Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Η πρώτη στην ιστορία Μικτή Κρήτης Αγοριών U18 !

Από την πρώτη προπόνηση στην Αλικαρνασσό (και ο τόπος δεν ήταν τυχαίος !) της πρώτης Μικτής Ομάδας Κρήτης Εφήβων U18 με τον Αρχηγό Μάνθο Σταθάκη και τον Προπονητή Αλέξη Χριστοδούλου. Παρόντες στην ιστορική αυτή στιγμή, εκτός από το Kretaworldbasket, ο πρώην Γραμματέας της ΕΚΑΣΚ Παντελής Ρυακιωτάκης και ο προπονητής του "Ηρακλείου" Δημήτρης Περισινάκης και βέβαια αρκετοί γονείς των αθλητών ... εκτός αυτών άλλως ουδείς αρμόδιος ή αναρμόδιος ...

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Μπάσκετ της Κρήτης αφού συγκροτήθηκε για πρώτη φορά Μικτή Ομάδα Αγοριών με αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 1991 έως το 1993, προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Εφήβων της Ιεράπετρας, παίζοντας την Δευτέρα 28-12-09 (12:45μ) ένα φιλικό παιχνίδι με την Ιταλική Fortituto Bologna. Στην πρώτη συγκέντρωση στην Αλικαρνασσό το Σάββατο 19-12-09 το παρόν έδωσαν οι 16 αθλητές από τους 19 που κάλεσαν ο αρχηγός της αποστολής και μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ Μάνθος Σταθάκης και ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Χριστοδούλου, αφού οι Στίκας και Σκεμπής, βρίσκονται στην Πάτρα για τον αγώνα του ΑΓΟΡ στην Α2, ενώ ο Μαργκάκης είναι ασθενής (όπως και το ... μισό Αρκαλοχώρι).

Στους αθλητές μίλησε αρχικά ο πρώην Γραμματέας της ΕΚΑΣΚ Παντελής Ρυακιωτάκης (γνωστός εκτός όλων των άλλων και για την μακρόχρονη προσήλωση του και την εξειδίκευση του στην ανάπτυξη των υποδομών), ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του προέδρου του ΑΟ Ιεράπετρα Βαγγέλη Πλεξουσάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας Νίκου Κοϊνά και την … δική μας, για την ιδέα και την τελική υλοποίηση αυτού του τουρνουά και τόνισε την μεγάλη ευκαιρία που τους δίνεται να δείξουν την ατομική τους αξία αλλά και την ομαδική, τόσο στον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Βλασσόπουλου αλλά και σε πολλούς κυνηγούς ταλέντων που θα βρεθούν εκείνες τις ημέρες στην Ιεράπετρα, ενώ εξήρε και την προθυμία των Μάνθου Σταθάκη και Αλέξη Χριστοδούλου, που δεν δίστασαν να θυσιάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και να αναλάβουν την προετοιμασία αυτής της ομάδας.

Εμείς από την πλευρά ζητήσαμε από τους αθλητές της Κρήτης να προσπαθήσουν στο έστω ένα φιλικό αυτό διεθνές παιχνίδι, να έχουν σαν σύνολο την καλύτερη δυνατή παρουσία και να δείξουν στους αρμόδιους ότι κακώς τα τελευταία χρόνια αθλητές από την Κρήτη δεν συμπεριλαμβάνονται στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Οι Μάνθος Σταθάκης και Αλέξης Χριστοδούλου καλωσόρισαν με την σειρά τους τα παιδιά και τους ζήτησαν την μεγαλύτερη δυνατή προσήλωση, έτσι ώστε μέσα από τις 3 προγραμματισμένες προπονήσεις (η επόμενη στις 24-12-09) να καταφέρουν να δείξουν το μέγιστο δυνατό στην μεγάλη αυτή πρόκληση που παρουσιάζεται για όλους.

Τέλος η δική μας πρόταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι … θα ”απαιτήσουμε” από τους φίλους μας Βαγγέλη Πλεξουσάκη και Νίκο Κοϊνά από του χρόνου η Μικτή Ομάδα Κρήτης U17 να συμμετέχει κανονικά στο Διεθνές Τουρνουά, είναι να υπάρχει μια μόνιμη ομάδα υπό την σκέπη κάποιου μεγάλου χορηγού αφού η ΕΚΑΣΚ αδυνατεί λόγω έλλειψης κονδυλίων να καλύψει τα έξοδα της προετοιμασίας της, η οποία θα προπονείται κανονικά όλο τον χρόνο ώστε να είναι έτοιμη τα Χριστούγεννα για την καλύτερη δυνατή της παρουσία στην Ιεράπετρα.

***** Είναι ευνόητο ότι περιμένουμε να δούμε στην Ιεράπετρα ανεξαιρέτως όλους όσους ασχολούνται με τις υποδομές στην Κρήτη και συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων (μέλη επιτροπών στην ΕΚΑΣΚ, προπονητές κ.α.) ή όσους δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και επιρρίπτουν τώρα με δηλώσεις τους ευθύνες σε αυτούς που θέλουν να το καταργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: