Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τα ... Προεδρικά ... Βραβεία και ... Βατόμουρα της εβδομάδας.

O ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Β’ Ανδρών Γιάννης Γιαννόπουλος στην ομιλία του στα παιδιά της Μικτής Κρήτης, εντυπωσιασμένος από την εικόνα και το κλίμα της ομάδας, τους ζήτησε να δουλέψουν σκληρά μέχρι το final – six των Ενώσεων (30/04/2009 έως 03/05/2009 στην Χερσόνησο) ώστε μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να εκπροσωπηθεί το νησί φέτος στην Εθνική Παμπαίδων. Ο περιφερειακός προπονητής Κρήτης Νίκος Σειραγάκης τόνισε ότι αυτή η Μικτή Κρήτης είναι από τις καλύτερες (σαν έμψυχο υλικό και ομοιογένεια) των τελευταίων ετών, ενώ τα παιδιά στις προπονήσεις δίνουν το καλύτερο τους ευατό. Βραβείο λοιπόν σε όλους που δούλεψαν και δουλεύουν για την ομάδα αυτή τα τελευταία χρόνια. Τον Μιχάλη Κανάκη, τον Νίκο Σειραγάκη, την Μαρία Γιαλούση, τον Μανόλη Σηφομιχελάκη και βέβαια τους προπονητές των συλλόγων των παιδιών που ετοίμασαν και ετοιμάζουν παιδιά με ήθος και αγωνιστικότητα και σε αυτούς που εμπνέουν στα παιδιά της Κρήτης την έννοια της συναδελφικότητας και του υγιή συναγωνισμού.

Φέτος παρατηρούμε ότι όλοι οι προπονητές στο Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης συμπεριλαμβάνουν στις ομάδες αθλητές των υποδομών τους και τους δίνουν χρόνο συμμετοχής, ενώ και στις ομάδες των Παίδων σημαντικό ενεργό ρόλο έχουν Παμπαίδες. Σημαντικές κινήσεις που γεμίζουν με εμπειρίες τους μικρούς αθλητές που σίγουρα θα τους βοηθήσουν πάρα πολύ στην περαιτέρω εξέλιξη τους. Το μεγαλύτερο όμως "άνοιγμα" γίνεται στην Αναγέννηση αφού 3 αθλητές της ομάδας των Παίδων, οι Μαραγκάκης Ανδρέας, Χανιαλάκης Θεόφιλος (φωτό) και Σεμπεκόπούλος Βασίλης, αγωνίζονται εκτός των Παίδων στην Εφηβική ομάδα (βασικοί) και στην Ανδρική. Μάλιστα τώρα που τελείωσαν και οι υποχρεώσεις τους στο Πρωτάθλημα Εφήβων ο Μανόλης Μαραγκάκης θα τους δώσει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην Ανδρική ομάδα. Βραβείο λοιπόν σε όλους τους προπονητής των ανδρικών ομάδων της Κρήτης και διπλό βραβείο στον Μανόλη Μαραγκάκη.

Οι εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ στην Κρήτη είναι σημαντικές και αυτό μπορεί να το δει κανείς εύκολα παρακολουθώντας αγώνες στα Πρωταθλήματα των Παμπαίδων και Παίδων , όπου η ποιότητα στο αγωνιστικό επίπεδο (και όχι μόνο) των περισσοτέρων ομάδων έχει ανέβει πάρα πολύ και όπως λένε παράγοντες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, τα φετινά Πρωταθλήματα στις υποδομές είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Και είναι ευνόητο ότι ξεκινώντας από αυτά τα επίπεδα και εφόσον βέβαια συνεχιστεί αυτή η άνθηση και προσπάθεια, τα επόμενα χρόνια το μπάσκετ στην Κρήτη θα ανέβει σημαντικά. Υπάρχουν όμως δυστυχώς και κάποιοι που "δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους", εγκλωβισμένοι σε μικροσυμφέροντα συλλογικά και σε μικροπαραγοντισμούς. Βατόμουρο λοιπόν σε αυτούς τους ευτυχώς πλέον πολύ λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: