίκτες, με βασικό ότι όποιος δουλεύει στην προπόνηση είναι πάντα χρήσιμος και έρχεται η ώρα του.

***** Πάντως την παράσταση έκλεψαν τρία πρόσωπα στο Λίντο : ο Ευθύμης Καραλής στον αγωνιστικό χώρο, ο Νίκος Μαιστρέλης με την πρώτη του συμμετοχή σε Εθνική κατηγορία και ο Ρίκυ, το σκυλάκι της Πέπυ Μωραιτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: