Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Ευρωμπάσκετ U16: Ελλάδα – Ισραήλ 65-67 (θ.11-12)

Τη 12η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Ιταλίας κατέλαβε η Ελλάδα, καθώς ηττήθηκε 67-65 από το Ισραήλ. Το σουτ που επιχείρησε ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τη λήξη του αγώνα δεν ρήκε στόχο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποχαιρέτισε τη διοργάνωση με συνολικό απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες. Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς τον Αντωνάκη που είχε έντονους πόνους στη μέση του και φυσικά χωρίς τον αρχηγό Γιώργο Μαυρογιάννη που έχει υποστεί κάταγμα στον αριστερό του αντίχειρα. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν 60-50 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ωστόσο με τον Παπούλια να σηκώνει το βάρος στην επίθεση η Ελλάδα πλησίασε, μειώνοντας στο 66-63, 1΄40΄΄ πριν το τέλος. Στα έξι δεύτερα πριν τη λήξη ο Χρυσικόπουλος με 1/2 βολές έκανε το 65-66, ανταπέδωσε από τη γραμμή του φάουλ ο Σιμκόνι στα πέντε δευτερόλεπτα και το σουτ που επιχείρησε ο Έλληνας διεθνής ήταν άστοχο.
Διαιτητές: Ρεάτο, Όζολς, Σούλγκα
Δεκάλεπτα: 21-23, 36-43, 50-59, 65-67
Ελλάδα (Τούφας): Καραϊσκος 10, Γρίψιος 2, Τέρπος 5(1), Παπούλιας 11, Τσαλκιτζής, Τάγαρης 7(1), Μοτσενίγος 4, Σικαλίδης 8, Μαραγκός 1, Χρυσικόπουλος 17(2).
Ισραήλ (Αβί): Λέβι 6, Σιμκόνι 6, Ελιάς-Πουρ 10, Ρέιβεν 2, Μπερ Άβεν 7(1), Λαμπανόβσκι 5(1), Σλούτσκι 14(2), Λαβί 10(1), Τίμορ 7.
N. Τούφας: «Πουλήσαμε τον ιδρώτα μας»
Ο Νίκος Τούφας δήλωσε: «Δεν θέλω να ψάξω να βρω δικαιολογίες, αλλά τόσο η απουσία του Μαυρογιάννη, όσο και του Αντωνάκη ρίχνουν την απόδοση της ομάδας κατά 30-40% πιο κάτω, γιατί είναι οι πιο ολοκληρωμένοι παίκτες μας. Παρ’ όλα αυτά, όταν χάνεις με δύο πόντους διαφορά σου μένει αυτή η πικρία. Οι πέντε από τις έξι ήττες που κάναμε ήταν με μικρή διαφορά. Παρ’ όλα αυτά και από τις ήττες πρέπει να παίρνουμε μαθηματα. Τα παιδιά τώρα ξεκινάνε την ευρωπαϊκή τους καριέρα. Το ταλέντο υπάρχει, είναι αποδεδειγμένο. Ωστόσο, θα πρέπει και σωματικά να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για να ανταπεξέλθουν σε ένα Πανευρωπαϊκό. Από τη στιγμή που λείπουν τα ψηλά κορμιά, εμείς πρέπει να αντιπαρατάξουμε το πάθος, τη διάθεση και το μυαλό μας». Παράλληλα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Εθνική θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα... «Μου μένει η αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα. Η ουσία είναι ότι δεν κατορθώσαμε να κάνουμε και τους παίκτες μας να το πιστέψουν αυτό. Δεν ήμασταν τίμιοι με τους εαυτούς μας και νιώθω ότι πουλήσαμε τον ιδρώτα μας, γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα που τελικά δεν κάναμε. Τελικά είχαμε δίκιο που είχαμε πει ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Δυστυχώς επαληθεύτηκε το δεύτερο. Είμαστε περήφανοι για τους παίκτες μας, οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όμως ότι η σημασία που πρέπει να δίνουν στις λεπτομέρειες πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Η διαφορά μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας μπορεί να είναι ένα καλάθι, ένα ριμπάουντ ή ένα λάθος».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τα όσα είπε και ο συνεργάτης του Νίκου Τούφα στον πάγκο της Εθνικής, Δημήτρης Αβδάλας: «Η επιτυχία από την αποτυχία είναι πολύ κοντά. Δεν ήμασταν καλοί στα μικρά πράγματα στις κρίσιμες στιγμές. Ένα ριμπάουντ, ένα λάθος διαμόρφωσαν αρνητικά το αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Σίγουρα στις ηλικίες αυτές δεν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση, υπάρχουν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα και γι’ αυτό όλοι είναι πολύτιμοι σε μία πορεία. Όλοι πρέπει να κάνουν το καθήκον τους κάθε φορά. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα καθορίζεται από αυτόν που ψάχνει να κερδίσει, όχι από αυτόν που περιμένει απαθής».
K. Τάγαρης: «Έπαιξαν ρόλο οι απουσίες»
Ακόμα κι αν αυτή τη φορά η διαφορά των ριμπάουντ δεν ήταν μεγάλη, χάθηκαν κάποιες καθοριστικές μπάλες, οι οποίες έκριναν το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Κώστα Τάγαρη. «Χάσαμε και πάλι τις διεκδικήσεις, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Δυστυχώς δεν δείξαμε την απαιτούμενη διάθεση για να κερδίσουμε τον αγώνα, ενώ κάναμε πολλές λάθος πάσες. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απουσίες των Μαυρογιάννη και Αντωνάκη, καθώς πρόκειται για δύο βασικούς παίκτες μας. Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν ζωντανοί μέχρι το 30’, όμως κάθε φορά στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρχε μία κάμψη στην απόδοσή μας. Γι’ αυτό και χάσαμε τόσα παιχνίδια με μικρή διαφορά. Ίσως σε εκείνο το σημείο να έπαιζαν το ρόλο τους η κούραση και η απειρία μας γιατί ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό για όλα τα παιδιά»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: