Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Α2 Ανδρών - επιστολή του ΑΓΟΡ στον ΣΕΠΚ !


πηγή : www.basketblog.gr
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Ρέθυμνο ύστερα από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης με τον ΚΑΟ Δράμας και την "αντιεπαγγελματική", όπως τη χαρακτηρίζουν συμπεριφορά του προπονητή Φώτη Τακιανού. Η διοίκηση του Ρεθύμου απέστειλε χθες την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρίας στον Σύνδεσμο Προπονητών Μπάσκετ (ΣΕΠΚ)
.


"Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την
αντιαθλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του μέλους του συνδέσμου σας και προπονητή κ. Φώτη Τακιανού κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ του ΚΑΟ Δράμας και του ΑΓΟ Ρέρθυμνο ΑEGEAN, που έγινε στην Δράμα προχθές Τετάρτη 09/12, για την 5η (εξ’ αναβολής) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.
Ο κ. Τακιανός γνωρίζοντας το πρόβλημα της επιστροφής που είχε η ομάδα μας, που έπρεπε να προλάβει συγκεκριμένες πτήσεις, αφού απέρριψε κατα
ρχήν το αίτημα του αρχηγού της αποστολής μας για 10λεπτη ενωρίτερη έναρξη, πήρε ταίμ-ουτ 3,9'' (sec) πριν το τέλος του αγώνα και ενώ η ομάδα του κέρδιζε με 10 πόντους!
Ο κ. Τακιανός επίσης δεν καταδέχτηκε να χαιρετίσει,
ούτε στην αρχή αλλά ούτε και στο τέλος του αγώνα, τον συνάδελφό του κ. Καραγιάννη όπως ορίζουν οι κανόνες του fair playσυναδελφικότητας.
Η προκλητική αυτή αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, έφερε σε κίνδυνο την ασφάλειας της ομάδας μας, η οποία έτρεχε να προλάβει την πτήση και με την ανοχή της αεροπορικής εταιρίας, καταφέραμε να επιστρέψουμε στην έδρα μας.
Παρόμοιες συμπεριφορές δυναμιτίζουν το καλό κλίμα του πρωταθλήματος που με πολύ κόπο και χρήμα διατηρούμε"
.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Α2

Το πρωτάθλημα της Α2 συνεχίζεται αύριο το Σάββατο το απόγευμα με τις περισσότερες ομάδες κουρασμένες από την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης. Μπήκαμε αισίως στην 9η ημέρα, όμως η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, ειδικά στην κορυφή, καθώς ο Ηρακλής έχει δύο αγώνες λιγότερους, ενώ από έναν οι Νήαρ Ηστ, Ολυμπιάδα, Πέραμα, Δάφνη, ΚΑΟΔ και Αιγάλεω. Αύριο, πάντως, δεν υπάρχει καμία αναβολή (ύστερα από έναν μήνα), αλλά αρκετά κρίσιμα παιχνίδια με αυτό του Μετς, να κλέβει την παράσταση...
Στον ΑΓΟΡ φαίνεται να έχουν ξεχάσει τα όσα έγιναν στην Δράμα και ο Νίκος Καραγιάννης δηλώνει ότι η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει με τον Αμύντα μια ακόμα εκτός έδρας νίκη.

Στον ΟΦΗ τώρα δηλώνουν έτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι της Α2 κατηγορίας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης το Σάββατο στις 5.30μμ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου. Ο τεχνικός του ΟΦΗ Γιώργος Βόβορας είδε την ομάδα του μετά από πολύ καιρό να είναι κομπλέ και να μην έχει απώλειες. Ακόμη και ο Θανάσης Σουφλιάς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα ενισχύσει τον ΟΦΗ στο παιχνίδι αυτό.
Ο τεχνικός του ΟΦΗ Γιώργος Βοβορας δήλωσε για το παιχνίδι ότι «είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για μας. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαμε το τελευταίο διάστημα και δεν έχουμε τραυματίες. Θα είμαστε πλήρεις και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα λύσεων. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να κερδίσουμε. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που τιμωρεί τα λάθη. Πιστεύω όμως ότι σε ένα κατάμεστο ΒΑΚ και με τη βοήθεια του κόσμου, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

O αρχηγός του Ηρακλή Γιάννης Λάππας μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 (ο 33χρονος γκαρντ-φόργουορντ που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης επιστρέφει στην δράση μετά από δύο αγώνες όπως και ο Ηρακλής του οποίου οι αγώνες είχαν αναβληθεί), έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων του ΟΦΗ λέγοντας : "Είμαστε υγιείς και πλέον αισθανόμαστε καλύτερα. Είναι μια περιπέτεια που την περάσαμε και ανήκει στο παρελθόν. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΟΦΗ διαθέτει ένα αξιόμαχο ρόστερ που έχει δείξει τις δυνατότητες του μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Διαθέτει μια ισχυρή έδρα με πολύ κόσμο που δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Το γεγονός ότι είμαστε αήττητοι μέχρι τώρα λέει πολλά. Αν συνεχίσουμε έτσι τότε θα ανεβούμε. Είμαστε το φαβορί αλλά στο γήπεδο φαίνονται όλα. Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μια ομάδα με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1. Μας το αναγνωρίζουν όλοι. Ο Ηρακλής λείπει από την Α1 και συνεχίζει να είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Λευτέρης Κακιούσης είναι ένας καλός "τιμονιέρης" και μια σημαντική προσωπικότητα. Τον γνωρίζουμε όλοι. Είναι Ηρακλής και αγαπάει την ομάδα. Έχει κατακτήσει τίτλους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή που έχει ζήσει τέτοιες στιγμές σαν παίκτης. Ο κόσμος του Ηρακλή έχει απαιτήσεις και τους καταλαβαίνω. Δεν αξίζει στον Ηρακλή να βρίσκεται στην Α2".

Όλα τα ματς ξεκινούν στις 17:30, εκτός από αυτό της Δράμας (16:30).

Παγκράτι - Ίκαρος/Έσπερος
Ανεβασμένες και οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω της "καυτής" τους έδρας. Εάν δεν επηρεαστούν οι Καλλιθεάτες θα γίνει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι, με έπαθλο για τον νικητή, το πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις.
ΚΑΟΔ - Ερμής Λαγκαδά
Οι Δραμινοί πέτυχαν μια μεγάλη νίκη την περασμένη Τετάρτη επί του Ρεθύμνου και θέλουν να δώσουν συνέχεια ώστε να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Ερμής θα πρέπει και σε αυτό το ματς (τα κατάφερε μια χαρά στις Σέρρες), να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες του (Λούπος, Τσότσος, Στέβοβιτς).
Αρκαδικός - Νήαρ Ηστ
Χωρίς τον Γιοβάνοβιτς ο Αρκαδικός χάνει τη δύναμη του κάτω από τα καλάθια και σίγουρα η αποστολή του είναι δύσκολη κόντρα στην έμπειρη Νήαρ, η οποία δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Στα συν των φιλοξενούμενων το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν την Τετάρτη (είχε αναβληθεί το ματς με τον Ηρακλή) και θα είναι πιο ξεκούραστοι.
ΟΦΗ - Ηρακλής
Μετά από δύο εβδομάδες, ο Ηρακλής επιστρέφει στην δράση με τους παίκτες του να έχουν συνέλθει από τον ιό Η1Ν1 που τους ταλαιπώρησε. Το θέμα είναι αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ή οι μαχητές Κρητικοί θα κάνουν την έκπληξη... Βάσει ρόστερ πάντως, το "διπλό" έχει τον πρώτο λόγο.
Ξάνθη - Ολυμπιάδα
Ανοικτό σε κάθε προγνωστικό το ματς της Ξάνθης, με τις δύο ομάδες να έχουν τους ίδιους βαθμούς (11), όμως διαφορετικούς στόχους. Γιʼ αυτό και η νίκη είναι περισσότερο επιβεβλημένη για το συγκρότημα της Πάτρας.
Δάφνη- Ίκαροι Σερρών
Οριακής σημασίας παιχνίδι, κυρίως για τη Δάφνη, η οποία θέλει να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι Σερραίοι είναι δυνατός αντίπαλος και το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Αμύντας - Ρέθυμνο
Η ομάδα του Υμηττού καλείται να συνέλθει άμεσα από την ήττα από το Αιγάλεω, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Κρητικούς που την ...πάτησαν στη Δράμα. Ο Αμύντας παλεύει όλα τα ματς, ειδικά στην έδρα του, ενώ το Ρέθυμνο έχει να αντιτάξει ένα σαφώς πιο έμπειρο ρόστερ.
Αιγάλεω - Πέραμα
Με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά τη νίκη στον Υμηττό και με αρκετό κόσμο στο πλευρό του, το "Σίτι" θα παλέψει για τη δεύτερη επιτυχία του στο πρωτάθλημα. Το Πέραμα έχει όμως την ποιότητα να πάρει το "διπλό" και όλα δείχνουν ότι θα γίνει "μάχη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: