Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Τελικός Εφήβων Κρήτης.

Ενόψει του τελικού του Πρωταθλήματος Εφήβων Κρήτης την Κυριακή στις 2μμ στο Λίντο, οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Στέφανος Δαμανάκης του ΑΓΟΡ και ο Κώστας Πετρίδης του Κύδωνα, έκαναν δηλώσει στο http://kretaworldbasket.blogspot.com/ ... εφ’ όλης της ύλης, με τις οποίες θίγουν σημαντικά θέματα που αφορούν την κατηγορία των Εφήβων.

Δαμανάκης Στέφανος (ΑΓΟΡ) : "Πιστεύω ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ισορροπημένες και οι δύο ομάδες, κάτι που φάνηκε και με τα σκορ των δύο αγώνων, όπου προσπάθησαν και οι δύο να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Εμείς μπορεί να πήραμε την πρώτη θέση τελικά στον όμιλο, όμως όπως είναι διαμορφωμένο φέτος το πρωτάθλημα θα παιχθούν όλα σε ένα παιχνίδι. Όποιος καταφέρει την ημέρα εκείνη να είναι πιο έτοιμος και βασικά να ξεπεράσει το άγχος της ημέρας και έχει προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για να μειώσει τα συν του αντιπάλου του, θα είναι και ο τελικός νικητής. Είναι ένα και μόνο παιχνίδι και δεν συγχωρούνται τα λάθη.

Όσο αφορά γενικά το Πρωτάθλημα Εφήβων προσπάθησε η ΕΚΑΣΚ να κάνει μια καινοτομία φέτος χωρίζοντας τις ομάδες σε δύο ομίλους, όμως είχαμε το δυσάρεστο γεγονός των αποχωρήσεων ομάδων και από τους δύο ομίλους που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη και στον ανταγωνισμών των ομάδων. Υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες πάντα το πρόβλημα με τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την πίεση από το σχολείο. Θεωρώ γενικά ότι το πρωτάθλημα κυμάνθηκε στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Όμως και πάλι έγιναν πολύ λίγοι αγώνες που δεν βοηθούν και τους προπονητές, αφού πόσο μπορούν αν βελτιωθούν οι παίκτες και οι προπονητές με 10 ή 11 αγώνες την σεζόν ; Ελπίζουμε ότι με το Πρωτάθλημα Νέων, που έλειπε από αυτή την κατηγορία, να γίνει κάτι καλό. Στον ΑΓΟΡ το … πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε μια δεκαοχτάδα και κάθε φορά πρέπει να διαλέγω δωδεκάδα και να αποκλείω τους υπόλοιπους έξι, γεγονός που δεν το είχα ξαναζήσει σε αυτήν την ηλικία, κάτι όμως που είναι υγιές και πιστεύω και τα υπόλοιπα χρόνια να συνεχιστεί αυτό. Θεωρώ ότι αυτό προκύπτει από την δουλεία που γίνεται από κάτω, υπάρχει κόσμος, υπάρχουν παιδιά που προσπαθούν να διακριθούν και εμείς προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε. Δυστυχώς το πρόβλημα μας είναι δεν υπάρχει χρόνος συμμετοχής των παιδιών αυτών στην ανδρική ομάδα του ΑΓΟΡ , που είναι μια επαγγελματική ομάδα και εδώ έρχεται στην επιφάνεια η επιτακτική ανάγκη να υπάρξει και μια δεύτερη ανδρική ομάδα στο Ρέθυμνο που να συμμετέχει τουλάχιστο το τοπικό πρωτάθλημα Κρήτης. Η ψαλίδα και στους Παίδες και στους Εφήβους έχει μειωθεί με τις ομάδες που αντιμετωπίζουν οι πρωταθλήτριες ομάδες Κρήτης στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όμως οι ομάδες αυτές κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο αφού προσπαθούν να δίνουν χρόνο συμμετοχής στους εφήβους τους και στις ανδρικές τους ομάδες. Αν καταφέρουμε και σπάσουμε το φράγμα της δεύτερης φάσης ίσως πάμε καλύτερα σε Πανελλήνιο επίπεδο."
Πετρίδης Κώστας (Κύδων) : "Βλέπω και ελπίζω να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, όπως φάνηκε και στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν ανάμεσα τους. Περιμένω να είμαστε εμείς οι τυχεροί στον τελικό και αυτοί που θα παίξουμε την καλύτερη άμυνα και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Διαπίστωσα ότι οι δύο ομάδες που πήγαν στον τελικό άξιζαν 100% την θέση τους στον αγώνα της Κυριακής. Οι άλλες ομάδες ήταν κατώτερες του αναμενόμενου και κατώτερες από τις προηγούμενες χρονιές. Οι δύο ομάδες είχαν ψηλά παιδιά και με ταλέντο. Και οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και στους ψηλούς και στην περιφέρεια και αυτή η ισοδυναμία θα αποδειχθεί κα την Κυριακή. Ο Κύδωνας δεν είναι ένα οικονομικά ισχυρό σωματείο και για αυτό οφείλουμε να επενδύουμε σε νέα παιδιά δίδοντας τους ευκαιρίες και έτσι στο Πρωτάθλημα Νέων θα παρουσιαστούν με περισσότερες εμπειρίες από τα παιδιά των άλλων ομάδων, αφού πολλά από τα παιδιά της Εφηβικής ομάδας παίζουν και στην ανδρική. Τα παιδιά βόρεια της Κρήτης δουλεύουν περισσότερο, έχουν περισσότερες ευκαιρίες στα πρωταθλήματα ανδρών και εφήβων και δίνουν περισσότερους αγώνες έχοντας έτσι περισσότερες εμπειρίες. Συγχαίρω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Εφήβων Κρήτης και το ΑΓΟΡ που έφθασε στον τελικό και εύχομαι την Κυριακή να κερδίσει ο καλύτερος, ελπίζοντας ο καλύτερος να είμαστε εμείς."

Δεν υπάρχουν σχόλια: