Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΕΟΚ, Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Καλαμάτας και η Ιεράπετρα !


Ο φίλος μας Παναγιώτης Καλαϊτζής, δικηγόρος από την Κοζάνη, σε e-mail που μας απέστειλε αναρωτάτε (αναφερόμενος σε σχετικό άρθρο του Sport-fm.gr) αν έχει ανασταλεί για φέτος το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ και τι θα γίνει με το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της Καλαμάτας, θεσμός που αποτελεί παράδοση από το 1982 και κάθε χρόνο μαζεύονται εκεί οι ελπίδες του Ελληνικού Μπάσκετ (ηλικίες 14 και 15 ετών).
Η αλήθεια είναι ότι πολλές Ενώσεις φέτος δεν ξεκίνησαν καθόλου το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα λόγω των περικοπών που έγιναν σε αυτές από την ΕΟΚ. Εμείς βέβαια στην Κρήτη (ΕΚΑΣΚ) δεν ακολουθήσαμε αυτή την επιλογή και ήδη με τους αγώνες μεταξύ των 4 νομών τελείωσε η πρώτη φάση του Προγράμματος, ενώ την Δευτέρα 21-12-09 αναμένεται να κάνει την πρώτη προπόνηση της η Μικτή ομάδα Αγοριών της Κρήτης και τον Ιανουάριο του 2010 αναμένεται να γίνουν φιλικά παιχνίδια με τις Ενώσεις Αττικής (ΕΣΚΑ) και Ανατολικής Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ).
Όσο αφορά το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της Καλαμάτας, έχουμε εδώ και καιρό επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ Γιάννη Κουτραφούρη (που είναι και πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ – Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος) ο οποίος μας είχε ενημερώσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει φέτος το Τουρνουά ή να συρρικνωθεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και των περικοπών κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την ΕΟΚ . Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια σχετική ανακοίνωση, κάτι όμως που αναμένεται να γίνει από ώρα σε ώρα.
Με βάσει όλα τα παραπάνω γίνεται ακόμα πιο εμφανής η μεγάλη προσφορά στις υποδομές της Ελλάδος της Ιεράπετρας, η οποία εκτός του ότι θα αναλάβει και φέτος την διεξαγωγή του Final Six των Αγοριών τον Μάιο, προχώρησε και στην ετήσια διοργάνωση και καθιέρωση Χριστουγεννιάτικου Διεθνούς Εφηβικού Τουρνουά στην πόλη της Ανατολικής Κρήτης.
Με όλα αυτά λοιπόν που συμβαίνουν Πανελλήνια στον χώρο των υποδομών, καταλαβαίνουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλη είναι η προσφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας και του Αθλητικού Οργανισμού της πόλης Νίκου Κοϊνά και του Προέδρου του Α.Ο Ιεράπετρα Βαγγέλη Πλεξουσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: