Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Καθαρά και ξάστερα !

Η μεγάλη αύξηση της επισκεψημότητας στο blog μας μας επιβάλλει να καταβάλουμε προσπάθεια για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στα όσα παραθέτουμε και αναφέρουμε σε αυτό. Το ότι συμμετέχουμε σαν εκλεγμένο μέλος από τα Σωματεία της Κρήτης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα δεν επαινέσουμε δημόσια οποιαδήποτε θετική της προσπάθεια ή πρωτοβουλία και βέβαια ότι δεν θα κριτικάρουμε δημόσια κάτι το οποίο κατά γενική ομολογία δεν είναι σωστό.

Στην ΕΚΑΣΚ έχουμε σήμερα 3 θέσεις ευθύνης : α) στις δημόσιες σχέσεις, β) στην Επιτροπή του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ και έφορος στην Μικτή Ομάδας Κρήτης Αγοριών και γ) μέλος (πρόσφατα) στην Επιτροπή Πρωταθλήματος.

Στο τελευταίο έκτακτο ΔΣ της ΕΚΑΣΚ (Παρασκευή 18-12-09) υποβάλαμε την παραίτηση μας από τις δύο τελευταίες επιτροπές διότι :

Α) από την ημέρα συμμετοχής μας στην τριμελή Επιτροπή Πρωταθλήματος δεν είχαμε κληθεί να συμμετάσχουμε σε καμία απόφαση της και μάλιστα αυτές τις μαθαίναμε από τα δελτία τύπου της ΕΚΑΣΚ.

Β) αν και συμμετέχουμε εδώ και δύο χρόνια στην επιτροπή του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ στην Κρήτη, τις τελευταίες αποφάσεις για την συμμετοχή των παιδιών που θα εκπροσωπήσουν την ΕΚΑΣΚ στην Καλαμάτα (γεννηθέντα το 1995 ) και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν αρχικά στην Μικτή Κρήτης (γεννηθέντα το 1995 - αναλογία 70% , και το 1996 - αναλογία 30%), διοργανώσεις που και οι 2 αφορούν αποκλειστικά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και είναι υπό την αιγίδα του, τις πληροφορηθήκαμε από το internet, αν και καθημερινά ζητούσαμε να μάθουμε από την Γραμματεία της ΕΚΑΣΚ αν υπήρχαν εξελίξεις επί των δύο θεμάτων και οι απαντήσεις ήταν αρνητικές ακόμα και τα μεσημέρια των ημερών που στάλισαν τα σχετικά έγγραφα στην ΕΟΚ και στην συνέχεια δημοσιεύθηκαν στο επίσημο site της ΕΚΑΣΚ στο διαδίκτυο.
Έχοντας πάρα πολλές απορίες δικές μας, αλλά εκφράζοντας και τις απορίες πάρα πολλών φίλων από όλη την Κρήτη που επικοινώνησαν μαζί μας για τα κριτήρια επιλογής των αθλητών, τα ονόματα των οποίων όπως αναφέραμε παραπάνω τα μάθαμε από το διαδίκτυο, ζητήσαμε εξηγήσεις από αυτούς που επέλεξαν τους αθλητές χωρίς να φέρουν το θέμα, τουλάχιστο για ενημέρωση, στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΚΑΣΚ.
Για παράδειγμα μεταξύ όλων των άλλων, όλη στην Κρήτη αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας αθλητής που αγωνίζεται επί σχεδόν 40’ σε κάθε αγώνα στις ομάδες των Παμπαίδων και Παίδων του συλλόγου του και είναι πρώτος σκόρερ στα πρωταθλήματα Κρήτης αυτών των κατηγοριών, ενώ έχει και χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα (!!!), να μην επιλέγεται να είναι μέσα στους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα, ένας θεσμός από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία των Παμπάιδων.
Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία : αυτοί που δεν τον επέλεξαν μάλλον δεν τον γνώριζαν καλά σαν αθλητή. Και βέβαια μην ακούσουμε την άποψη ότι ο αθλητής αυτός δεν έχει ύψος … 2.10μ. διότι πήγαμε πέρυσι στην Καλαμάτα (πάντα με δικά μας έξοδα) και είδαμε το επίπεδο εκεί και ακόμα ο ένας από τους τέσσερεις αθλητές που στείλαμε πέρυσι εκεί ήταν των ίδιων σωματικών προδιαγραφών με τον αναφερόμενο αθλητή, που εκτός όλων των άλλων είναι υπόδειγμα ήθους και μαθητής του 19+.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά αθλητή που συμμετείχε πέρυσι σε όλα τα παιχνίδια της αντίστοιχης Μικτής Κρήτης (αν και ήταν ένα χρόνος μικρότερος - 1995), στα φιλικά με ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ, σε όλους τους αγώνες στο Final Six των Ενώσεων στην Ιεράπετρα, είχε χρόνο συμμετοχής σχεδόν 3 οκταλέπτων (το μέγιστο επιτρεπτό) στην ομάδα που πέρυσι κέρδισε το Πρωτάθλημα Παμπαίδων Κρήτης και φέτος (όπως και πέρυσι) έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και στην ομάδα Παίδων του Συλλόγου του που μέχρι σήμερα παρουσιάζει την καλύτερη πορεία στο Πρωτάθλημα Κρήτης και είναι η μόνη αήττητη ομάδα, Αυτός ο αθλητής, που και αυτός είναι υπόδειγμα ήθους και μαθητής του 19+, θεωρήθηκε ότι δεν άξιζε να συμπεριληφθεί στην αρχική εικοσάδα της Μικτής Κρήτης. Και εδώ η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία : αυτοί που δεν τον επέλεξαν μάλλον δεν τον γνώριζαν καλά σαν αθλητή. Εκτός βέβαια και αν ο περυσινός Περφερειακός Προπονητής Κρήτης (και πρωταθλητής με την ομάδα Παίδων του συλλόγου του επί 5 συνεχόμενα χρόνια) και μετέπειτα βοηθός στην Μεσογειακή Εθνική ομάδα Ανδρών που κέρδισε μετάλλιο στην Ιταλία δεν ήξερε γιατί τον επέλεξε στην Μικτής Κρήτης !
Κάποιοι θεώρησαν ότι κακώς ζητήσαμε εξηγήσεις από αυτούς που έκαναν αυτές τις επιλογές, χωρίς να φέρουν την εισήγηση τους έστω για ενημέρωση στην Επιτροπή ανάπτυξης της ΕΚΑΣΚ. Η πορεία μας στα 2 - 3 τελευταία χρόνια στο χώρο των υποδομών, τα ταξίδια μας σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις που τις αφορούν σε όλη την Ελλάδα (πάντα με δικά μας έξοδα), οι επαφές μας και η αναγνώριση δημόσια της δουλειάς μας και της προσφοράς στις υποδομές και από τους 4 προπονητές των μικρών Εθνικών ομάδων (Παμπαίδων – Παίδων – Εφήβων) αλλά και παραγόντων της ΕΟΚ, μας δίνει κάθε δικαίωμα να κρίνουμε αποφάσεις που έχουν σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών και να ζητάμε επιμόνως πειστικές εξηγήσεις κάποιων επιλογών που προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Οι εποχές που κάποιοι τα αφήναμε όλα στην τύχη και στην μοίρα τους πέρασαν
και κάνενας δεν θέλει να ξανάρθουν.
Τέλος αν κάποιοι ανησυχούν και δυσανασχετούν γιατί νιώθουν ότι τους χαλάμε το χουζούρι τους, καλά κάνουν και ανησυχούν γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει και θα συμβαίνει.

Οι παραιτήσεις μας στο ΔΣ της ΕΚΑΣΚ από τις δύο παραπάνω αναφερόμενες επιτροπές δεν έγιναν ομόφωνα δεκτές. Εμείς δεχτήκαμε τις εξηγήσεις που μας δόθηκαν και τις ενέργειες που θα γίνουν σε όσα αναφέραμε και καλή την πίστη παραμένουμε στις θέσεις μας, όπως μας εζητήθη, μέχρι να δούμε τις περεταίρω εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: