Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Όλα στο φώς !


(Δείτε σε βίντεο όλη με πολύ καλή ανάλυση εικόνας και πολύ καλό ήχο όλη την εκπομπή χωρισμένη σε δύο μέρη – Αναπτυξιακό και Διαιτησία )

Στην χθεσινή δεύτερη εκπομπήΤο Μπάσκετ στην Κρήτη και σε όλο τον Κόσμο”, που κράτησε και αυτή … σχεδόν 3 ώρες, ειπώθηκαν πολλά πράγματα με το όνομα τους και τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί.

Κάποιες από τις απόψεις των ομιλητών προκάλεσαν αντιδράσεις των υπολοίπων. Όμως κατατέθηκαν και αυτές οι απόψεις και σήμερα ακούγοντας τις ο κόσμος του Μπάσκετ στην Κρήτη μπορεί να τις κρίνει. Εμείς σταχυολογούμε σε επικεφαλίδες κάποιες από αυτές :

Γιώργος Χαλαμπαλάκης (πρόεδρος ΕΚΑΣΚ) : "Τελευταία παρατηρούνται περίεργοι ορισμοί στα Πρωταθλήματα της Κρήτης" , "οι γονείς είναι αναγκαίο κακό στο Μπάσκετ"
Μιχάλης Μαχαιριανάκης (πρόεδρος ΣΥ.ΔΙ.ΚΑ.Κ) : "οι διαιτητές της Κρήτης είναι χορηγοί των Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ".
Μιχάλης Κανάκης (μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΚ , υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος στα Αγόρια) : "η πορεία του Αναπτυξιακού Προγράμματος στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια θεωρείται επιτυχημένη" , "η φετινή Μικτή Κρήτης έχει καλύτερο υλικό από την περυσινή" , "ο Περιφερειακός Προπονητής πρέπει να κάνει μόνος του επιλογές και να μην απολογείται σε κανένα" , " η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΚΑΣΚ είναι άτυπη μη θεσμοθετημένη επιτροπή με περιορισμένες αρμοδιότητες" , "κανένας αθλητής της Κρήτης από τους γενηθένετες το 1994 δεν έχει τις δυνατότητες για να συμμετάσχει στην φετινή Εθνική Παίδων".
Ανδρέας Μαγκανάς (πρόεδρος ΚΕΔ / ΕΚΑΣΚ) : "το σύνολο των διαιτητών της Κρήτης σήμερα είναι παιδιά με ήθος, με ικανότητες και αγαπούν αυτό που κάνουν" .

Εμείς όπως υποσχεθήκαμε στον Μιχάλη Κανάκη παραθέτουμε όλα τα ονόματα Κρητικών αθλητών που έχουν αγωνσιθεί με την Εθνική Παίδων από την σύσταση της (συμμετοχές - πόντοι) με την διευρίνιση ότι ο αριθμός των συμμετοχών αναφέρεται σε επίσημα φιλικά παιχνίδια και σε επίσημες διοργανώσεις στις οποίες έλαβε μέρος η Εθνική ομάδα και που σε σύνολο ο αριθμός των αθλητών δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των δύο χεριών και μας παραμένει βέβαια το ερώτημα που την είδε την επιτυχία ο φίλος μας ο Μιχάλης Κανάκης !

Γλυνιαδάκης Ανδρέας 40 / 95 , Γρύλλης Αντώνης 25 / 114 , Παπαδάκης Μύρων 12 / 19 , Παπαδάκης Αλέξανδρος 10 / 47 , Γρύλλης Σπύρος 5 / 16 , Χατζηκωνσταντίνου Σάββας 4 / 9 , Οικονομάκης Πέτρος 2 / 2 , Κουκλάκης Γιώργος 2 / 1.

Επίσης θα κάνουμε και μια παρατήρηση, που την καταθέσαμε και στην εκπομπή, πάνω στην άποψη του προέδρου της ΕΚΑΣΚ Γιώργου Χαλαμπαλάκη ότι “οι γονείς στο Μπάσκετ είναι αναγκαίο κακό” : Η ΕΚΑΣΚ με ανακοίνωση της κάλεσε την Δευτέρα 23-12-09 20 αθλητές στην Μικτή Κρήτης, αναφέροντας μάλιστα ότι η παρουσία τους στην προπόνηση είναι υποχρεωτική, χωρίς να αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς τους και μιλάμε για αθλητές που έπρεπε να έρθουν ακόμα και από την Σητεία (2) ή τα Χανιά (3). Εδώ άραγε τι ρόλο παίζουν οι γονείς που έφεραν τα παιδιά τους στο Ηράκλειο ;

Και μια τελευταία παρατήρηση για να κλείσουμε τον κύκλο της χθεσινής εκπομπής : μετά το τέλος της προετοιμασίας της περυσινής Μικτής Κρήτης στο ξενοδοχείο Royal Belvedere στην Χερσόνησο (προσφορά της οικογένειας Σκουλή και του Μανόλη Λιανδράκη), ο Περιφερειακός Προπονητής Νίκος Σειραγάκης αφού προηγουμένως είχε κάνει σύσκεψη με τον βοηθό του Μανόλη Σηφομιχελάκη και είχε ενημερώσει του εφόρους της ομάδας για την εισήγηση του, κάλεσε τα 16 παιδιά και τους ανακοίνωσε την απόφαση του για την τελική δωδεκάδα, ζητώντας τους να μιλήσουν όποιοι θεωρούν ότι αδικούνται. Αυτή φίλε Μιχάλη Κανάκη για εμένα είναι μια πολύ σωστή διαδικασία. Τα άλλα περί δεν ενημερώνουμε κανένα και περί απόλυτων αρχόντων δεν νομίζουμε ότι σήμερα στην εποχή μας έχουν θέση και μάλιστα πρέπει να τα επικρατούμε και από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: