Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αναμνήσεις από τα παλιά !


Ο Ευάγγελος Δαρλαμήτσος του Συνδέσμου Αχαίας - Ηλείας (32 ετών - Β' Εθνικής) θα είναι διαιτητής την Κυριακή στο Λίντο στον αγώνα της Γ' Εθνικής Ηράκλειο - Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με τον Κυριακόπουλο Γιάννη του Συνδέσμου Κ&Ν Πελο/νήσου.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στις 22-2-09 στο Λίντο στον αγώνα της Γ' Εθνικής Δειλινά - Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας διαιτητές ήταν οι Δημόπουλος - Δαρλαμήτσος του Συνδέσμου Αχαίας - Ηλείας (φωτογραφία). Είχαμε γράψει τότε για το παιχνίδι : "Ότι έκτιζαν με κόπο για 37’ παραλίγο να τα γκρεμίσουν οι παίκτες του Δειλινού στο παιχνίδι με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στο Λίντο. Ευτυχώς όμως στο τελευταίο λεπτό οι παίκτες των Σάββα Κατσούνη – Γιάννη Κόκκινου στάθηκαν πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη στο αγώνα για την παραμονή στην Γ’ Εθνική με 65-60. Το Δειλινό ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι στο Λίντο με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και 7’ πριν το τέλος του 1ου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 10-3, ενώ η περίοδος έληξε με 21-15 για την ομάδα των Σάββα Κατσούνη – Γιάννη Κόκκινου. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το 2ο δεκάλεπτο με την διαφορά να φθάνει και τους 15 πόντους (37-22 / 3’ 20” πριν το τέλος και 40-25 / 1’ 45” πριν το τέλος) για να τελειώσει το ημίχρονο με 42-28 για το Δειλινό. Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά έπαιζε ανάμεσα στους 11 και τους 9 πόντους και την ομάδα του Γιώργου Μπιτζάνη να μην μπορεί να πλησιάσει στο σκορ το Δειλινό, που ολοκλήρωσε την περίοδο αυτή με 55-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτο άρχισαν να εμφανίζονται τα γνωστά προβλήματα του Δειλινού, δηλαδή το άγχος και η έλλειψη συγκέντρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 5’ 50” λεπτά το σκορ στην περίοδο αυτή ήταν 2-2 (57-46) και 3’ πριν το τέλος του αγώνα 4-9 (59-53). Από εκεί και πέρα με μια βολή του Στράγκα το σκορ έγινε 59-54, 60-54 με βολή του Βέλλιου, 60-56 με καλάθι του Μαυραγάνη και 60-58 με καλάθι του Στράγκα και η αγωνία όλων να φθάνει στο αποκορύφωμα 1’ 3” πριν το τέλος του παιχνιδιού. Στο τελευταίο λεπτό με 2 βολές του Μαυρίδη και ένα καλάθι του Στράγκα το σκορ έγινε 62-60 για να τελειώσει το παιχνίδι με 65-60 με 2 βολές του Καραλή και 1 του Βέλλιου και με το Δειλινό να παίρνει τελικά μια μεγάλη αλλά και πάλι πολύ αγχωτική νίκη."

Στις 25-2-08 διαβάζουμε στο internet :
"
Το μπάσκετ πήγε πολλά χρόνια πίσω σήμερα στην Αθηνα με τα οσα συνεβησαν στον αγωνα μπάσκετ (Γ' Εθνική) του ΟΦΗ με τον Ιωνικό Νικαίας. Αρνητικοί πρωταγωνιστες οι διαιτητες Δαρλαμήτσος και Κοντίλης οι οποίοι χωρίς ουσιαστικό λόγο και αφου νωρίτερα είχαν χρεωσει με έξι τεχνικές ποινες τον ΟΦΗ, διεκοψαν το παιχνίδι σε βαρος της κρητικής ομάδας. Σ υγκεκριμένα 1.52 πριν από τη ληξη της τρίτης περιόδου και ενώ το σκόρ ήταν 69-61, οι διαιτητες πηραν το φύλλο αγωνα και εφυγαν από το γήπεδο! Στο φυλλο αγωνα εγραψαν ότι διεκοψαν το παιχνίδι σε βαρος του ΟΦΗ επειδη ο παγκος του ΟΦΗ απειλησε τη ζωή τους! Οι παραγοντες του ΟΦΗ κατεθεσαν μυνηση στους διαιτητες στο αστυνομικό τμημα Νικαιας για σηκοφαντική δυσφημιση, αλλοιωση αποτελεσματος και αναφορα ψευδη στοιχειων στο φυλλο αγωνα. Ο προεδρος του Ερασιτεχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημερης θα κανει σήμερα παρασταση στην ΕΟΚ προκιμενου να διαμαρτυρηθεί για τα όσα συνεβησαν,ενώ σημερα ο ΟΦΗ θα βγαλει ανακοινωση για να εκθεσει τα γεγονότα. Κατοπιν όλων αυτων δεν συντρεχει λόγος να αναφερθουμε στο αγωνιστικό μερος,καθως επαναλλαμβανουμε το μπάκσετ δεχθηκε μαχαιριά σημερα στη Νικαια. Τα αρμόδια όργανα θα αποφασίσουν πλέον για την τυχη αυτου του παιχνιδιου…".
και σε άλλο site :
"Από επεισόδια σημαδεύτηκε το παιχνίδι του Ιωνικού Νικαίας με τον ΟΦΗ, το οποίο τελικά διεκόπη. Στο 29 με το σκορ 69-61 υπέρ των γηπεδούχων ο Χουλιάρας υπέπεσε σε πέμπτο φάουλ, ο πάγκος των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε έντονα, χρεώθηκε με την έβδομη τεχνική ποινή (!) και ο διαιτητής Δαρλαμήτσος αποφάσισε να διακόψει το ματς εις βάρος του ΟΦΗ. Στο φύλλο αγώνα αναγράφηκαν τα πάντα και πλέον οι Κρητικοί απειλούνται με αφαίρεση δύο βαθμών".
Τελικά με απόφαση της η ΕΟΚ τιμώρησε τον ΟΦΗ με μηδενισμό θεωρώντας υπαίτιο τον σύλλογο του Ηρακλείου για την διακοπή του αγώνα με τον Ιωνικό Νικαίας. Ακόμα του επέβαλε ποινή αποκλεισμού της έδρας για δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: