Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ιεράπετρα ... σε ευχαριστούμε !


Στις 26-12-09 γράφαμε ότι “όλοι οι Μπασκετικοί δρόμοι της Κρήτης οδηγούν στην Ιεράπετρα”. Τελικά μπορεί πολλοί λίγοι να βρήκαν τον δρόμο, αφού φαίνεται ότι οι πολλοί χάθηκαν στην διαδρομή, όμως ένα καινούργιο αστέρι ανέτειλε από την Νοτιότερη Πόλη της Ελλάδος, την Ιεράπετρα. Αυτό που ορίζει σαν Πανελλήνιο Κέντρο των Υποδομών την Ιεράπετρα.
Όσοι βρέθηκαν εκεί έζησαν μια μπασκετική πανδαισία για 3 ημέρες. Απόλαυσαν θέαμα πολύ υψηλού επιπέδου και μια άρτια οργάνωση, που θα ζήλευαν πολύ μεγαλύτερου διεθνούς βεληνεκούς διεθνή τουρνουά.
Εμείς καταγράψαμε του πολλούς απόντες και τους πολύ λίγους παρόντες. Από αυτούς που καυχώνται για την ικανότητα τους να καθοδηγούν τα προγράμματα ανάπτυξης των υποδομών στην Κρήτη δεν είδαμε σχεδόν κανένα. Είδαμε όμως και κάποιους που πραγματικά νοιάζονται και πονούν για τις υποδομές χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Προεξέχοντες βέβαια αυτών των λίγων, 3 άνθρωποι που είχαν μαζί μας κατασκηνώσει για 4 ημέρες στην Ιεράπετρα. Ο Παντελής Ρυακιωτάκης, ο Νώντας Σκάνδαλος (με όλη την οικογένεια του) και ο Περιφερειακός Προπονητής Κρήτης Κοριτσιών Αντώνης Πινακουλάκης.
Είδαμε και καταγράψαμε επίσης το επίπεδο στην κατηγορία των Εφήβων στην Ελλάδα και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και πήραμε μια γεύση από Ιταλία και Ισπανία. Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι θέλουμε πάρα πολύ δουλειά σε επίπεδο Κρήτης. Είμαστε πολύ πίσω και χρειαζόμαστε ένα γερό ταρακούνημα για να πάρουμε μπροστά. Θετικό στοιχείο το τρομερό πάθος που επέδειξαν τα παιδιά της Μικτής ομάδας στο φιλικό παιχνίδι με την Bologna.
Πράγματι στον τομέα της ενημέρωσης (όπως γράφει ο "συνοδοιπόρος" μας Βαγγέλης Πλεξουσάκης) το επίπεδο που προσφέραμε ήταν υψηλό, όμως τα είχαμε σχεδόν όλα στο πιάτο. Μπορεί να είμαστε στο γήπεδο καθημερινά 15 ώρες, όμως νιώθαμε σαν διευθυντές σε μια πολύ καλοδουλεμένη και συγχρονισμένη συμφωνική ορχήστρα.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας 3 πολύ καλούς φίλους. Τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη, τον Νίκο Κοϊνά και τον Γιώργο Βλασσόπουλο. Η προσφορά τους και η βοήθεια τους είναι ανεκτίμητη, ενώ αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο της Ιεράπετρας Μανόλη Μαστοράκη, γιατί έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ και πόσο κοντά είναι σε αυτό.

Θέαμα, πάθος, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, άρτια διοργάνωση, απαράμιλλη φιλοξενία, νέες γνωριμίες και νέα ρεκόρ για το Kretawoldbasket. Για όλα αυτά λοιπόν …
Ιεράπετρα ... σε ευχαριστούμε πολύ για αυτά που μας προσέφερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: