Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Σχόλια ... Προεδρικά.


***** Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα και καλό μήνα ! Χρόνια πολλά στον Ανδρέα Αναγνώστου, στον Ανδρέα Καραπιδάκη, στον Ανδρέα Μαγκανά, στον Ανδρέα Παναγιωτάκη και στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Χθες Κυριακή είχαμε 1.500 "επισκέψεις" στις σελίδες του blog - site με σχεδόν 1.000 διαφορετικούς "φίλους - επισκέπτες". Σας ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους φίλους μας από το εξωτερικό που αν και μακριά μας τους αισθανόμαστε πολύ κοντά μας.

***** Τρεις νίκες και τρεις ήττες των ομάδων της Κρήτης στις Εθνικές κατηγορίες. Ο ΟΦΗ (Β’ Εθνική) συνέτριψε στο Κιλκίς την Γουμέννισα με 59-90 και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας, η Ιεράπετρα (Γ’ Εθνική) συνεχίζοντας τις πολύ καλές τελευταίες εμφανίσεις της κέρδισε στην έδρα της και την Λειβαδιά με 78-68 και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με το Ψυχικό και την Κηφισιά και ο ΟΑ Χανίων κέρδισε την ΑΕ ΠΑΠ (Α2 Γυναικών) με 69-65 και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με άλλες 3 ομάδες.

***** Ο ΑΓΟΡ (Α2 Ανδρών) υπέστη την δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενη και μέσα στην ίδια εβδομάδα, αφού έχασε την Τετάρτη στην Αθήνα από το Περιστέρι στην εξ αναβολής δεύτερη αγωνιστική. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού έχασε στην Δράμα από τον ΚΑΟΔ με 87-85 στην παράταση, με σκορ 74-74 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Το Δειλινό (Γ’ Εθνική) στο Λίντο έπαιξε πολύ καλά στα πρώτα 30’ του παιχνιδιού, περνώντας μπροστά στο σκορ πολλές φορές στην χρονική αυτή διάρκεια. Στο τελευταίο όμως δεκάλεπτο έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αφού το άγχος της νίκης και η κούραση κατέβαλε του παίκτες, με αποτέλεσμα η πολύ καλή Κηφισιά να πάρει τελικά μια πολύτιμη νίκη με 66-78. Το Αρκάδι (Α2 Γυναικών) για μια ακόμα φορά προσπάθησε και έπαιξε καλά, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει την όγδοη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια από το Σπόρτιγκ στην Αθήνα με 73-67.

*****
"Υπήρχε διάθεση για την νίκη αλλά μας έλειπε το καθαρό μυαλό, κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό", δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ ο Φώτης Τακιανός και συνέχισε "τώρα χρειάζεται να ηρεμίσουμε αφού η ομάδα έδωσε τρία παιχνίδια μέσα σε 7 ημέρες και επικεντρωθούμε στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή". Ο προπονητής του ΚΑΟΔ Νίκος Γρηγοριάδης δήλωσε ότι "κέρδισε αυτός που είχε περισσότερη ψυχραιμία και κατέθεσε περισσότερη ψυχή στο παιχνίδι". Πάντως το παιχνίδι παιζόταν πόντο – πόντο και μάλιστα 2’ και 40” πριν το τέλος της παράτασης ο ΑΓΟΡ ήταν μπροστά με 4 πόντους, ενώ 17” πριν το τέλος το σκορ ήταν 85-85, δυο βολές όμως 4” πριν το τέλος έδωσαν το προβάδισμα με 87-85 στην γηπεδούχο ομάδα και στον ελάχιστο χρόνο που υπολειπόταν το τρίποντο του Μπεχλιβάνη δεν βρήκε τον στόχο του.

***** "Πιστοποιήσαμε την καλή κατάσταση που βρισκόμαστε δείχνοντας ότι η εμφάνιση μας με τον Αρχέλαο – Πιερικό μόνο τυχαία δεν ήταν. Έμεινα ικανοποιημένος με τους παίκτες μου που δείχνουν ότι τους ταιριάζει ο πρωταθλητισμός", δήλωσε μετά το παιχνίδι με την Γουμέννισα ο Στέφανος Δέδας και συνέχισε "πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο στις προπονήσεις γιατί μέσα από αυτές έρχονται τα καλά αποτελέσματα". Οι 41 πάντως πόντοι διαφορά (59-90) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κριτικής του αγώνα, στον οποίο οι πάικτες του ΟΦΗ σημείωσαν 14 τρίποντα, με … τεσσάρες των Μπαρλά (14/4) και Τσακιρίδη (24/4). Στους θεατές του αγώνα εκτός των … 3 φιλάθλων του ΟΦΗ (φοιτητές από Θεσσαλονίκη) και συγγενείς του Στέφανου Δέδα, αφού η Γουμέννισα είναι 20’ από το μέρος καταγωγής του προπονητή του ΟΦΗ.

***** "Οι παίκτες μου είχαν τρομερή συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο, στην αρχή του οποίου καθαρίσαμε και το παιχνίδι. Από την στιγμή που διαβάσαμε το παιχνίδι του αντιπάλου μας παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Η δουλεία που κάνουμε στις προπονήσεις αρχίζει να βγαίνει σιγά – σιγά", δήλωσε μετά το παιχνίδι με την Λειβαδιά ο Γιώργος Μακράκης, ενώ ο προπονητής της Λειβαδιάς Γιάννης Τσαουσης δήλωσε ότι "κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας, ενώ η Ιεράπετρα είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα και είναι σίγουρα καλύτερη από την Ελευσίνα και το Ψυχικό, ενώ είναι μια πλήρης ομάδα και έχει πολύ καλό υλικό".

***** "Η ομάδα μου δεν μπόρεσε να κρατήσει την συγκέντρωση της στο παιχνίδι για 40’ και αυτό μας κόστισε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Έχει την δυνατότητα να παίζει καλά κατά διαστήματα , όμως η έλλειψη εμπειρίας δεν την αφήνει να παραμείνει συγκεντρωμένη σε όλο το παιχνίδι", δήλωσε μετά το παιχνίδι του Δειλινού με την Κηφισιά ο Σάββας Κατσούνης. Ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι αν στην Γ’ Εθνική δεν έχει πρωταγωνιστικούς στόχους κινδυνεύεις να υποβιβαστείς. Εμείς φτιάξαμε μια ομάδα που δεν έχει τους καλύτερους παίκτες, ούτε παίζει το καλύτερο μπάσκετ, αλλά έχει πολύ καλή χημεία και μεγάλη όρεξη για δουλειά".

***** "Είμαι πολύ προβληματισμένος με την εικόνα με την ομάδας μου γιατί ακολουθούν τα δύο ντέρμπι με Εργοτέλη και Χερρονάσιο και δεν είμαι τόσο δυσαρεστημένος όσο αφορά το γενικότερο αγωνιστικό κομμάτι αλλά με την διάθεση των παικτών. Πιθανόν να μας έχει κάνει κακό η διακοπή και το γεγονός ότι ήμαστε αήττητη, αλλά πάντως πρέπει να συνέλθουμε σύντομα αφού δεν είναι εικόνα αυτή ομάδας που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα όταν ούτε στο αμυντικό κομμάτι αλλά ούτε και στο επιθετικό είμαστε συγκεντρωμένοι και η συγκέντρωση είναι το σημαντικότερο πράγμα στο μπάσκετ", δήλωσε μετά το παιχνίδι του Ηράκλειο με τον Κύδωνα ο Μανόλης Δημητριάδης.

***** H ομάδα πάντως του Ηρακλείου συγκεντρώνει φέτος πολύ ωραίες παρουσίες στο γήπεδο, όπως η κοπέλα της φωτογραφίας που παρακολούθησε το Σάββατο στο Λίντο το παιχνίδι με τον Κύδωνα . Τώρα είναι ... υπεύθυνος για αυτό ο Μανόλης Δημητριάδης, ο Βασίλης Ράλλης, κάποιοι παίκτες της ομάδας ή κάποιοι παράγοντες της ; Ελπίζουμε πάντως να μην γίνονται ... εσωτερικές μάχες σε αυτό το επίπεδο και να μην είναι και αυτός ο λόγος της ... έλλειψης συγκέντρωσης που αναφέρει ο Μανόλης Δημητριάδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: