Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Δύο Ανακοινώσεις του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ - Μία επιστολή του Γιώργου Βλατάκη - Έξι Επιστολές φίλων των Δειλινών - H Ανακοίνωση του Σωματείου !

Την Κυριακή 11-10-09 το βράδυ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Δειλινά – Αναγέννηση για το Πρωτάθλημα Εφήβων Κρήτης στο Λίντο, λάβαμε δύο επιστολές φίλων του site – blog που αναφέρθηκαν στα επεισόδια που έγιναν στην λήξη του παιχνιδιού. Επικοινωνήσαμε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης (ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ) τα οποία μας ανέφεραν ότι το θέμα θα τεθεί στο ΔΣ του Συνδέσμου την Τετάρτη 14-10-09, όπως επίσης και τα προβλήματα που προέκυψαν με τις αναβολές αγώνων της ΕΚΑΣΚ το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής των 15 αξιολογημένων Διαιτητών της Κρήτης στο Ετήσιο Σεμινάριο Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών στον Βόλο και θα βγουν σχετικές ανακοινώσεις.
Θεωρήσαμε λοιπόν ότι θα έπρεπε να δημοσιεύσουμε τις επιστολές των φίλων του site – blog μαζί με τις ανακοινώσεις του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. Πράγματι σήμερα το μεσημέρι λάβαμε δύο ανακοινώσεις του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ για τα παραπάνω αναφερόμενα θέματα, όπως επίσης ακόμα τέσσερεις επιστολές φίλων. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι από τις 6 συνολικά επιστολές φίλων του site – blog οι 5 είναι επώνυμες, ενώ η μια (σχόλιο στην σχετική ανάρτηση στο blog) φέρει την υπογραφή “George.
Εμείς έχοντας τραβήξει πολλά στην προσωπική μας ζωή στα θέματα "φιμώσεων απόψεων", θεωρούμε ότι πρέπει όλες οι επώνυμες επιστολές, που δεν βρίζουν ή παρουσιάζουν στοιχεία για αυτά που αναφέρουν, να δημοσιεύονται. Κάνουμε μια μικρή εξαίρεση για πρώτη και τελευταία φορά στον φίλο μας “George”, με την παράκληση όμως στο μέλλον να υπογράφει επώνυμα, ώστε να είναι και υπόλογος των όσων γράφει.
Νομίζω ότι οι φίλοι του site – blog έχοντας τώρα όλες τις επιστολές (και του Γιώργου Βλατάκη – μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΚΑΣΚ - που έχουμε δημοσιεύσει για τις αναβολές των αγώνων) μπορούν να βγάλουν κάλλιστα τα δικά τους συμπεράσματα.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόλις λάβαμε τις ανακοινώσεις από τον ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ σήμερα το μεσημέρι, επικοινώνησε μαζί μας η Γραμματέας της ΕΚΑΣΚ, η οποία μας ανέφερε ότι προγραμματίζεται από τον πρόεδρο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την Δευτέρα 19-10-09 το απόγευμα, δηλαδή ένα μήνα και τρεις ημέρες αμέσως μετά το προηγούμενο (16-9-09). Εμείς μετά και τις σοβαρές καταγγελίες του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ, αλλά και την απόφαση του να μην διαιτητεύσουν μέλη του αγώνες όλων των τμημάτων των Δειλινών το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου, ζητήσαμε εγγράφως να γίνει σήμερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΚΑΣΚ και να εξεταστούν τα σοβαρά αυτά θέματα που έχουν προκύψει. Επί της έγγραφης αυτής πρότασης μας απάντηση δεν λάβαμε !

Η Ανακοίνωση των Δειλινών

Αργά το βράδυ λάβαμε και την παρακάτω ανακοίνωση από τον πρόεδρο των Δειλινών Ανδρέα Αναγνώστου (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας) :

"Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ.
Είναι ασφαλώς κατακριτέα οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά -απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται- και είναι αυτονόητο ότι το σωματείο μας όχι μόνο ζητάει συγγνώμη αλλά και θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε έννομη ενέργεια για την πάταξή της.
Ομως είναι εξίσου κατακριτέο ένα μεμονωμένο γεγονός να αποτελέσει αφορμή να τιμωρηθούν μικρά παιδιά (παμπαίδες -παίδες -έφηβοι) όπως θα συμβεί εαν οι διαιητές εμμείνουν στην αυθαίρετη απόφασή τους να μην διαιτητεύσουν παιχνίδια όλων των τμημάτων του Δειλινού το Σαββατοκύριακο.
Η ευασθησία όλων μας σε τέτοια γεγονότα είναι δεδομένη όπως και η επιθυμία μας να προστατεύσουμε το άθλημα που όλοι υπηρετούμε από κατακριτέες συμπεριφορές. Η λογική όμως "πονάει μάτι, βγάζει μάτι" δεν βοηθάει σε τίποτα και κυρίως δεν βοηθάει τα παιδιά.
Επί των γεγονότων: Στο γήπεδο (στον πάγκο) βρισκόταν μόνο ένας παράγοντας, ο πρόεδρος του σωματείου. Η είσοδος των δυο γονένων δεν έγινε αντιληπτή παρά μόνο όταν αυτό του υποδείχτηκε από τον Α διαιτητή. Αμέσως, και το τονίζουμε αυτό, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο προπονητής οδήγησαν τους δυο γονείς έξω, όπως εξάλλου αναφέρεται ρητά και στο φύλλο αγώνα.
Γι' αυτό και η αναφορά του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ ότι ο προέδρος και ο προπονητής ενώ αντιλήφθηκαν τις επιθετικές διαθέσεις των φιλάθλων, επέλεξαν να τηρήσουν παθητική στάση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: