Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Το ... ιστορικό Κουίζ : ο Νίκος Τούλης με την ΑΕΚ το 1977 στο "Τένις" !

Το ... ιστορικό Κουίζ

Χθες είχαμε αναφέρει :

"Και μια και αναφερόμαστε στο Κρητικό Μπάσκετ , ένα κουίζ που έχει σχέση με την ιστορία του : ποιός απεικονίζεται στην γιγαντο-φωτογραφία, που έχει τοποθετηθεί και ποιός είχε την σχετική ιδεά ;"

Στο σημερινό λοιπόν φύλλο της εφημερίδας "Πατρίς", η οποία διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα αρχεία, ο πολύ καλός και αγαπητός φίλος μας Αντώνης Παπουτσάκηςπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος της εφημερίδας και ειδικός στο μπάσκετ) αναφέρει τα παρακάτω :

"Η ανακαίνιση του κυλικείου αλλά και αιθουσών του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο” στην Δουκός Μποφώρ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Μάλιστα υλοποιείται η ιδέα και τοποθετούνται ιστορικές φωτογραφίες αθλητών του ομίλου στα διάφορα τμήματα του, δείχνοντας έτσι και την ιστορία του Ομίλου. Φυσικά μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση όλα θα είναι διαφορετικά και μπράβο στην διοίκηση Λουκαδάκη αλλά και στους εκτός διοίκησης συνεργάτες του.
Η φωτογραφία που σήμερα παρουσιάζουμε είναι ήδη σε μια αίθουσα του συλλόγου και απεικονίζεται ο Νίκος Τούλης σε ένα άψογο λέι απ σε αγώνα του Σεπτεμβρίου 1977 από το τουρνουά των “Ηράκλειο”, Εργοτέλη και ΑΕΚ στο “Τένις”. Την ΑΕΚ είχε καλέσει τότε ο Σ.Φ. ΑΕΚ Ηρακλείου (Μιχάλης Δασκαλάκης)".

Εμείς να αναφέρουμε εδώ ότι με την ΑΕΚ αγωνίσθηκαν τότε οι Τρόντζος - Βαφόπουλος - Γκέκος - Μεσιάδης - Μπουγατσιώτης και στο "Ηράκλειο" οι Νίκος Τούλης - Γιάννης Χαρωνίτης - Γιώργος Βασιλάκης - Κοσμάς Βιγλάκης - Αλέκος Κοντοβουνίσιος.

Σήμερα παραθέτουμε και πρόσφατη φωτογραφία (από τον αγώνα Παίδων Ηράκλειο - Εργοτέλης 10-10-09) του Νίκου Τούλη με τον Γιώργο Μακράκη (μαζί ήταν και το 1995 -96 στην ... Μικτή Κρήτης Αγοριών της ΕΚΑΣΚ όπου κατέλαβαν στα Χανιά την τρίτη θέση στο αντίστοιχο τότε Final Six των Ενώσεων). Τριανταδύο (32) χρόνια λοιπόν χωρίζουν αγαπητέ φίλε Νίκο τις δύο φωτογραφίες !

Τέλος να αναφέρουμε ότι αρκετοί φίλοι δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τον Νίκο τούλη στην φωτογραφία του 1977, ενώ ο φίλος μας και μέλος της Επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη Σταύρος Μεσσαριτάκης αναφέρει σε e-mail του ότι το παιχνίδι Εργοτέλης - ΑΕΚ ήταν ο πρώτος αγώνας που παρακολούθησε στην ζωή του !

Δεν υπάρχουν σχόλια: