Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΟΦΗ - Ηράκλειο 83-67 (10-10-09)


ΟΦΗ - Ηράκλειο
83-67 (10-10-09) : φιλικό παιχνίδι στο ΒΑΚ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του ΟΦΗ για την άνοδο στην Α2


Με την παρουσία αρκετών φίλων του, ο ΟΦΗ γιόρτασε στο ΒΑΚ την ιστορική του άνοδο στην Α2. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αγώνα mini (παιδιά που γεννήθηκαν το 1997 και 1998) ανάμεσα στις ομάδες του ΟΦΗ και του “Ηράκλειο και συνεχίσθηκαν με αγώνα ανάμεσα στις ανδρικές ομάδες των δύο ιστορικών συλλόγων της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης. Πριν την έναρξη του φιλικού αυτού παιχνιδιού βραβεύτηκε ο Κρητικός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στο μπάσκετ, ενώ στο ημίχρονο του έγινε αγώνας επίδειξης από τις ακαδημίες του συλλόγου. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μπάρμπεκιου στο περίχωρο του ΒΑΚ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκε ιδιαίτερα στους χορηγούς και τους φιλάθλους της ομάδας, από τους οποίους ζήτησε την στήριξη και στην μεγάλη πρόκληση της Α2, ενώ εξήρε την συμβολή του Κρητικού δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή στην μεγάλη πορεία του Ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Στρατάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννης Κουράκης, ο αντινομάρχης Ηρακλείου Μανόλης Πατμετζής που εκπροσώπησε την Νομάρχη Ηρακλείου, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Γιώργος Χαλαμπαλάκης, ο πρόεδρος του “Ηράκλειο” Ο.Α.Α Μανόλης Λουκαδάκης και πολλοί φίλοι του ΟΦΗ και του μπάσκετ της Κρήτης.

Ο Βασίλης Σκουντής ευχαρίστησε τον ΟΦΗ και το διοικητικό συμβούλιου για την μεγάλη τιμή που του έκανε να τον προσκαλέσει και να τον τιμήσει σε μια ιστορική ημέρα για τον σύλλογο και την Κρήτη και εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα η Κρήτη θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, την Α1, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά και το αξίζει και το δικαιούται.

Στο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έπαιξε αρκετά καλά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε με 83-67. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα αγωνίσθηκε και ο Marco Vlaic, που δοκιμάζεται από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Το “Ηράκλειο” έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στο πρώτο ημίχρονο είδε τον ΟΦΗ σαν "ίσος – προς ίσο". Μετά όμως τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου η ομάδα του Μανόλη Δημητριάδη εμφάνισε σημεία κόπωσης, αφού σε όλο το παιχνίδι αγωνίσθηκε ουσιαστικά με 6 παίκτες.

ΟΦΗ - Ηράκλειο 83-67
Διαιτητής : Μπανασάκης
Δεκάλεπτα : 15-19, 35-35, 56-46, 83-67
ΟΦΗ (Βόβορας Γιώργος): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς 6 (2), Δελατόλας 9 (1), Χουλιάρας, Μπάρδας 19 (3), Βαγενάς 6, Παναγάκης 5 (1), Δανιήλ 12 (2), Σκαμνάκης, Γκάμπρανς 7 (1), Σουφλιάς 7, Συριστατίδης 8 (1), Βλάϊς 4
Ηράκλειο (Δημητριάδης Μανόλης) : Αρναουτάκης Μ., Κοτούλας 15 (2), Στεφανάκης 1, Δαγαλάκης, Αρβανίτης 15 (4), Αρναουτάκης Γ., Καραλής 8, Μηλαθιανάκης, Αγαπητός 13 (2), Σκόρδος, Μαυρόπουλος, Κρίτσαλος 9, Πετράκης 6 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: