Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης : Ανακοίνωση Καταπέλτης για τον αγώνα Εφήβων Δειλινά - Αναγέννηση ! ... οι επιστολές φίλων των Δειλινών !


"Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δε θα διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου μας αγώνα οποιουδήποτε τμήματος της ομάδας του Δειλινού για το προσεχές Σαββατοκύριακο"


Πριν λίγο ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφάιρισης Κρήτης έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας) :

"Με την εν λόγω ανακοίνωση θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το φίλαθλο κοινό για κάποια δυσάρεστα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον αγώνα εφήβων μεταξύ των ομάδων Δειλινά – Αναγέννηση.
Όπως πληροφορηθήκαμε απ’ τις υποβληθείσες εκθέσεις, αλλά και τις κατ’ ιδίαν αναφορές των διαιτητών του συγκεκριμένου παιχνιδιού ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, μετά το τέλος του αγώνα δύο γονείς παικτών της ομάδας του Δειλινού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκαν στο τραπέζι της γραμματείας όπου βρίσκονταν οι διαιτητές, τους έβρισαν χυδαία, ο ένας απ’ αυτούς έσπρωξε τον ένα διαιτητή κι ο άλλος χτύπησε τον άλλο στο πρόσωπο.
Δεν θα σταθούμε στο αν η διαιτησία ήταν καλή ή κακή, ούτε και στις έντονες αντιδράσεις του προπονητή της γηπεδούχου ο οποίος αν και γνώριζε ότι είχε άδικο (άλλωστε γι’ αυτό τον διαβεβαίωσε κι ο ίδιος ο παίκτης του), διαμαρτυρήθηκε έντονα στον α’ διαιτητή (αντί στον παίκτη της ομάδας του που υπέπεσε σε φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο) «ανάβοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα αίματα» στην κερκίδα. Δεν θα σταθούμε ούτε και στην παθητική στάση των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι παρ’ ότι είδαν φιλάθλους του σωματείου τους να βρίζουν και να κατεβαίνουν με απειλητικές διαθέσεις απ’ την κερκίδα, επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν παραμένοντας μακριά απ’ το σημείο των επεισοδίων.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και το λειτούργημα που επιλέξαμε δημιουργεί περισσότερους εχθρούς απ’ ότι φίλους. Δεχόμαστε επίσης ότι, μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να βρεθούν κάποιοι που ενδεχομένως να διαμαρτυρηθούν αδικαιολόγητα ή και να μας βρίσουν. Αυτό όμως που δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση, είναι η βιαιοπραγία (ή ακόμη και η απόπειρα της) και η χειροδικία εις βάρος των διαιτητών-μελών μας. Κανένα παράπονο από παράγοντα, κανένα αίσθημα αδικίας από παίκτη και κανένα σφάλμα από διαιτητή δε δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ. Φανταστείτε δηλαδή να είχαν κάνει λάθος οι διαιτητές ή να ήταν νέοι που δε διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις. Τι θα έπρεπε να γίνει, να τους πυροβολήσουν?
Ο Σύνδεσμος μας είναι αποφασισμένος να συμβάλει στην πάταξη των κρουσμάτων βίας που παρουσιάζονται κατά καιρούς στα γήπεδα της Κρήτης, προστατεύοντας έτσι τα μέλη του απ’ την ανοησία, αλλά και την ατιμωρησία κάποιων. Εφόσον η Ένωση έχει κατά καιρούς επιδείξει την ελαστικότητα της, απαλλάσσοντας υπαίτιους για «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει εις βάρος διαιτητών, θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προστατευθούμε εξ ιδίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΚΑΚ αποφάσισε λοιπόν ομόφωνα όπως:

..... Συλλέξει όλο το υλικό του παιχνιδιού (φύλλο αγώνα, εκθέσεις διαιτητών, βίντεο αγώνα) το οποίο θα διοχετεύσει στην εισαγγελία Ηρακλείου για τις περαιτέρω ενέργειες της. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του σχετικού νόμου περί βίας σε αθλητικούς χώρους ασκείται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη.
..... Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δε θα διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου μας αγώνα οποιουδήποτε τμήματος της ομάδας του Δειλινού για το προσεχές Σαββατοκύριακο, υλοποιώντας έτσι παλαιότερη προειδοποίηση μας που είχε κοινοποιηθεί στην ΕΚΑΣΚ και σε όλα τα σωματεία της δύναμης της το Μάρτιο του 2005 όπου είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχα επεισόδια εις βάρος διαιτητών μας.
..... Ενημερώσει όλα τα σωματεία της Κρήτης πως, σε περίπτωση που σημειωθούν ξανά αντίστοιχα κρούσματα βίας σε βάρος μελών του ΣΥΔΚΑΚ, δεν θα διευθύνει ξανά διαιτητής του Συνδέσμου μας αγώνα που συμμετέχει οποιοδήποτε τμήμα του σωματείου, του οποίου οι παράγοντες ή φίλαθλοι δημιούργησαν τα επεισόδια.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε τα παραπάνω αυστηρά μέτρα για να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών-μελών μας, αλλά και την ποιότητα του αθλήματος που τόσο πιστά υπηρετούμε".

Οι Επιστολές Φίλων των Δειλινών

Όπως έχουμε αναφέρει, λάβαμε δύο επιστολές φίλων των Δειλινών τις οποίες και παραθέτουμε (όπως μας στάλθηκαν με την δική τους σύνταξη, ενώ η υπογράμμιση είναι δική μας)

1...α σεβαστούν το κόπο και την προσπάθεια αυτών των παιδιών"

"Αγαπητέ πρόεδρε
Σεβόμενος το έργο που επιτελείται μέσω της ιστοσελίδας την οποία παρουσιάζεται γύρω από το χώρο του μπάσκετ, παίρνω το θάρρος να αναφερθώ σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα στη συνάντηση για το πρωτάθλημα εφήβων μεταξύ των ομάδων Δειλινό-Αναγέννηση 11/10/2009 στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο.
Τυγχάνει να είμαι ένας εκ των δύο «χούλιγκαν» όπως προσπάθησε να μας παρουσιάσει ο Διαιτητής του αγώνα , στην πραγματικότητα πατέρας ενός αγωνιζόμενου στην ομάδα του Δειλινού, οι οποίοι διαμαρτυρηθήκαμε μετά τη λήξη του αγώνα στον παραπάνω Διαιτητή για τον λανθασμένο καταλογισμό φάουλ σε βάρος της ομάδας μας 3 δέκατα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 49-49 και η ομάδα μας βρισκόταν στην επίθεση (ουσιαστικά σε νεκρό χρόνο). Τιμωρία η οποία έκρινε τον αγώνα 49-50 με την ελεύθερη βολή την οποία εκτέλεσε η ομάδα της Αναγέννησης. Δεν συνηθίζω να διαμαρτύρομαι στους διαιτητές γιατί απλά θεωρώ ότι στα πλαίσια του παιγνιδιού είναι λογικό να γίνονται κάποια λάθη τα οποία προφανώς δεν οφείλονται σε σκοπιμότητες αλλά σε κάποιες κακές στιγμές των διαιτητών. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω προβληματισθεί πολύ με την απόφαση του διαιτητή. Με το σφύριγμα του αυτό έδειξε ότι ήταν εκτός κλίματος του αγώνα. Αυτό όμως το οποίο θα ήθελα είναι να προβληματισθεί ο συγκεκριμένος Διαιτητής και όλοι αν θέλετε οι Διαιτητές οι οποίοι σφυρίζουν τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών και να σεβαστούν το κόπο και την προσπάθεια αυτών των παιδιών που πραγματικά αφιερώνουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει , αφού οι υποχρεώσεις στο σχολείο και φροντιστήρια είναι πολλές, στο άθλημα του μπάσκετ το οποίο αγαπούν υπερβολικά. Ας μην αδικούν λοιπόν τα παιδιά αυτά και ακόμα αν θέλετε ας μην αδικούν τους ίδιους τους τους εαυτούς. Μιά ματιά στα πρόσωπα των παιδιών αυτών μετά τη λήξη του αγώνα ίσως τους έπειθε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία".

2 .... ¨ήθελαν να τελείωσει ο αγώνας και να μην πάνε παράταση, γιατί έπαιζαν και σε άλλο αγώνα και είχαν καθυστερήσει μια ώρα"

"αγαπητε πρόεδρε, θελω να αναφερθω στα γεγονοτα του αγωνα μεταξυ του δειλινου και της αναγεννησης στο εφηβικο πρωταθλημα γιατι ειμουν παρον εκει. θελω να σας πω οτι πραγματι δυο φιλαθλοι του δειλινου μετα το τελος του αγωνα πηγαν προς τους διαιτητες για να τους πουν για το εγκλημα που ειχαν κανει πριν απο λιγο που στα 2 δευτερολεπτα πριν το τελος του αγωνα σφυριξαν ανυπαρκτο φαουλ και οταν το σκορ ειταν 49-49 με δικαιωμα 2 βολων στην ομαδα της αναγεννησης . οι ανθρωποι αυτοι σε καμια περιπτωση δεν κτυπησαν και δεν απωθησαν το διαιτητη οπως αναφερεται . δυστυχως οι ιδιοι αυτοι οι διαιτητες δεν σεβαστηκαν τα παιδια που αγωνιζονται που και ειδη ειχαναφηνουν τα μαθηματα τους και αγαπανε το μπασκετ , απλα να σας πω εγω γιατι το εκαναν το εκαναν λοιπον για να τελειωση ο αγωνας να μην πανε στην παραταση γιατι επαιζαν και τον αλλο αγωνα μετα και ειδη ειχε καθυστερηση για 1 ωρα και ετσι αποφασισαν να τελειωσουν τον αγωνα ετσι οπως το ηθελαν αυτοι. ΑΥΤΗ ειναι η πραγματικοτητα κυριε και δυστυχως λυπαμαι για το επιπεδο αυτων των διαιτητων και τα ψεματα που λενε οτι τους χτυπησαν πραγματικα λυπαμαι.
ΥΓ : βλεπω την ιστιοσελιδα εδω και δυο χρονια εχω δει φωτογραφιες απο αλες της ομαδες εφηβων παιδων και παμπαιδων την ομαδα που δεν εχω δει ποτα καμια φωτογραφια ειναι οι ακαδημιες του δειλινου και θελω να μου απαντησετε αν αυτο ειναι εντελως τυχαιο ευχαριστω"

3..... "κύριοι υπεύθυνοι του συνδέσμου διαιτητών εξαντλήστε λίγο και την ευαισθησία σας προς αυτή τη κατεύθυνση..

"Τελικά αυτοί οι διαιτητές είναι πολύ ευαίσθητοι σε ότι αφορά τις δήθεν ενέργειες εναντίον τους και πολύ λίγοι σε ότι αφορά το σεβασμό τον οποίο πρέπει να έχουν απέναντι στις προσπάθειες παιδιών και εφήβων που ξεκινούν τη προσπάθειά τους στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ..και ξεκινάω από το πρώτο..Απαιτώ σα γονιός αθλητή της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Δειλινού γραπτή ιατροδικαστική εξέταση από κρατικό νοσοκομέιο από τον διαιτητή που ισχυρίζεται ότι εδάρη στο πρόσωπο..τότε και μόνο τότε να βγάζουν τις δήθεν μεγαλόγδουπες αποφάσεις εις βάρος σωματείων και αθλητών..λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά αυτά είναι τζάμπα μαγκιές εκεί που μας παίρνει..και περνάω στο δεύτερο σκέλος..που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι στη περυσινή σεζόν και πως σεβάστηκαν τους αθλητές σε δύο περιπτώσεις..Η πρώτη στο Αρκαλοχώρι στον αγώνα της περσινής ομάδας μπάσκετ παίδων του Δειλινού εναντίον της Αναγέννησης όταν ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ο κύριος Μαχαιριανάκης αναγκάστηκε από θεατής να μπει στο δεύτερο ημίχρονο να διαιτητεύσει το παιχνίδι διότι ο μοναδικός διαιτητής που υπήρχε δεν ήξερε που σφύριζε και τι σφύριζε;Και αν θυμάμαι καλά μπήκε να διαιτητεύσει με μπαταρισμένο χέρι..Που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι όταν στον αγώνα πάλι της περσινής περιόδου μεταξύ ΑΟΑΝ-Δειλινού πρωταθλήματος παίδων έκριναν το αποτέλεσμα στο τέλος της παράτασης εις βάρος του Δειλινού που αντί εμφανές αμυντικό φάουλ που συνεπαγόταν δύο βολές έδωσαν επιθετικό;μήπως επηρεάστηκαν από τη φωτιά που άναψαν οι "φίλαθλοι" μέσα στο βαρέλι που υπήρχε μέσα στο γήπεδο και που οι διαιτητές που σέβονται το κόπο των παιδιών όχι μόνο δεν διέκοψαν το παιχνίδι ως όφειλαν αλλά από τον υπερβολικό σεβασμό προς τα παιδιά τα άφησαν να αγωνίζονται στο ντουμάνι;τιμωρήθηκε κανείς και δεν το θυμάμαι;;Καιτέλος κάποιοι κάνουν ότι ξεχνάνε το καινούργιο κανονισμό να μη δίνεται φάουλ στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του αγώνα όταν το σκόρ ισόπαλο ή οριακό στη περίπτωση που δεν απειλείται κάποια από τις δύο ομάδες άμεσα να δεχτεί καλάθι..το συγκεκριμένο φάουλ έγινε 3 δέκατα πριν τη κόρνα στην απέναντι ρακέτα από εκεί που έβαζε καλάθι η Αναγέννηση..Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό έγινε επειδή ο συγκεκριμένος διαιτητής(ή και οι δύο)ήθελε να αποφύγει τη παράταση επειδή είχε να διευθύνει το επόμενο παιχνίδι..Γι αυτό κύριοι υπεύθυνοι του συνδέσμου διαιτητών εξαντλήστε λίγο και την ευαισθησία σας προς αυτή τη κατεύθυνση.."

4..... "τα οσα ανεφερεται στην ανακοινωση ΚΑΤΑΠΕΛΤΗς των διαιτητων ειναι εντελως αναληθη και ψεματα"

"διαβασα με μεγαλη προσοχη την ανακοινωση καταπελτης οπως γραφεται του συνδεσμου διαιτητων και θελω να επισημανω τα εξης¨οι διαιτητες του συγκεκριμενου αγωνα ουτε κτυπηθηκαν ουτε απωθηθηκαν απο τους 2 φιλαθλους που κακως μπηκαν στον αγωνιστικο χωρο και οχι μονο αυτο αλλα αμεσως ετρεξε ο προεδρος της ομαδας κυριος αναγνωστου ανδρεας μαζι με τον προπονητη της ομαδας και εβγαλαν τους δυο κυριους εξω απο τον αγωνιστικο χωρο αρα τα οσα ανεφερεται στην ανακοινωση ΚΑΤΑΠΕΛΤΗς των διαιτητων ειναι εντελως αναληθη και ψεματα. Κυριοι οι δυο αυτοι διαιτητες σας ειπαν ψεμματα προφανος για να καλυφθουν οι ιδιοι . Τελος πολυ καλα κανατε και θα στειλετε τα στοιχεια στον εισαγγελεα γιατι εκει θα φανει πραγματικα ποσο ψεματα λενε τα δυο μελη σας οπως ςπισης απαραδεκτο ειναι να μην σφυριξετε και ολα τα ματς του δειλινου το σαββατοκυριακο δεν σας φταινε τα παιδακια κυριοι . ευχαριστω"

5..... "To άθλημα είναι μάθημα ζωής"

"Αγαπητέ mrproedre, είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας, και το κάνω από αγανάκτηση.Δεν επιθυμώ αυτή τη στιγμή να αναφερθώ στον τρόπο που παρουσιάζονται τα δρώμενα στο χώρο του basket στην Κρήτη(θα το κάνω άλλη στιγμή)μέσα από την ιστοσελίδα σας, επιβραβεύω όμως έμμεσα την ύπαρξή της με την συμμετοχή μου.Ο λόγος που γράφω είναι η απόφαση της επιτροπής διαιτητών που ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα. Η απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή ως απόφαση της κεντρικής επιτροπής, είναι όμως και ορθή; Οι διαιτητές που η επιτροπή ορίζει αξιολογούνται από κάποιον ή απλά ορίζονται για να ΄΄διεκπαιρεώσουν΄΄(΄΄ξεπετάξουν΄΄στην καθομιλουμένη)τους αγώνες τους;
Είμαι πατέρας τριών(3) παιδιών που ασχολούνται με το basket. Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλούς αγώνες, ως εκ τούτου, και δυστυχώς ΠΑΝΤΑ μετά από κάθε αγώνα θλίβομαι και υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην παρακολουθήσω ξανά αγώνα με τέτοιες συνθήκες.Κάποιες φορές δοκίμασα να μιλήσω με τους διαιτητές κάνοντας προσπάθεια να καταλάβω πώς αντιλαμβάνονται το παιχνίδι και με μεγάλη απογοήτευση κατάλαβα ότι στερούνται τον κοινό νου,την κοινή λογική, και οπωσδήποτε απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε παιδαγωγική κατάρτιση.
Έχει συμβεί σε αγώνα να σφυρίζει διαιτητής της Α2 κατηγορίας, μόνος χωρίς την ύπαρξη δεύτερου, και επειδή η προτίμησή του στην ομάδα της ιδιαίτερης καταγωγής του ήταν εμφανής ,αναγκάστηκε να σφυρίξει και ο θεατής μέχρι εκείνη την στιγμή κ.Μαχαιριανάκης για να ισορροπήσει τον αγώνα.Σε άλλον αγώνα ο ίδιος διαιτητής με τις ίδιες ομάδες, εξήγησε στην κερκίδα της αντίπαλης ομάδας στην οποία βρικόταν παλαιό και καταξιωμένο στελέχος της διαιτησίας,ότι σφυρίζει όπως του αρέσει γιατί αυτός έχει τη σφυρίχτρα. Σταματώ την αναφορά μου στα όσα συμβαίνουν σε κάθε αγώνα θέλοντας να θεωρήσω ότι όντως όλοι έχομε δικαίωμα στο λάθος, αρκεί να μην γίνεται από άγνοια και έλλειψη δεξιοτήτων.Η έλλειψη παιδαγωγικής κατάρτισης(δηλ. στοιχειωδών αρχών συμπεριφοράς, ώστε το παιδί να καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση, η τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού από τους διαιτητές κάτι που τα παιδιά πασχίζουν να αφομοιώσουν από πολύ νωρίς,η διάθεση προσφοράς στο άθλημα και όχι ο ΄΄ίλιγγος της εξουσίας΄΄ )και η κακή διαχείρηση του δυναμικού της επιτροπής διαιτησίας είναι σημαντικές παράμετροι που μειώνουν τις πιθανότητες για παρεκτροπή.Ας αναλογισθεί με ειλικρίνεια η επιτροπή και οι διαιτητές,πώς θα μπορέσει ένας γονέας όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι, να δικαιολογήσει στο παιδί του ,το φάουλ που δόθηκε σε παίκτη που δεν ήταν στη φάση,γιατί σφυρίζονται οι παραβάσεις συνήθως υπέρ των γνωστών ομάδων, γιατί ενώ λέω στον διαιτητή ότι με χτυπάει με γροθιές και αγκωνιές ο αντίπαλος, δεν κάνει τον κόπο έστω μία φορά να το επιβεβαιώσει;
Το άθλημα θεωρώ ότι είναι μάθημα ζωής.Μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να δημιουργήσομε προσωπικότητες ακέραιες και με αρχές στη ζωή τους, όχι αυτές όμως που διέπουν τη δική μας μίζερη και θλιβερή πραγματικότητα.Τα παιδιά κατά βάθος γνωρίζουν και αναγνωρίζουν.Επιβραβεύουν έτσι του ελάχιστους τιμητές του αθλήματος και χαίρονται να τους σφυρίζουν στους αγώνες.
Για μία ακόμη φορά καλώ τους διαιτητές, τον καθένα χωριστά και όλους μαζί να κάνουν την αυτοκριτιτκή τους και να κοιτάξουν τα παιδιά και τους γονείς στα μάτια.Καυτηριάζω την πράξη των συναγωνιστών γονέων (ότι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, διότι δεν υπήρξε άλλη μορφή βίας)κατανοώντας όμως πλήρως την αγανάκτησή τους και το πνίξιμο για το δίκιο τους γιατί το έχω βιώσει κι εγώ".

6..... να βρείτε την δύναμη και να κάνετε την αυτοκριτική σας

"Αγαπητέ Πρόεδρε,
Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση του ΣΥΔΚΑΚ για τα γεγονότα μετά τον αγώνα εφήβων Δειλινό-Αναγέννηση άρχισα να προβληματίζομε για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο του μπάσκετ. Από τη μία έχουμε όλους τους κακούς( ΕΚΑΣΚ, Σωματεία, παράγοντες ομάδων, προπονητές, γονείς) που φταίνε για όλα τα οποία συμβαίνουν στο χώρο και από την άλλη τους καλούς( Διαιτητές) που μάχονται για το καλό ασκώντας το λειτούργημα που έχουν επιλέξει.
Είναι κακοί:
Η Ένωση που έχει κατά καιρούς επιδείξει την ελαστικότητα της, απαλλάσσοντας υπαίτιους για «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει εις βάρος διαιτητών.
Οι παράγοντες οι οποίοι με την παθητική στάση τους, παρ’ ότι είδαν φιλάθλους του σωματείου τους να βρίζουν και να κατεβαίνουν με απειλητικές διαθέσεις απ’ την κερκίδα, επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν παραμένοντας μακριά απ’ το σημείο των επεισοδίων.
Ο προπονητής ο οποίος αν και γνώριζε ότι είχε άδικο , διαμαρτυρήθηκε έντονα στον α’ διαιτητή ανάβοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα αίματα» στην κερκίδα.
Οι γονείς , οι οποίοι σαν να τους τσίμπησε κάτι, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκαν στο τραπέζι της γραμματείας όπου βρίσκονταν οι διαιτητές, τους έβρισαν χυδαία, ο ένας απ’ αυτούς έσπρωξε τον ένα διαιτητή κι ο άλλος χτύπησε τον άλλο στο πρόσωπο.
Όλα τα παραπάνω κύριοι θα πρέπει όταν τα καταγγέλλει κάποιος , πολύ δε περισσότερο εσείς σαν Σύνδεσμος, να τα έχει διασταυρώσει .
Δεν γνωρίζω την σκοπιμότητα αυτής της ανακοίνωσης κύριοι, αλλά σας πληροφορώ ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ακριβές. Εκτός του γεγονότος που πράγματι συνέβη με τη είσοδο των γονέων στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα και την έντονη διαμαρτυρία τους προς τους διαιτητές, όλα τα άλλα είναι αναληθή. Δεν υπήρξε κτύπημα στον Διαιτητή του αγώνα, και ο παράγων της ομάδας κ. Αναγνώστου μαζί με τον προπονητή, μόλις αντελήφθησαν την είσοδο των γονέων φρόντισαν αμέσως να τους απομακρύνουν από τον αγωνιστικό χώρο.
Σαφώς και πρέπει να προστατεύετε τα μέλη σας και την ποιότητα του αθλήματος που τόσο πιστά υπηρετείτε, όπως εσείς αναφέρετε, αλλά να είστε σίγουροι κύριοι ότι αυτό δεν το πράττετε τιμωρώντας μικρά παιδιά με την αυθαίρετη αποχή σας από τους αγώνες της ομάδας μας. Αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο. Παίζετε με τις ψυχές των μικρών παιδιών. Αν με αυτή τη στάση σας θεωρείτε ότι επιτελείτε έργο είστε μακράν νυχτωμένοι.
Εν κατακλείδι θα ήθελα κάποια στιγμή να βρείτε την δύναμη και να κάνετε την αυτοκριτική σας".

2 σχόλια:

γιώργος στρατάκης είπε...

Τελικά αυτοί οι διαιτητές είναι πολύ ευαίσθητοι σε ότι αφορά τις δήθεν ενέργειες εναντίον τους και πολύ λίγοι σε ότι αφορά το σεβασμό τον οποίο πρέπει να έχουν απέναντι στις προσπάθειες παιδιών και εφήβων που ξεκινούν τη προσπάθειά τους στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ..και ξεκινάω από το πρώτο..Απαιτώ σα γονιός αθλητή της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Δειλινού γραπτή ιατροδικαστική εξέταση από κρατικό νοσοκομέιο από τον διαιτητή που ισχυρίζεται ότι εδάρη στο πρόσωπο..τότε και μόνο τότε να βγάζουν τις δήθεν μεγαλόγδουπες αποφάσεις εις βάρος σωματείων και αθλητών..λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά αυτά είναι τζάμπα μαγκιές εκεί που μας παίρνει..και περνάω στο δεύτερο σκέλος..που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι στη περυσινή σεζόν και πως σεβάστηκαν τους αθλητές σε δύο περιπτώσεις..Η πρώτη στο Αρκαλοχώρι στον αγώνα της περσινής ομάδας μπάσκετ παίδων του Δειλινού εναντίον της Αναγέννησης όταν ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ο κύριος Μαχαιριανάκης αναγκάστηκε από θεατής να μπει στο δεύτερο ημίχρονο να διαιτητεύσει το παιχνίδι διότι ο μοναδικός διαιτητής που υπήρχε δεν ήξερε που σφύριζε και τι σφύριζε;Και αν θυμάμαι καλά μπήκε να διαιτητεύσει με μπαταρισμένο χέρι..Που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι όταν στον αγώνα πάλι της περσινής περιόδου μεταξύ ΑΟΑΝ-Δειλινού πρωταθλήματος παίδων έκριναν το αποτέλεσμα στο τέλος της παράτασης εις βάρος του Δειλινού που αντί εμφανές αμυντικό φάουλ που συνεπαγόταν δύο βολές έδωσαν επιθετικό;μήπως επηρεάστηκαν από τη φωτιά που άναψαν οι "φίλαθλοι" μέσα στο βαρέλι που υπήρχε μέσα στο γήπεδο και που οι διαιτητές που σέβονται το κόπο των παιδιών όχι μόνο δεν διέκοψαν το παιχνίδι ως όφειλαν αλλά από τον υπερβολικό σεβασμό προς τα παιδιά τα άφησαν να αγωνίζονται στο ντουμάνι;τιμωρήθηκε κανείς και δεν το θυμάμαι;;Καιτέλος κάποιοι κάνουν ότι ξεχνάνε το καινούργιο κανονισμό να μη δίνεται φάουλ στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του αγώνα όταν το σκόρ ισόπαλο ή οριακό στη περίπτωση που δεν απειλείται κάποια από τις δύο ομάδες άμεσα να δεχτεί καλάθι..το συγκεκριμένο φάουλ έγινε 3 δέκατα πριν τη κόρνα στην απέναντι ρακέτα από εκεί που έβαζε καλάθι η Αναγέννηση..Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό έγινε επειδή ο συγκεκριμένος διαιτητής(ή και οι δύο)ήθελε να αποφύγει τη παράταση επειδή είχε να διευθύνει το επόμενο παιχνίδι..Γι αυτό κύριοι υπεύθυνοι του συνδέσμου διαιτητών εξαντλήστε λίγο και την ευαισθησία σας προς αυτή τη κατεύθυνση..

george είπε...

διαβασα με μεγαλη προσοχη την ανακοινωση καταπελτης οπως γραφεται του συνδεσμου διαιτητων και θελω να επισημανω τα εξης¨οι διαιτητες του συγκεκριμενου αγωνα ουτε κτυπηθηκαν ουτε απωθηθηκαν απο τους 2 φιλαθλους που κακως μπηκαν στον αγωνιστικο χωρο και οχι μονο αυτο αλλα αμεσως ετρεξε ο προεδρος της ομαδας κυριος αναγνωστου ανδρεας μαζι με τον προπονητη της ομαδας και εβγαλαν τους δυο κυριους εξω απο τον αγωνιστικο χωρο αρα τα οσα ανεφερεται στην ανακοινωση ΚΑΤΑΠΕΛΤΗς των διαιτητων ειναι εντελως αναληθη και ψεματα. Κυριοι οι δυο αυτοι διαιτητες σας ειπαν ψεμματα προφανος για να καλυφθουν οι ιδιοι . Τελος πολυ καλα κανατε και θα στειλετε τα στοιχεια στον εισαγγελεα γιατι εκει θα φανει πραγματικα ποσο ψεματα λενε τα δυο μελη σας οπως ςπισης απαραδεκτο ειναι να μην σφυριξετε και ολα τα ματς του δειλινου το σαββατοκυριακο δεν σας φταινε τα παιδακια κυριοι . ευχαριστω