Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Όλοι οι Μπασκετικοί δρόμοι της Κρήτης οδηγούν από σήμερα στην Ιεράπετρα !


Όλοι οι Μπασκετικοί δρόμοι της Κρήτης οδηγούν από σήμερα στην Ιεράπετρα. Μια ιδέα που συζητήσαμε το καλοκαίρι στο πόδι έξω από το Λίντο την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΑΣΚ με τον πρόεδρο του ΑΟ Ιεράπετρας, πάνω στην αγωνία μας βλέποντας το τέλμα στο οποίο έχει πέσει η ανάπτυξη των υποδομών στην Κρήτη, έφθασε στο τελικό στάδιο της υλοποίησης της.
Ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης από την επόμενη ημέρα κιόλας που συζητήθηκε αυτή η ιδέα, άρχισε να την επεξεργάζεται και κατέληξε μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας Νίκο Κοϊνά, στην θεσμοθέτηση ενός Διεθνούς Εφηβικού Τουρνουά που θα γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη τα Χριστούγεννα.
Οι ομάδες από το εξωτερικό και το εσωτερικό βρέθηκαν και η επόμενη ιδέα μας ήταν η πρόσκληση των Εθνικών Ομάδων των Παίδων και των Εφήβων, έτσι ώστε να δοθεί ιδιαίτερη αίγλη και κύρος στην μεγάλη αυτή προσπάθεια. Υπήρχε όμως ένα μεγάλο εμπόδιο και βέβαια οι ομοσπονδιακοί προπονητές των δύο ομάδων να ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά οι ομάδες τους βάσει του προγραμματισμού που είχαν κάνει. Με απόφαση της ΕΟΚ οι Εθνικές ομάδες δεν συμμετέχουν σε συλλογικά τουρνουά. Οι πολύ καλές όμως σχέσεις των ανθρώπων της Ιεράπετρας με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και η μεγάλη όρεξη και η επιθυμία που έδειξαν οι άνθρωποι της Ιεράπετρας για αυτό που θέλουν να κάνουν, παρέκαμψαν οποιεσδήποτε ενστάσεις. Από την άλλη η επιθυμία του πολυνίκη προπονητή της Εθνικής Εφήβων και αγαπημένου φίλου μας Γιώργου Βλασσόπουλου να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια, έφεραν και την μεγάλη αυτή ομάδα στην Κρήτη. Μαζί μας θα ήταν και η Εθνική Παίδων αν μια προγραμματισμένη υποχρέωση δεν την έστελνε σε ένα Διεθνές Τουρνουά στην Ελβετία.

Ξεκινάει λοιπόν αύριο (Κυριακή 27-12-09) στην Ιεράπετρα το πρώτο Διεθνές Εφηβικό Τουρνουά. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε αυτήν την μεγάλη και πρωτοποριακή σε Πανελλήνιο επίπεδο προσπάθεια των ανθρώπων της Ιεράπετρας. Να είμαστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε θέαμα από τις ελπίδες του Ελληνικού Μπάσκετ και να τιμήσουμε την μεγάλη προσπάθεια αυτών που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την πολύ μεγάλη αυτή διοργάνωση, την στιγμή μάλιστα που λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων καθιερωμένα πολύχρονα επιτυχημένα τουρνουά στο χώρο των υποδομών κλείνουν τον κύκλο τους.

Πρόγραμμα Αγώνων Ώρα
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 9:30
Fortitudo Bologna - Hospitalet 11:30
ΑΡΗΣ- Α.Ο.Ιεράπετρα 13:30
Εθνική Ελλάδος - Fortitudo Bologna 16:30
ΠΑΟΚ - Α.Ο. Ιεράπετρα 18:30
Πανιώνιος - ΑΡΗΣ 20:30
Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Fortitudo Bologna - Μικτή Κρήτης (Φιλικό) 14:30
Πανιώνιος - Α.Ο.Ιεράπετρα 16:30
ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 18:30
Εθνική Ελλάδος - Hospitalet 20:30
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου
Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 9:30
Εθνική Ελλάδος - Α.Ο.Ιεράπετρα 11:30
Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 13:30
Α.Ο. Ιεράπετρα - Β3 16:30
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 18:00
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 20:00

*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: