Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ανδρών Κρήτης : Ηράκλειο - Χερρονάσιος : Δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη και Γιάννη Κόκκινου.


Δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη και Γιάννη Κόκκινου πριν το παιχνίδι -ντέρμπι Ηράκλειο - Χερρονάσιος για το Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης


Το Σάββατο 13-12-08 στις 7μμ στο Λίντο θα διεξαχθεί το παιχνίδι - ντέρμπι Ηράκλειο - Χερρονάσιος. Οι προπονητές των δύο ομάδων, Μανόλης Δημητριάδης (Ηράκλειο) και Γιάννης Κόκκινος (Χερρονάσιος) μίλησαν πριν λίγο στο "http://kretaworldbasket.blogspot.com/" για το μεταξύ τους παιχνίδι. Οι δηλώσεις των δύο προπονητών :

Μανόλης Δημητριάδης (Ηράκλειο) : "Το παιχνίδι με τον Χερρονάσιο θα είναι πολύ δύσκολο, είναι ένα ντέρμπι και εμείς είμαστε έτοιμοι. Για εμάς είναι μεγάλο κίνητρο το αήττητο. Μπορεί για πολλούς το Ηράκλειο να είναι αυτή την στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα και να έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ, αλλά εμείς δεν στεκόμαστε σε αυτό. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια πολύ καλή εικόνα και με την Χερσόνησο και να αποδείξουμε ότι όλα αυτά τα καλά λόγια που ακούγονται για εμάς θα συνεχίσουν να λέγονται. Η συγκέντρωση είναι το σημαντικότερο πράγμα για ένα αθλητή στα σαράντα λεπτά στον αγώνα στην καλαθοσφαίριση και αυτό το τονίζω συνεχώς στους παίκτες μου. Με τον Εργοτέλη είχαμε συγκέντρωση σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού αν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Χερρονάσιο περιμένω ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση γιατί για εμένα το κλειδί πέρα από την προπόνηση είναι ο αθλητής να είναι συγκεντρωμένος στην τακτική που έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα. Το ρόστερ της ομάδας είναι έτοιμο και μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Αλέξης Σκόρδος που έχει μια υποχρέωση (παρουσίαση εργασίας) στο Πανεπιστήμιο. Ο Σκόρδος αυτή την στιγμή είναι από τους πρωταγωνιστές στην περιφέρεια και είναι ένας από τους καλύτερους ρολίστες της ομάδας. Οι παίκτες – ρολίστες είναι ότι σημαντικότερο για ένα προπονητή και βλέπουμε ότι ο Σκόρδος από αμυντικός παίκτης στα πρώτα παιχνίδια και με ειδικές αποστολές για τα ατού της αντίπαλης ομάδας, τον τελευταίο καιρό έχει διψήφιο αριθμό πόντων στο ενεργητικό του. Ο Χερρονάσιος έχει την πιο ισχυρή front line με τον Αντώνη Βεργετάκη και Χρήστο Σταυρόπουλο κάτω από τα καλάθια, που είναι και η μεγάλη του δύναμη και θεωρώ ότι η απουσία του Μανόλη Σταυρουλάκη δεν θα επηρεάσει σημαντικά την ομάδα, αφού μια ομάδα που πρωταγωνιστεί δεν βασίζεται μόνο σε ένα παίκτη, γεγονός που έχω επισημάνει και στους παίκτες μου και τους έχω ζητήσει να μην εφησυχαστούν και εμεις αντιμετωπίζουμε τον Χερρονάσιο συνολικά. Άλλωστε και σε εμάς έλλειπε για μεγάλο διάστημα το βασικό μας επιθετικό όπλο ο Παναγιώτης Αρβανίτης και όμως αν και πολλοί δεν το πίστευαν η ομάδα έπαιξε και καλό μπάσκετ και στην επίθεση βρήκε τις λύσεις που έπρεπε".

Γιάννης Κόκκινος (Χερρονάσιος) : "Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αφού την δεδομένη χρονική στιγμή το Ηράκλειο είναι σε καλύτερη κατάσταση από όλους, αλλά εμείς θα κατέβουμε στο παιχνίδι να διεκδικήσουμε ότι πιθανότητες έχουμε για την νίκη και θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η απουσία του Σταυρουλάκη θα μας επηρεάσει αφού είμαστε μια ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών εναλλακτικών λύσεων και χάνουμε επιθετικά σκοράρισμα στην θέση 3 που θα προσπαθήσουμε να την καλύψουμε με άλλους παίκτες. Πέρα όμως από αυτό και η προετοιμασία για το παιχνίδι αυτό ήταν ελλιπέστατη με απουσίες για διάφορους προσωπικού λόγους βασικών παικτών όπως του Μαυρόπουλου και του Βεργετάκη και την απουσία του Κοκοδρούλη λόγω τραυματισμού στο χέρι, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και πιθανότατα δεν θα παίξει. Παρόλα αυτά ετοιμάζομε κάποια πράγματα που αν μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε πιστεύω ότι έχουμε τύχες σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλους. Θέλουμε την νίκη για να κρατήσουμε την δεύτερη θέση στην κανονική φάση που θα μας δώσει και πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη. Ο αγώνας αυτός είναι ανάμεσα στις δύο ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος και νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει να το δει ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: