Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Καλαμάτας 2009 : αναβάθμιση ή υποβάθμιση της Κρήτης !


Ο φίλος ο Μιχάλης Κανάκης μας "κατηγορεί" ότι ασχολούμαστε επί παντός επιστητού. Ίσως και να έχει δίκιο, όμως πάντα κάθε μας αναφορά βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Τώρα αν με τον τρόπο αυτό πρέπει κάποιοι να ξυπνήσουν από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκονται, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
Ανέφερε λοιπόν ο καλός μας φίλος μας ο Μιχάλης (για τον οποίο πρέπει να πούμε βέβαια ότι πολύ φίλοι μας εξέφρασαν την απορία γιατί τον βλέπουν πάρα πολύ σπάνια στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Παμπαίδων στην Κρήτη αν και είναι υπεύθυνος στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που αφορά ακριβώς αυτήν την κατηγορία) ότι φέτος η ΕΟΚ μας ζήτησε να στείλουμε στο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά για τα Αγόρια στην Καλαμάτα 2 αθλητές και εμείς τελικά καταφέραμε να πάρουν 3.
Εμείς αμέσως σκεφτήκαμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια στέλνουμε πάντα 4 αθλητές, ότι λόγω των οικονομικών περικοπών θα υπάρχει σιρρίκνωση στο τουρνουά όσο αφορά τις συμμετοχές και είπαμε πάλι καλά και με τους 3.
Διαβάζοντας όμως τα ονόματα των αθλητών που συμμετέχουν στο Τουρνουά της Καλαμάτας, διαπιστώνουμε ότι όπως και πέρυσι υπάρχουν 8 ομάδες και (επί 12) 96 αθλητές, όπως ακριβώς δηλαδή και το 2008.
Αν αυτό φίλε Μιχάλη δεν λέγεται υποβάθμιση τι ακριβώς λέγεται ;
Όσο αφορά τα ύψη και τον περίφημο περιοριμό του 1.80, αναφέρουμε ότι υπάρχουν 8 αθλητές που έχουν δηλωθεί ακριβώς με αυτό το ύψος (περίπου 9%) και ξέρουμε πολύ καλά ότι πάντα βάζουμε στην Ελλάδα και το κάτι τι μας, άρα ένας αθλητής 1.78μ (όπως και πέρυσι) κάλιστα θα μπορούσε να συμμετέχει στο Τουρνουά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Βέβαια υπάρχει και ένας αθλητής (Χουχούμης Νίκος - Πήγασος Μάνης – 1996 – θέση 1) που έχει δηλωθεί με ύψος 1.66μ (!), αλλά μάλλον θα έχει γίνει λάθος, αν και σύμφωμα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες από φίλους που ήταν στο Camp του Ροδοπουλου το καλοκαίρι, αυτό είναι το πραγματικό ύψος του αθλητή !

Δεν υπάρχουν σχόλια: