Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Η λογική του "Πόντιου Πιλάτου" και τα "κριτήρια ισορροπιών" !

Είδη πήραμε τα πρώτα σχόλια σχετικά με τα όσα αναφέραμε με τον τίτλο “Καθαρά και Ξάστερα”. Η άποψη μας ήταν και είναι ότι στις οποιεσδήποτε επιλογές πρέπει να επιλέγονται οι καλύτεροι χωρίς συναισθηματισμούς και "κριτήρια ισορροπιών". Η λογική του "Πόντιου Πιλάτου" δεν χωράει στον αθλητισμό.

Για παράδειγμα αν στην Ιεράπετρα ή στην Σητεία υπάρχουν 4 πολύ καλοί αθλητές τότε να πάνε και οι 4 στην Καλαμάτα. Δεν είναι δυνατόν να διαλέγουμε για παράδειγμα ένα από κάθε νομό της Κρήτης για να μην χαλάμε ίσως κάποιες ισορροπίες.

Το ίδιο ισχύει και για την Μικτή Κρήτης και για αυτό άλλωστε όλα ξεκινούν σε επίπεδο Νομών. Αν λοιπόν στο Ρέθυμνο υπάρχουν 12 πολύ καλοί αθλητές και κάνουν συγχρόνως το καλύτερο δυνατό σύνολο σαν ομάδα, τότε να επιλεγούν όλοι από το Ρέθυμνο για την Μικτή Κρήτης. Στις μικρές Εθνικές ομάδες δεν βλέπουμε να γίνεται η επιλογή με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά οι καλύτεροι από όπου και αν προέρχονται συμμετέχουν σε αυτές.

Εν πάση περιπτώσει όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας όσο αφορά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, την πορεία των Μικτών ομάδων σε Αγόρια και Κορίτσια στο πρωτάθλημα των Ενώσεων, την απόδοση των αθλητών που στείλαμε στα Χριστουγεννιάτικα τουρνουά και πόσα παιδιά κληθηκαν ή έπαιξαν στις μικρές Εθνικές ομάδες σε αγόρια και κορίτσια. Μόνο από εκεί μπορούμε να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, λάμβάνοντας βέβαια υπόψει τι γίνεται και στα σωματεία στην Κρήτη και την πορεία τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών (Παίδων – Εφήβων και Κορασίδων -Νεανίδων).

Τέλος να πούμε ότι στην ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή (Kretaworldbasket TV) της Τρίτης (22-12-09 , 9μμ) έχουμε καλέσει τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Γιώργο Χαλαμπαλάκη και τον υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος στα Αγόρια στην Κρήτη Μιχάλη Κανάκη και εκεί θα γίνει εκτενής συζήτηση πάνω στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, βάζοντας "το μαχαίρι στο κόκαλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: