Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Σε Διεθνή Τουρνουά οι Εθνικές Παίδων και Εφήβων !

Όταν εμείς "φωνάζουμε" … μάλλον τελικά δεν έχουμε άδικο. Ανακοινώθηκαν πριν λίγο τα ονόματα των αθλητών που θα συμμετάσχουν με την Εθνική Παίδων σε τουρνουά στην Γενεύη της Ελβετίας. Επειδή τα παιδιά αυτά τα ξέρουμε και έχουμε παρακολουθήσει σχεδόν όλη την πορεία τους πέρυσι στις διοργανώσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος σε όλη την Ελλάδα, είμαστε σίγουροι ότι χωρούσε σε αυτήν τουλάχιστον 1 παιδί από την Κρήτη (γεννηθέντα το 1994) και μάλιστα το έχουμε επισημάνει αυτό και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.

Το ερώτημα οι πιο αρμόδιοι από εμάς στην Κρήτη ξέρουν αυτούς τους αθλητές
για να "φωνάξουν" ; (το ερώτημα αυτό θα το θέσουμε σε λίγο στην εκπομπή μας στο Kretaworldbasket TV στους αρμoδιότερους από εμάς !). Όσο αφορά την Εθνική Εφήβων, περιμένουμε να δούμε το υλικό στην Ιεράπετρα για να εκφράσουμε την άποψη μας.

Εμείς πάντως από την αρχή της νέας χρονιάς θα ξεκινήσουμε (η αλήθεια είναι ότι τον έχουμε ήδη ξεκινήσει μιλώντας και με τους 3 προπονητές των Εθνικών ομάδων) αγώνα για την δικαίωση της Κρήτης στον τομέα των υποδομών στις Εθνικές ομάδες, έστω και αν είμαστε μόνοι μας και αν κάποιοι μας λένε γιατί ασχολούμαστε με το θέμα αυτό !

Μεταφέρουμε λοιπόν από επίσημο site της ΕΟΚ :

Στην Ελβετία η Εθνική Παίδων

Στο τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στη Γενεύη, το διάστημα 28-30 Δεκεμβρίου, θα πάρει μέρος η Εθνική μας ομάδα Παίδων. Οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Γιαννόπουλο, και τον συνεργάτη του, Γιώργο Δοξάκη, είναι οι:

Γιάννης Παπαπέτρου (Ηλυσιακός), Γιάννης Καραμαλέγκος (Παναθηναϊκός), Θωμάς Αμπάρας (ΠΑΟΚ), Φιλ Καλογιαννίδης (Μαρούσι), Στέλιος Παπαφλωράτος (Ηλυσιακός), Δημήτρης Αγραβάνης (Μαρούσι), Αλέξανδρος Αγγελάκος (Κολοσσός Ρ.), Μιχάλης Καμπερίδης (Μάνδρα), Αλέξανδρος Μητσιάλος (ΑΟΚ Βέροιας), Πάρις Μαραγκός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Άρατος Κιάτου) και Θάνος Καμαριώτης (Ερμής Λαγκαδά).

Η Εθνική εφήβων στην Ιεράπετρα

Στις 26 Δεκεμβρίου θα αναχωρήσει για την Ιεράπετρα η αποστολή της Εθνικής μας ομάδα των Εφήβων, η οποία επέστρεψε χθες από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα U17, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρουμανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ως γνωστόν, θα πάρει μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Εφήβων που διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο "Μάρκος Φωνιαδάκης" η τοπική ομάδα.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος και ο συνεργάτης του, Σεραφείμ Θεοδοσίου, έχουν καλέσει τους εξής παίκτες: Αντωνάκης (ΑΕΚ), Τσελεντάκης (Αστέρια Θεσσαλονίκης), Ψαρόπουλος (Περιστέρι), Μαρούγκας (Περιστέρι), Μαυρογιάννης (Νίκη Β.), Μολφέτας (Απόλλων Π.), Μοτσενίγκος (Πέραμα), Καμπούρης (Ολυμπιακός), Δαβάνης (Μαντουλίδης), Παναγιωταρέας (Πανιώνιος), Δερμιτζάκης (Ελληνικό), Τσαλκιτζής (Ηρακλής).

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος επτά ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Στον Α’ έχουν τοποθετηθεί οι Ελλάδα, Χοσπιτάλετ (Ισπανία) και Φορτιτούντο Μπολόνια (Ιταλία) και στον Β’ οι ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος και Ιεράπετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: